Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186908 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Μη μου θυμώνεις μάτια μου - 1965       
 
Στίχοι:  
Σταύρος Κουγιουμτζής
Μουσική:  
Σταύρος Κουγιουμτζής


Μη μου θυμώνεις μάτια μου
που φεύγω για τα ξένα
πουλί θα γίνω και θα ρθω
πάλι κοντά σε σένα

Άνοιξ’ το παραθύρι σου
ξανθέ βασιλικέ μου
και με γλυκό χαμόγελο
μια καληνύχτα πες μου

Μη μου θυμώνεις μάτια μου
τώρα που θα σ’ αφήσω
κι έλα για λίγο να σε δω
να σ’ αποχαιρετήσω

Άνοιξ’ το παραθύρι σου
ξανθέ βασιλικέ μου
και με γλυκό χαμόγελο
μια καληνύχτα πες μου



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.4%  (27 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 33525
      Σχόλια: 21
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Πουλόπουλος 1
1967
[1] Σταύρος Κουγιουμτζής...
1983 & 2007
[1] Τα 80 καλύτερα τραγο...
2008
[2] Στα ψηλά τα παραθύρι...
1975
[2] Τα τραγούδια μου
1983
[2] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[2] George Dalaras & The...
1999
[3] Μέρες μουσικής 1922-...
1993
[4] Η Εστουδιαντίνα παρο...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   πανούλης
12-04-2014 16:09
Η ερμηνεία του Γιάννη Πουλόπουλου ζωντανεύει στην ταινία του Παύλου Τάσιου "Αντίζηλοι" (1968), με τους Χρήστο Νέγκα, Χλόη Λιάσκου, Θανάση Μυλωνά κ.α.
   alain
30-05-2010 00:48
Η πρώτη εκτέλεση είναι με την Χορωδία Φ.Ε.Μ (Φίλων Ελληνικής Μουσικής) και το τραγούδι είχε τίτλο "Αποχαιρετισμός" ενώ υπήρχε και μία μικρή διαφορά στους στίχους. Δεύτερη εκτέλεση είναι με τον Γιάννη Πουλόπουλο.
   ksmok
05-10-2007 18:18
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1992.Δίσκος : "ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1922-1992 ΕΝΤΕΧΝΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" ΕΤ1-ΣΙΝΑΣΟΣ-LYRA.Ζωντανή ηχογράφιση απ' το ΠΑΛΛΑΣ.
   Minos
09-04-2006
Συγκινητικότερο κι απ' το τραγούδι είναι το σχόλιο του/της ανώνυμου/ης 20-8-2005 Εμείς δίνουμε νόημα στα τραγούδια - κι αυτά σε εμάς.
   Ανώνυμο σχόλιο
20-08-2005
έφυγε για τα ξένα. και πριν φύγει μου το αφιέρωσε...πώς να σου θυμώσω μωράκι μου που ακολούθησες τα όνειρά σου; θα ήταν τόσο εγωιστικό...όμως, πονάει πολύ. τι κρίμα που μέσα σ' αυτά τα όνειρα δεν υπήρχε χώρος και για μένα. καλό ταξίδι γλυκέ μου...
   drummerhellas
18-03-2010 01:22
Νομίζω το θεοποιήσατε σαν στίχο! Εντάξει, είναι πολύ καλό αλλά δεν είναι και Ελύτης. Έλεος! Μουσικά είναι
   jim500
12-03-2008 02:44
Για σου ρε Φενια!
   Φένια!!!!!
05-02-2008 13:22
Πάντως για να πούμε και κάτι σχετικό με το τραγούδι...
το τραγούδι ΑΠΛΑ δεν παίζεται!!!!!!!!!!!! Απίστευτο, υπέροχο, φανταστικό!!!!!! Και ο Πουλόπουλος το απογειώνει!
   jim500
18-10-2007 09:18
Ναι δικιο εχεις και σχεδον ολα αυτα που εχει πει σε πρωτη εκτελεση ειναι διαχρονικα τραγουδια οπως το ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΟΠΗ!!!
   Αναρχικός
14-10-2007 05:53
JIM500 (Κι εσύ Φένια που συμφωνείς) πριν γράψετε τη μαλακία σας ψάξτε και λίγο.
Από τα 900 τραγούδια του Νταλάρα στη δισκογραφία, περίπου 600 είναι πρώτες εκτελέσεις.

Και επίσης η πρώτη εκτέλεση του "Μη μου Θυμώνεις δεν είναι του Πουλόπουλου, αλλά της χορωδίας Φίλων ελληνικής μουσικής
   Φένια!!!!!
22-09-2007 10:39
Πες τα jim500!! Δίκιο έχεις!!!
   jim500
27-02-2007 07:14
Αυτος ο Νταλαρας εχει πει ποτε κανενα τραγουδι σε πρωτη εκτελεση...
   Ανώνυμο σχόλιο
18-02-2006
Τι να πει κανείς για τους στίχους του Κουγιουμτζή!!! Μόνο ο Πουλόπουλος και ο Νταλάρας θα μπορούσαν να το τραγουδήσουν.
   Αφιερωμένο από ΕΛΕΝΑ - ΑΘΗΝΑ
για ΓΙΩΡΓΟ - ΠΑΡΓΑ
07-12-2005 03:02
ΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ.....ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.....ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-12-2005
μπορεί να έφυγα Γιώργο μου,αλλά η καρδιά μου είναι εκεί.....μαζί σου!!!!θα σε αγαπάω για πάντα........
   Ανώνυμο σχόλιο
19-10-2005
στην ποίηση δεν αρέσουνε τα πολλά σχόλια, Αλεξία, Κύπρος
   Ανώνυμο σχόλιο
30-05-2005
συμφωνω με τον/την ανώνυμο που εγραψε στις 16-3...Ευχαριστούμε που μας προσφέρατε τόσα συναισθήματα,έτσι,απλόχερα...(baby)
   Αφιερωμένο από angie - thess
για love - thess
07-04-2005 05:47
αυτό κανονικά σκατουλα εσύ έπρεπε να μου το αφιερώσεις που φεύγεις για τα ξένα αλλά δεν βαριέσαι θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το δεχτώ κι αυτό!!!φιλάκια!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-04-2005
δάκρυσα
   Ανώνυμο σχόλιο
16-03-2005
Ευχαριστούμε για όλα τα υπέροχα τραγούδια κύριε Σταύρο!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
αφιερωμενο στο Δεσποινακι που φευγει...Με το καλο να μασ ξαναρθεις!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Anatrixiasa pedia...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
υπέροχο


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο