Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99120 Τραγούδια, 240645 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα - 1967       
 
Στίχοι:  
Άκης Πάνου
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
η ώρα που γεννιέται η ζωή
η ώρα που ταιριάζει η αναπνοή σου
μαζί με την δική μου αναπνοή
Κι αν είναι η αρχή στην κατηφόρα
η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
η ώρα που μου σβήνεις τον καημό
η ώρα που και η σκέψη μου πεθαίνει
και που δε θέλω να `χει τελειωμό
Κι αν είναι η αρχή στην κατηφόρα
η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
η ώρα που μ’ αρέσει να πονώ
η ώρα που σου δίνω την ψυχή μου
χωρίς να νιώθω τίποτα φτηνό
Κι αν είναι η αρχή στην κατηφόρα
η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98.6%  (15 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 53485
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1967
[1] Άκης Πάνου - Άπαντα ...
1984
[1] Μενιδιάτης - Λύδια, ...
1987
[1] Δίφωνο Νο 32 - Άκης ...
1998
[1] Γιώτα Λύδια - Η πιο ...
2005
[2] Ψίθυροι
2000
[3] Μ΄ ένα γλυκό αναστεν...
1992
[3] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
1994
[3] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 26-10-2003
   netriofron
28-01-2017 12:47

1η : 1967 = Γιώτα Λυδια ---- 45ρακι της HMV (7PG-3681) &&& συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1967'' (1994)

1986 = Δημήτρης Ψαριανός [Ενορχήστρωση & ακορντεον : Γιαννης Ιωαννου] ------- Αλμπουμ ''Με Ποθείς Και Μ' Απωθείς'' & συλλογη ''Άκης Πάνου ‎– Το Θολωμένο Μου Μυαλό'' (2011)
2010 = Φωτεινή Δάρρα -------- στο CD ''Φωτεινή Δάρρα ‎– Live'' & συλλογη ''Λαϊκοί Συνθέτες (Σειρά Πρώτη)'' (2010) ------- https://youtu.be/4QYcKgvC9wk
   adonisparis
18-08-2007 18:07
Ισως να ειναι Το Ωραιωτερο Ελληνικο Τραγουδι...
   petemarkou
14-02-2007 10:05
Re paidia to tragoudi auto den einai erwtiko. To egrapse gia tin gennisn tis korns tou
   Ανώνυμο σχόλιο
10-07-2006
Συμφωνώ, δεν εκτημήθηκε το έργο του, ούτε το έλαβαν υπόψη τους στις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Στον Ακη Πάνου δεν άρεσε να δίνει τα τράγούδια του σε άλλους και επίσης, πίστευε και το έφάρμοζε στις σκηνές που τραγουδούσε, ότι οι δημιουργεί του τραγουδού και όχι οι ερμηνευτές πρέπει να είναι πιο μπροστα απο όλους στη σκηνή.
   Tzonis
17-06-2006
Σε μια γνωστή live εμφάνιση της, η Δήμητρα Γαλάνη, απάντησε στο χειροκρότημα του κοινού με τη φράση "τα τραγούδια να χειροκροτήσετε!"
   Ανώνυμο σχόλιο
21-04-2006
zerodesign.: Κρίμα που οι σύγχρονοι λόγιοι της Πατρίδας μας ντράπηκαν να παραδεχτούν πόσο μεγάλος ποιητής ήταν.
   Ανώνυμο σχόλιο
17-04-2006
SORRY ALLA DEN SIGKRINETAI I FWNI TIS ALEXIOU ME TIN THRILIKI FWNI TIS LYDIA.KAI APO APOPSI EKTASIS, DYNATOTITWN ALLA KAI ERMINEIAS
   Ανώνυμο σχόλιο
15-04-2006
xarula papaxristodoulou eisai i kaliteri
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2006
Πρωτιμώ την Λύδια από την Χαρούλα. Και σ' αυτό αλλά και γενικά.
   Ανώνυμο σχόλιο
25-01-2006
asteri mou feggari mou
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
H KALYTERH EKTELESH EINAI APO XAROULA ME SYNODIA PIANOU
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
Un dulce susurro de Haroula.
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
Ενας γλυκός ψίθυρος της Χαρούλας
   Ανώνυμο σχόλιο
01-01-2006
zerodesign.: Δυστυχώς αυτόν τον Ποιητή δεν τον τίμησαν οι Ελληνες όσο θάπρεπε!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-10-2005
Γιώργος, Δεν υπάρχει άλλο ελληνικό τραγούδι που να περιγράφει τόσο περιεκτικά την ερωτική πράξη.
   Ανώνυμο σχόλιο
31-05-2005
ΘΑΝΑΣΗ
   Ανώνυμο σχόλιο
06-04-2005
makran i kalyteri ektelesi tis Giwtas Lydia. apistegti fwni exei i tipissa!
   Ανώνυμο σχόλιο
01-03-2005
Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Κ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2005
EINAI PARA POLY VRAIO TRAGOYDI EFI
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2005
to eipe telia i katerina
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πρώτη ηχογράφηση 1967,Γιώτα Λύδια
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
i pio megali ora einai tora...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο