Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100739 Τραγούδια, 243701 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ακρογιαλιές δειλινά - 1948       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Βραδιάζει γύρω κι η νύχτα
απλώνει σκοτάδι βαθύ
κορίτσι ξένο σαν ίσκιος
πλανιέται μονάχο στην γη

Χωρίς ντροπή, αναζητεί
τον ήλιο που έχει χαθεί,
στα σκοτάδια να βρει

Μπορεί να το ‘χουν πλανέψει
ακρογιαλιές δειλινά
και σκλαβωμένη για πάντα
κρατούνε την δόλια καρδιά

Μπορεί ακόμα μπορεί,
να έχει πια τρελαθεί
και τότε ποιος θα ρωτήσει
να μάθει ποτέ το γιατί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (65 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 152253
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ακρογια...
1948
[1] Τα ωραία του Τσιτσάν...
1973
[1] 40 χρόνια Τσιτσάνης ...
1983
[1] Τσιτσάνης Νο 4 - Αυθ...
1997
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
[1] 50 χρόνια Βασίλης Τσ...
2006
[2] Η Αλεξάνδρα τραγουδά...
1982
[3] Ατέλειωτος δρόμος
1983
[3] Δήμητρα Γαλάνη - Οι ...
1989
[3] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
1994
[4] Αφιέρωμα στον Βασίλη...
2004
[5] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
[6] Είπα στους φίλους μο...
2011
[7] Sunday Cloudy Sunday
2013
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Μπάμπης @ 26-10-2003
   Viennezos
02-03-2007 20:01
Η πρώτη ηχογράφηση με τη Στέλλα Χασκίλ (και δεύτερη φωνή τον Τσιτσάνη) είναι του 1948.
Υπάρχει λ.χ. στους εξής δίσκους:
- 40 χρόνια Τσιτσάνης Νο. 2 (κυκλοφορία: 1983)
- 50 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης (Αυθεντικές εκτελέσεις 1936-1985) (κυκλοφορία: 2006)
   sekarius
13-01-2018 13:18
ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1948

https://youtu.be/kGNnDWyEYfc


Στέλλα Χασκίλ, Β.Τσιτσάνης

Δίσκος : Columbia DG 6715
   netriofron
01-09-2016 12:24
Αυθεντικος τιτλος ''Μπορεί να το'χουν πλανέψει''
Ηχογραφήθηκε στις 24--5--1948 -- Δισκος COLUMBIA DG-6715.
2η = 1973 Δήμητρα Γαλάνη + Βασίλης Τσιτσάνης (''Τα ωραία του Τσιτσάνη'')
3η = 1983 Αλεξάνδρα (ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ) (''Η Αλεξάνδρα Τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι - Βασίλη Τσιτσάνη'')
Οι στιχοι του τραγούδιου ειναι αλληγορικοι,αφου αφορούν την τύχη της Ελλάδας που ''Κορίτσι ξένο σαν ίσκιος πλανιέται μονάχο στη γη''- γράφτηκε στις αρχές του 1947 με στόχο να το τραγουδήσει η Σοφία Βέμπο. Και εκείνη αλλά και ο Τσιτσάνης επεδίωκαν αυτή τη συνεργασία, τα ελληνικά ''δισκογραφικά ήθη'' της εποχής όμως επέμεναν να κρατήσουν σε απόσταση τους εκπροσώπους των δύο χωρών του τραγουδιού. Έτσι η Βέμπο ηχογράφησε μόνο ένα τραγούδι λαικού συνθέτη -τον Ναύτη του Μητσάκη- στο κατοπινό ταξίδι της στην Αμερική και ο Τσιτσάνης έδωσε τα τραγούδια που προορίζονταν για αυτήν σε πιο κοντινές σε εκείνον φωνές.
   ΖΟΡΜΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
26-02-2016 14:44
   angiegiat
29-12-2015 22:28
Ολοι μας αγαπησαμε αυτο το τραγουδι και ειναι πολυ ομορφο το οτι μετα απο τοσα χρονια μια καλλιτεχνεις σαν την Ελεωνορα Ζουγανελη με τοσο αυθεντικη και δυναμικη φωνη κανει μια διασκεδαστικη ομορφη και πολυ ενδιαφερον διασκευη!! Απλα τελειο
   Αμάλθεια
04-06-2014 17:54
και ο στίχος..
   kristi...
03-09-2012 20:30
   Άκης Παρισιάδης
07-06-2011 18:34
ένα από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια
   spaniet
11-03-2011 13:42
http://www.youtube.com/watch?v=p8d2lbsyFeA
Imam Baildi version - 2010
   golfw1986
30-07-2010 01:25
   giorgos aggelopoylos
10-02-2010 09:32
teleio tragoudi,teleia mousiki,poli megalos o tsitsanis!
   meletios
11-04-2008 08:00
issos to omorfo tragoudi tou tsitsani me 4 melodies proissagogi issagogi kouple refrain aristourgima
   meletios
02-01-2008 06:12
TELIA SYNTHESSI
   Ανώνυμο σχόλιο
11-07-2006
poli kalo komati mages aplo kai omorfo gia thn epoxh tou!
   Pericles1977
24-04-2006
διαβάστε Χρόνη Μίσιο, "Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε" και "Καλά, εσυ έφυγες νωρίς"


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο