Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 187118 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Να `τανε το `21 - 1969       
 
Στίχοι:  
Σώτια Τσώτου
Μουσική:  
Σταύρος Κουγιουμτζής


Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
να `τανε το 21 να `ρθει μια στιγμή

Να περνάω καβαλάρης στο πλατύ τ’ αλώνι
και με τον Κολοκοτρώνη να `πινα κρασί

Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ’ άστρα
μια Τουρκοπούλα (ομορφούλα) αγκαλιά

Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
να `τανε το 21 να `ρθει μια βραδιά

Πρώτος το χορό να σέρνω στου Μοριά τις στράτες
και ξοπίσω μου Μανιάτες και οι Ψαριανοί

Κι όταν λαβωμένος γέρνω κάτω απ’ τους μπαξέδες
να με ραίνουν μενεξέδες χέρια κι ουρανοί

Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ’ άστρα
μια Τουρκοπούλα (ομορφούλα) αγκαλιά

Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
να `τανε το 21 να `ρθει μια βραδιά



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94%  (45 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 48847
      Σχόλια: 35
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1969
[1] Δίσκος 45 στροφών
1970
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[2] Να `τανε το 21
1970
[3] Το ελληνικό τραγούδι...
1995
[4] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[4] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[4] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[4] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   alain
23-09-2008 08:37
Σε 45άρι δισκάκι του 1969 με το ''Κρυφό καημός'' του Πάριου από την άλλη πλευρά το τραγούδι είναι με ''Τουρκοπούλα'', και μετά από λίγο καιρό αφού αυτό απαγορεύτηκε όπως έγραψα και πιο πάνω, επανακυκλοφόρησε (διορθωμένο). 'Οποιος το είχε και δεν το πέταξε το δισκάκι, εντάξει είναι συλλεκτικό, μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά ας το ανεβάσει στο δίκτυο και ας γράψει εδώ το site να το ακούσουμε κι εμείς.
   alain
25-07-2008 13:11
Πρωτογράφτηκε στο στούντιο με την ''Τουρκοπούλα''. Έγινε επίσημη νότα από την τουρκική πρεσβεία και αλλάχτηκε. Νομίζω όμως ότι πρόλαβαν και μερικοί δίσκοι να πουληθούν (και γ... τους συλλεκτικούς).
   Orestis22
25-03-2013 15:03
Χρόνια πολλά παιδιά! Ζήτω η 25η Μαρτίου του 1821 και ο πόθος των Ελλήνων για την ελευθερία!
   Orestis22
25-02-2013 19:34
Απλά υπέροχο!!!!!!
@Σπίρο, τα αλβανοπαραμυθακια, να πας να τα πεις σε κανενα συμπατριωτη σου
   emotion
25-07-2012 13:01
ΑΘΑΝΑΤΟ 21!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η ερμηνεία του Νταλάρα αλλά και του Μπιθικώτση είναι τέλειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   demetra05
11-04-2012 14:34
μου άρεσε πολύ
   spyrospatras
17-12-2011 21:46
Η Τουρκοπούλα και εδώ :

http://www.youtube.com/watch?v=rXqweG5S0Ks

   egomio
13-09-2011 11:58
@ gianrvx Δες τους αυξωντες αριθμους στα 45αρια. Εκει φαινεται οτι ειναι οπως το εγραψε ο alain. υπαρχει (το εχω 45αρι columbia) με τον Μητροπανο
   gwgw etci apla
15-03-2011 09:21
auto to trayoudi 8a to poume cto cxoleio m kai alla dio xD
   gianrvx
26-07-2010 15:26
loipon proton A ektelesh ntalaras B toyrkopoyla G allagi me
omorfoyla pali ntalaras c deyteri ektelesi mpithikotsis
tekmiriomena
   mar270901
02-05-2010 11:48
Μπραβο!!!
   ARETARA
13-02-2010 00:22
Η λογοκριμένη έκδοση του τραγουδιού http://www.youtube.com/watch?v=XUJUTPi701o
   egomio
21-01-2010 03:06
Λοιπον ειναι οπως τα λεει ο alain. Εγω ειμαι τυχερος και εχω το 45αρι που βγηκε με το "τουρκοπουλα". Και μαλιστα τυχαια βρηκα και 2η κοπια στο Μοναστηρακι πριν καμια 20αρια χρονια. Μαλιστα για παραπλανητικους λογους η κοπια που αναφερει "ομορφουλά¨ εχει φαρδια πλατια ενα ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ για να αποφευχθει παιρεταιρω εμπλοκη και διαμαχη με την Τουρκικη πλευρα. Αν δεν κανω λαθος υπαρχουν στο Youtube και τα 2 versions
   steliospike
14-01-2009 10:59
spiro 8a xarw polu na se gnwrisw gia na katalabeis kapoia pragmata!!!mhn prosbaleis thn elladara epeidh esu eisai albanos ante
   steliospike
14-01-2009 10:58
file mhn trela8oume!!!tourkopoula 8a kratage mesa sthn epanasthash??eleos!!!!omorfoula h to kargiofili mou agkalia
ante!!aman!!!
   σπίρος
04-12-2008 23:59
οι τωρινοί εθνικιστές ξεχνούν, ή δεν έμαθαν ποτέ, ότι η Μπουμπουλίνα ήταν αλβανίδα και ότι οι μισοί πολεμιστές του 21 ήταν αλβανοί
τίποτα δεν εμποδίζει λοιπόν τον ερωτιάρη πολεμιστή του τραγουδιού να είναι αλβανός
   Gian Piero Testa
12-08-2008 04:23
Ellinakia, Ellinakia...To 1821 prepei i Ellada na itane gemati Tourkopoules, les ke omorfoules. Fisikò pou kati erotas egine...O ethnismos poté den kerdise tin omorfià ke ton erota.
To tragoudi, polì kalà, to eipe ke o Yorgos Zogràfos.
Apò tin Italia, me agapi.
   pitg21
09-08-2008 14:22
Το τραγούδι το είπε πρώτος ο Νταλάρας, μετά το είπε ο Μπιθικώτσης καθώς και ο Μητροπάνος
   omorfoula4ever
15-07-2008 10:38
Τουρκοποθλα λεει το κανονικο. Τι σας πειραζει??????
   maceee
24-06-2008 06:27
κανονικα το τραγοθδι λεει ''τουρκοπουλα''..αλλα αλλαχτειτε και εγινε 'ομορφουλα'...
   doritos
24-03-2008 03:48
Ομορφουλα, λεει,και μονο με το νοημα καταλαβαινεις πως δεν γινετε να κραταει μια "τουρκοπουλα αγκαλια"
Αν ακουσετε το τραγουδι λεει ομορφουλα!!!!!!!
   Αφιερωμένο από angel - (Down-Town)
για mirto - (Down-Town)
18-03-2008 08:25
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ!
   nefeloulinaki
04-03-2008 05:04
Καλό είναι δε λέω αλλά εγώ για το σχολείο το θέλω!!!
   epanastatis
21-12-2007 15:24
τουρκοπουλα λεει το γνησιο. γιατι σας χαλαει?
   ksmok
05-10-2007 19:00
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1995.Δίσκος : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ" FM RECORDS.
   Αφιερωμένο από NiGhTwIsH... - Down-Town
για στελλινα - κουκακι
04-04-2007 15:10
φιλεναδα γαμαει ο χωρος!!!!!!!!!η γιορτη ηταν πραγματικα απιστευτη!!!! φιλακια γλυκια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
26-06-2006
Ποιος Νταλάρας ρε παιδιά????? Θα αυτοπυροβοληθώ....... Ο μεγαλύτερος του Ελληνικού τραγουδιού=>SIR=>ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ. Και καλύτερα να μην ασχοληθώ με αυτό το "Τουρκοπούλα". Δεν αξίζει
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
Κορυφή...
   Ανώνυμο σχόλιο
06-06-2006
τουρκοπούλα λεει ρε παιδιά το τραγούδι,τι τρελαίνεστε?
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2006
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! (ΤΙ τουρκοπούλα ΡΕ? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ αλβανιδα!)
   Ανώνυμο σχόλιο
21-04-2006
to-originale
   Ανώνυμο σχόλιο
15-03-2006
1ον λέει μια ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ αγκαλια και 2ον το τραγουδησε πρωτος ο Μπιθικωτσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
08-01-2006
ki oloi m lene pws paei alli agapaei k einai kala....stin kardoula m
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2005
τι '21 τι 2005,μια ζωη θα σ'αγαπω
   Ανώνυμο σχόλιο
23-03-2005
tourkopoula???? ti allo tha do simera....
   Ανώνυμο σχόλιο
16-02-2005
tragoudara!!!!
   Αφιερωμένο από Manto - Tripolitsa
για Riga - Mani
06-04-2003 20:12
Alloi kamnoun ta oneira(gia to 21)ke alloi exun tin xari!Na se perifanos Riga gia ton agona mas!Ke me tin niki!!Eleftheria i Thanatos!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Μια...ομορφούλα αγκαλιά,λέει.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο