Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220610 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Έβαλε ο Θεός σημάδι - 1974       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλληκάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλληκάρι στα Σφακιά
κι η μανούλα του στον Άδη
τράβηξε μια χαρακιά.

Της καρδιάς μου βασιλιά
με τον ήλιο στα μαλλιά,
μην περνάς τη χαρακιά
η ζωή είναι πιο γλυκιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.2%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 45627
      Σχόλια: 20
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Συλλογή
1974
[1] Αξέχαστες επιτυχίες
1983
[1] Ακούσατε ακούσατε
1992
[1] Νίκος Ξυλούρης-Του χ...
2005
[2] Σαν παλιό κρασί
1999
[3] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ @ 30-10-2003
   longieth
21-05-2017 18:06
Από τους Παλιούς Διαβάτες στη συνεστίαση του ΚΚΕ στο Focus 19 Μάη 2017
https://youtu.be/xxZclPCAnds
   ΝΩΝΤΑΣ
05-04-2013 12:19
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ....ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ
   filosofos
05-06-2011 09:13

απλά υποκλίνομαι....
   ntemisfe
26-12-2010 11:38
   golfw1986
18-04-2010 06:37
   billyhd
09-03-2010 03:10
gia ton patera moy
   z.kotsifos
24-11-2009 06:34
ΑΛΗΘΙΑ ΤΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΙΑ.............
ΤΙ ΝΑ ΠΗ ΚΑΝΕΙΣ
   maria-stixoi
30-10-2007 06:27
Κάθε φορά που το ακούω κλαίω! Γεια σου Αθάνατε Ψαρονίκο!
   DiAngelo
12-10-2007 10:56
Μια μέρα μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ'αναστηθώ
από το χώμα απάνω.
(Μαντινάδα του Ψαρόνικου
Ο Αρχάγγελος της μάνας μας της Κρήτης
αναλήφθηκε να ψέλνει με τους υπόλοιπους αγγέλους
την Παρασκευή 8-02-1980.
Σήμερα 12-10-2007 τον λατρεύουμε ακόμα!)
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   GrGeorgios
06-08-2007 03:28
Οντως απο τα καλυτερα τραγουδια που εχει τραγουδησει ο Ξυλουρης...
...Petemarkou δυστυχως το τραγουδι αυτο ηταν χαρακτηριστικο...
...Το τραγουδησε οταν εμαθε οτι επασχε απο την ανιατη αρρωστια..... :(

   tsaros
11-07-2007 01:41
poli kalo
   petemarkou
20-06-2007 02:16
Einai apisteuto, alla xwris na to gnwrizei tragoudouse tin diki tou istoria me tin aniati arwstia pou plisiaze..
   canceroula
10-02-2007 04:50
Τώρα τι να γράψει κανείς γι μενα ειναι αρκετό
Της γεννια σου βασιλειά
Μην κατέβεις τα σκαλία
Πιες αθανατο νερό
να νικήσεις το καιρο

Τον καιρό το νίκησες μέσα απο το Φιλεντέμ
Τον δρομο τον έδειξες όταν μεσα στην καταχνία ακουγόταν το μεγάλο μας τσίρκο...

Υποκλίνομαι και εγώ με την σειρά μου αρχαγγελε
   coulispir
25-08-2006 04:37
Oli i istoria panw se mia fwni. Ali8eia den einai? Ena ali8ino palikari. Gia kali mas tuxi ir8e ti xeiroteri periodo ston topo mas. Akeraios, atofios, olakeros... I upoklisi einai elaxisti. I eugnwmosuni apeiri kai i anagnwrisimotita epivevlimeni...
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
02-06-2006
ανατριχιλα
   Σοκολατάκι
12-01-2006
ipoklinomai
   Ανώνυμο σχόλιο
24-11-2005
αθάνατος
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
athanatos arxagele
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Katapliktiko! se kaneis na anatrixiazeis   ( Slobo )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο