Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100703 Τραγούδια, 243620 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ο μαχαραγιάς - 1952      
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκούμας
Μουσική:  
Σταύρος Τζουανάκος


Ο μαχαραγιάς βγαίνει σεργιάνι
με νταούλια και βιολιά
θα σκορπίσει για να κάνει κέφι
λίρες και φλουριά.

Λάμπει στα διαμάντια
αστράφτει στα μπριλάντια
ο μαχαραγιάς.

Το λαχταριστό γυμνό χαρέμι
μπρος του σαν περνά
αναστέναξε και σιγοτρέμει
και τον προσκυνά.

Κι όλος ασικλίκι
κουνάει το σαρίκι
ο μαχαραγιάς.

Λάμπει στα διαμάντια
αστράφτει στα μπριλάντια
ο μαχαραγιάς...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 7748
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ο μαχαρ...
1952
[1] Σταύρος Τζουανάκος -...
1994
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] Παλιό μεράκι
1995
[4] Δούκισσα - Αυτά που ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   ~tsini~, Κώστας @ 13-06-2009
   sekarius
31-07-2018 23:53
ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

https://youtu.be/ZBa5NLMrYFY



Σταύρος Τζουανάκος, Ρένα Στάμου

συμμετέχουν στη φωνή Νικος Βούλγαρης και Θανάσης Γιαννόπουλος

Δίσκος : Columbia DG 6953


1952

   netriofron
26-07-2017 21:06
ΕΠΙΣΗΣ :

Ακουγεται στην μουσικοχορευτική ταινία του Παντελή Βούλγαρη ''Ακροπόλ'' (1995). Επαιζαν οι Λευτέρης Βογιατζής , Θέμις Μπαζάκα ,Κωνσταντίνος Τζούμας Σωτηρία Λεονάρδου , Σταύρος Παράβας , Δέσπω Διαμαντίδου , Ειρήνη Ιγγλέση , Άντζελα Γκερέκου , Μάνος Βακούσης , Έκτωρ Καλούδης.
Ερμηνεια της Μελίνας Κανά : https://youtu.be/qs3STuhZCJc


1978 = Περικλής Περάκης + ''Naked Venus'' ,[Ενορχήστρωση : Νέστωρ Δάνας] ,@@@@ Σε ρυθμο Disco !!!!!!!!! @@@@----------- Αλμπουμ ''Discoμεράκια'' ---------- https://youtu.be/EhqJh4IuWKk

2002 = Δούκισσα ‎(Φωταρά) ----------- στο CD ''Αυτά Που Ήθελα Να Πω''

2006 = ''Τζιβαέρι'' [2002 - ] : Βασίλης Σκούτας, Γεράσιμος Σταμούλης, Δημήτρης Κρανίδας, Δημήτρης Μηταράκης, Ελένη Λαζάρου ,Μπουζουκι : Δημήτρης Κρανίδας ----------- στο CD ''Με Γλέντια Με Γραμμόφωνα Με Χίλια Δυο Μεράκια...'' ----------- https://youtu.be/DOtNHJeWumk

2006 = Γιώργος Μαργαρίτης ‎ ------------ στο CD ''Το Πειρατικό Live'' (Ζωντανη ηχογραφηση) (2009) ------------ https://youtu.be/Pt8bo8qmtnk

2013 = Ματούλα Ζαμάνη --------------- στο CD ''The Burger Project ‎– Φθηνά Χαρέμια'' ------------- https://youtu.be/fR_ZczoPQB4

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9F+%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%82%09&type=all ] - - - [ https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%91%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%BB ]
   netriofron
12-09-2016 21:55
1η = 1952 Σταύρος Τζουανάκος & Ρένα Στάμου +++++ Νικος Βούλγαρης ++++ Θανάσης Γιαννόπουλος !!!!!!!!!!! ---- [ COLUMBIA DG 6953] & [ ''Συνθετες του ρεμπετικου - Σταύρος Τζουανάκος I (Νο 18)'' ]
2η = 1952 Τζιμ Αποστόλου -- [LIBERTY 153 (ΗΠΑ)] --- https://youtu.be/wGgGFm3peLE
3η = 1952 Σταυρος Τζουανάκος -- [COLUMBIA DG 6964]
4η = 1952 Ελενη Μπρατσέρη -- [LIBERTY 156 (ΗΠΑ)] --- https://youtu.be/XP6QDNRLS0k
5η = 1959 Αλίκη (Ελληνογαλλίδα) --- [ RCA -76.287 (Γαλλιας) ] --- https://youtu.be/8bvf7-Uw_qM
6η = 1963 Πανος Γαβαλάς - Ρια Κουρτη -- [COLUMBIA SCDG 3153] -- https://youtu.be/CapZxh1qbes
7η = 1967 Αλίκη Μπάμπα -- [ RCA Victor - 670] ---- https://youtu.be/t6nfTrE51ZY
8η = 1973 Σταυρος Τζουανάκος -- [ ''Οι Καλλίτερες Επιτυχίες'' (1974) ] -- https://youtu.be/A1Jr3pcsTSE
9η = 1995 Μπάμπης Γκολές -- [ ''Παλιό μεράκι'' ] --- https://youtu.be/2bDeIw_lG5E
----------- ΜΟΝΟ αυτες μπορεσα να βρω !!!!!!!!!!!

( Πηγες http://www.rebetiko.gr/news/papistas/tzouanakos2.htm --- rebetiko.sealabs.net )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο