Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
64081 Τραγούδια, 214577 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Άσ’ τα τα μαλλάκια σου       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος & Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική:  
Μιχάλης Σουγιούλ


Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά
Τώρα που τα νιάτα σου είν’ ολανθισμένα
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα

Τη γαλάζια θάλασσα κοίτα την πλατιά
κι άστα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά

Ήρθε τώρα η άνοιξη, θα `ρθει καλοκαίρι
κι ύστερα φθινόπωρο θα `ρθει σκυθρωπό
Στον τρελό τον ώμο σου σ’ άπλωνα το χέρι
Ήρθε τώρα η άνοιξη, θα `ρθει καλοκαίρι

Θα σου πουν χίλιες φορές χίλια σ’ αγαπώ
κι ύστερα φθινόπωρο θα `ρθει σκυθρωπό
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά

Θα `ρθει αλίμονο καιρός, άκου με και μένα
που δε θα `χεις κόκκινα χείλη σαν φωτιά
Θα `χεις τότε τα μαλλιά καλοχτενισμένα
Θα `ρθει αλίμονο καιρός, άκου με και μένα

Που θα σβήσει η λάμψη αυτή που `χεις στη ματιά
και δε θα `χεις κόκκινα χείλη σαν φωτιά
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 39984
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ευτυχισμένες μέρες
1990
[3] Σε στίχους Αλέκου Σα...
2005
[3] Όλα τα ελαφρά ελληνι...
2009
[5] Τα ερωτικά του 50
1988
[6] Ο Μπάμπης Τσέρτος τρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Gaspar @ 12-10-2003
   alain
22-06-2013 18:38
Για να βάλουμε τα πράγματα ακόμη πιο πολύ σωστά. Το τραγούδι φωνογραφήθηκε το 1950 (και όχι το 1951) από
τους Φώτη Πολυμέρη & Νίκο Παπαδάκη & Θάνο Τζενεράλη συνοδεία ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Ζακ Ιακωβίδη.
Ακούστηκε στο φιλμ “Φτερό στον άνεμο”, όπως ήταν και ο αρχικός τίτλος του ομώνυμου θεατρικού έργου πριν αλλάξει και γίνει "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" και κυκλοφόρησε την περίοδο 1950-51.
   netriofron
26-11-2016 14:20
Γούναρης ------ Συλλογη ''Ασ'τα τα μαλλάκια σου'' (1996) & στη συλλογη ''Το τραμ το τελευταίο'' ------ https://youtu.be/6dJ1EsO5zhQ
Κορώνης - Φίλανδρος ------ https://youtu.be/f0GvS_x-Yfo
   netriofron
26-11-2016 12:58
Η ταινια "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" ,εκανε επισημη πρεμιερα 29 Ιανουαρίου 1951 !!!!!!
Επισης και στην ταινια '' Ο γρουσούζης'' (1952) ,Πολυμερης - Παπαδακης σε σκηνη μαζι με τον Μιμη Φωτοπουλο.

1950 = Φώτης Πολυμέρης + Νίκος Παπαδάκης + Θάνος Τζενεράλης [ Ορχήστρα : Ζακ Ιακωβίδη] , οι οποιοι ντουμπλαρουν τους Αλέκο Αλεξανδράκη και Κούλη Στολίγκα στην ταινια "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" ------ 78ρης της Odeon GA-7591 (GO-4442) &&& στη συλλογη ''50 χρόνια Ελληνικό ελαφρό τραγούδι 1920-1970 : Κασετίνα 8 - 1949-1951'' (2008) & στο αλμπουμ ''Τραγούδια για πάντα Νο 2'' (1989)
1950 = Τώνης Μαρούδας + Τριο Κιταρα [Ορχηστρα : Μ. Σουγιουλ] --------- 78ρης της HMV AO-2965 (OGA-1686) & στο αλμπουμ ''Τώνης Μαρούδας : Τα πορτραίτα της Minos-EMI – 12'' & στο ''Άσ'τα τα μαλλάκια σου'' (2003)
Κορώνης - Φίλανδρος ------ Αλμπουμ ''Άρχισαν τα οργανα'' (2006)
195 ? = Τζενη Χαρίτου + Σώτος Παναγόπουλος [Ορχηστρα : Μιχαλη Σουγιουλ] -------- Συλλογη ''Μιχάλης Σουγιούλ ‎– Αρχισαν τα οργανα'' (1984)
1961 = Φωτης Πολυμερης [Ορχηστρα : Αλέκος Γεωργιάδης] ------- δισκακι ΕΡ της Parlophone (GDSP 2749)
1965 = Φωτης Πολυμερης + Τζένη Χαρίτου ------- Αλμπουμ '' Νοσταλγικές μελωδίες''
1969 = Τώνης Μαρούδας [Ορχηστρα : Γεράσιμος Λαβράνος] ------- Αλμπουμ ''30 χρόνια Τώνης Μαρούδας''
1988 = Γιάννης Πάριος
1992 = Ληδα (Χαλκιαδάκη = η κορη της μεγαλης Δανάης Στρατηγοπούλου) ------- Συλλογη ''Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λήδα ‎– Ελαφρό τραγούδι'' (1992) & στη συλλογη ''Τα ωραιότερα Ελληνικά ελαφρά τραγούδια'' (2010) ------- https://youtu.be/runXEWVxedM
2008 = Μπάμπης Τσέρτος
   netriofron
24-09-2016 15:56
Νίκος Γούναρης --- https://youtu.be/6dJ1EsO5zhQ
   netriofron
09-08-2016 11:22
Το 1951 με τον Μαρουδα
   netriofron
27-07-2016 14:39
Με τη ΛΗΔΑ ---- https://youtu.be/runXEWVxedM
   Αφιερωμένο από Νεφέλη - Δραπετσώνα
για Φλώρα - Κορυδαλλός
27-02-2015 19:00
Αφιερωμένο στην Πλ...
   Αφιερωμένο από Νεφέλη - πειραιάς
για Χριστίνα - πειραιάς
27-02-2015 18:57
Ξέρεις εσύ...
   fevroni
16-02-2015 20:08
Και σε μια απίστευτη διασκευή, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=y9l19fFcVak
   little prince
20-01-2015 23:48
   longieth
05-06-2013 23:48
(...από την ταινία "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" (1951) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου).
Σ' αυτή τη σκηνή παρακολουθούμε τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Περικλή Χριστοφορίδη, Κούλη Στολίγκα και τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιάννη Γκιωνάκη να τραγουδούν το πασίγνωστο "Άσ' τα τα μαλλάκια σου" των Μιχάλη Σουγιούλ και Αλέκου Σακελλάριου, αν και η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Φώτη Πολυμέρη. Στα μισά της σκηνής παρακολουθούμε επίσης, έναν διάλογο μεταξύ Άννας Καλουτά και Λιάνας Βιτσώρη καθώς οδηγούν στην παραλιακή της Γλυφάδας, ντοκουμέντο της μοναδικής εμφάνισης που πραγματοποίησε στον κινηματογράφο η Λιάνα Βιτσώρη, κόρη της ηθοποιού Νίτσας Τσαγανέα και μετέπειτα σύζυγος του γνωστού κομφερανσιέ, στιχουργού κλπ, Γιώργου Οικονομίδη...
http://www.youtube.com/watch?v=YEaHkkf9Tms
   skoko21
09-02-2011 03:16
   panas1956
18-06-2009 08:00
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΓΟΥΝΑΡΗ.ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2008 ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ
   Vangos
24-09-2007 09:17
Ένα τραγούδι που άφησε εποχή. Από τα κορυφαία και πιο αγαπημένα όλων των εποχών.
   onos78
13-01-2007 14:49
Μου τη δίνει γενικά αυτό το τραγούδι...πολύ λυπητεροί είναι οι στίχοι...δηλαδή με κάνει να φοβάμαι που τώρα μπαίνω στο καλοκαίρι και τι έχω να δείξω για την άνοιξή μου;
   onos78
09-01-2007 16:09
O parios epishs alla den m'aresei autounou.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο