Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57636 Τραγούδια, 184314 Ποιήματα, 25255 Μεταφράσεις, 26490 Αφιερώσεις
 

 Άσ’ τα τα μαλλάκια σου       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος & Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική:  
Μιχάλης Σουγιούλ


Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά
Τώρα που τα νιάτα σου είν’ ολανθισμένα
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα

Τη γαλάζια θάλασσα κοίτα την πλατιά
κι άστα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά

Ήρθε τώρα η άνοιξη, θα `ρθει καλοκαίρι
κι ύστερα φθινόπωρο θα `ρθει σκυθρωπό
Στον τρελό τον ώμο σου σ’ άπλωνα το χέρι
Ήρθε τώρα η άνοιξη, θα `ρθει καλοκαίρι

Θα σου πουν χίλιες φορές χίλια σ’ αγαπώ
κι ύστερα φθινόπωρο θα `ρθει σκυθρωπό
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά

Θα `ρθει αλίμονο καιρός, άκου με και μένα
που δε θα `χεις κόκκινα χείλη σαν φωτιά
Θα `χεις τότε τα μαλλιά καλοχτενισμένα
Θα `ρθει αλίμονο καιρός, άκου με και μένα

Που θα σβήσει η λάμψη αυτή που `χεις στη ματιά
και δε θα `χεις κόκκινα χείλη σαν φωτιά
Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άσ’ τα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93%  (14 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22931
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ευτυχισμένες μέρες
1990
[3] Σε στίχους Αλέκου Σα...
2005
[3] Όλα τα ελαφρά ελληνι...
2009
[5] Τα ερωτικά του 50
1988
[6] Ο Μπάμπης Τσέρτος τρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Gaspar @ 12-10-2003
   alain
22-06-2013 18:38
Για να βάλουμε τα πράγματα ακόμη πιο πολύ σωστά. Το τραγούδι φωνογραφήθηκε το 1950 (και όχι το 1951) από
τους Φώτη Πολυμέρη & Νίκο Παπαδάκη & Θάνο Τζενεράλη συνοδεία ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Ζακ Ιακωβίδη.
Ακούστηκε στο φιλμ “Φτερό στον άνεμο”, όπως ήταν και ο αρχικός τίτλος του ομώνυμου θεατρικού έργου πριν αλλάξει και γίνει "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" και κυκλοφόρησε την περίοδο 1950-51.
   onos78
09-01-2007 16:09
O parios epishs alla den m'aresei autounou.
   onos78
13-01-2007 14:49
Μου τη δίνει γενικά αυτό το τραγούδι...πολύ λυπητεροί είναι οι στίχοι...δηλαδή με κάνει να φοβάμαι που τώρα μπαίνω στο καλοκαίρι και τι έχω να δείξω για την άνοιξή μου;
   Vangos
24-09-2007 09:17
Ένα τραγούδι που άφησε εποχή. Από τα κορυφαία και πιο αγαπημένα όλων των εποχών.
   panas1956
18-06-2009 08:00
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΓΟΥΝΑΡΗ.ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2008 ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ
   skoko21
09-02-2011 03:16
   longieth
05-06-2013 23:48
(...από την ταινία "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" (1951) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου).
Σ' αυτή τη σκηνή παρακολουθούμε τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Περικλή Χριστοφορίδη, Κούλη Στολίγκα και τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιάννη Γκιωνάκη να τραγουδούν το πασίγνωστο "Άσ' τα τα μαλλάκια σου" των Μιχάλη Σουγιούλ και Αλέκου Σακελλάριου, αν και η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Φώτη Πολυμέρη. Στα μισά της σκηνής παρακολουθούμε επίσης, έναν διάλογο μεταξύ Άννας Καλουτά και Λιάνας Βιτσώρη καθώς οδηγούν στην παραλιακή της Γλυφάδας, ντοκουμέντο της μοναδικής εμφάνισης που πραγματοποίησε στον κινηματογράφο η Λιάνα Βιτσώρη, κόρη της ηθοποιού Νίτσας Τσαγανέα και μετέπειτα σύζυγος του γνωστού κομφερανσιέ, στιχουργού κλπ, Γιώργου Οικονομίδη...
http://www.youtube.com/watch?v=YEaHkkf9Tms


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο