Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100362 Τραγούδια, 242358 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Γλυκέ μου τύραννε       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Γαβαλάς
Μουσική:  
Γιάννης Κυριαζής


Ας ήταν να ερχόσουν
να σ’ έβλεπα λιγάκι
ετούτη τη βραδιά
με σένανε, το ξέρεις,
έχω κρυφό μεράκι
και πόνο στην καρδιά.

Γλυκέ μου τύραννε
να μην ξημέρωνε
ετούτη τη βραδιά
να μην πονάω πια.

Ο πόνος της αγάπης
είναι μεγάλο ντέρτι
και καίει σαν φωτιά,
και μ’ έκαψε κι εμένα
που αγάπησα εσένα
βαθιά μες στην καρδιά.

Γλυκέ μου τύραννε
να μην ξημέρωνε
και όλη τη βραδιά
να σ’ έχω αγκαλιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93.4%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 30477
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Πάνος Γαβαλάς τραγου...
1967
[1] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[2] Χόρεψέ το θείε Τάκη
1984
[3] Παρουσία κοινού – Απ...
2006
[4] Χάραμα Live 2001
2001
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 30-11-2003
   netriofron
18-02-2017 13:27
1η : 1967 = Πάνος Γαβαλάς (''Πίτουρας'') + Ρία Κούρτη (= Δημητριάδη-Κουρμάζου Ελευθερία) -------- 45ρακι στην Sonata (SON - 007) &&&&& συλλογη ''Λαϊκά κόλπα'' (1995) ---------- https://youtu.be/FAfv19gO7XM

1969 [Κυκλ. Απρ.] = Duo Nanos ‎(= Dobi Čabris + Lari Nanos) ‎ [ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!] , [Ενορχηστρωση ,μπουζουκι , και διασκευη στιχων : Lari Nanos] , και με τιτλο ''Slatki Tiranine'' --------- Αλμπουμ ''Duo Nanos ‎– Grčke Pesme'' Γιουγ/βιας !!!! ,

1980 = Σούλα Κρυστάλλη [Ενορχηστρωση : Ζήσης Γουδάκης] ------- Αλμπουμ ''Επιτυχίες'' ------- https://youtu.be/K2E-MrupyFA
1983 = Κώστας Καρουσάκης ‎ [Ενορχηστρωση : Μπάμπης Μαλλίδης] -------- Αλμπουμ ''Τα τραγούδια της νύχτας'' ------- https://youtu.be/d8AzQHYTBeY
1984 = Αθηναϊκή Κομπανία (η Βούλα Καραχάλιου) -------- https://youtu.be/8U--kZIReyI
1988 = Αφοί Κατσάμπα ‎ [Ενορχηστρωση : Νακης Πετριδης] --------- Αλμπουμ ''Κέφι και Γλέντι... Με τους αδελφούς Κατσάμπα Νο1''
1989 = Μάκης Χριστοδουλόπουλος ‎ ------- Αλμπουμ ''Μια νύχτα στις ''Αμπάρες'' (Ζωντανη ηχογραφηση) -------- https://youtu.be/RTiNmg9qaTA

1990 = Τα Τζαβαράκια -------- Αλμπουμ ''Παρέα με τα Τζαβαράκια''
1991 = Τάσος Μπουγάς ‎ ------ Αλμπουμ ''Κάνε οτι θέ'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ------ https://youtu.be/uU1qihLIHy0
1992 = Άγγελος Διονυσίου --------- Αλμπουμ ''Άγγελος Διονυσίου, Γιώργος Γερολυμάτος, Καίτη Γαρμπή ‎– Πρόσκληση στο ''Στράτος'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ------- https://youtu.be/4jo9mExoOTA [ Στο Νο 41 ]
1994 = Θανάσης Κομνηνός -------- Συλλογη ''Ανέβα στο τραπέζι'' & συλλογη ''Παραγγελιές (35 Ελληνικά Τραγούδια Για Σκληρούς Χρήστες)'' (2002) ------- https://youtu.be/Gx7sdmC9ksU
1995 = Σταμάτης Γονίδης -------- στο CD ''Κωνσταντίνα - Σταμάτης Γονίδης ‎– Μια Βραδιά Στο Posidonio'' (Ζωντανή ηχογράφηση) -------- https://youtu.be/42C3WwW6cAk
1995 = Απόστολος Νικολαΐδης ‎ -------- Αλμπουμ ''Μια βραδιά με τον Αποστόλη'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ----- https://youtu.be/CcqZw2i6umU
1996 = Μανώλης Παναγιώτου (= Μανώλη Σαπουντζής) + Ρία Κούρτη (= Δημητριάδη-Κουρμάζου Ελευθερία) [Ενορχηστρωση : Γιάννης Κυριαζής] (Μπουζουκι : Δημητρης Βυζας) -------- στο CD ''Μανώλης Παναγιώτου, Χαρούλα Λαμπράκη, Ρία Κούρτη ‎– Όλη μου η ζωή'' --------- https://youtu.be/ZYIHFsMplf4

1999 = Μαρία Νομικού [Ενορχηστρωση : Νίκος Τερζής] --------- απ'το CD ''Μελτεμάκι Μου'' ------- https://youtu.be/JZKJUREkcsg
2000 = Μιχάλης Δημητριάδης [Ενορχηστρωση & μπουζ ούκι : Χρήστος Νικολόπουλος] -------- Συλλογη ''Λαϊκό ξεφάντωμα με τον Χρήστο Νικολόπουλο (live)'' & συλλογη ''Ανέβα Στο Τραπέζι Μου - 24 Μεγάλα Τσιφτετέλια'' (2003) -------- https://youtu.be/akB65jazmDo
2000 = Τόλης Βοσκόπουλος --------- στο CD ''Τόλης Βοσκόπουλος ‎– 2000-2001 Live'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ------ https://youtu.be/KeK7YU_qq6Y
2001 = Γλυκερία (Κωτσουλα) ------ στο CD ''Χάραμα 2001'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ------ https://youtu.be/gAVxlHmuMJM

2002 = Λεωνίδας Βελής (= Λεωνίδας Σιναιδης)‎ -------- στο CD ''Σήκω χόρεψε κουκλί μου!'' ------- https://youtu.be/b9wRZawJlNI [ Στο '15''20 ]
2006 = Δήμητρα Γαλάνη ------- https://youtu.be/1DVPdGf5pDU
2007 = Φίλιππος Νικολάου -------- στο 2πλο CD ''Φίλιππος Νικολάου ‎– Live - 45 Μεγάλες επιτυχίες'' ------- https://youtu.be/qk_l4K9fX7U
2010 = Περικλής Στεργιανούδης -------- Συλλογη ''Το πάρτυ της ζωής σου 49''
2015 = Γιώργος Μαργαρίτης ‎ [Ενορχηστρωση : Νίκος Στρατηγός] (Μπουζουκι : Δημήτρης Λιόλιος) ------- στο CD ''Τα τραγούδια της Ομόνοιας'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το ''Γυάλινο Μουσικό Θέατρο'') --------- https://youtu.be/GqVJEc0hBEc
   katia dra
21-12-2016 11:23
Το καλυτερο τσιφτετελι!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο