Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94963 Τραγούδια, 236075 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αραμπάς περνά - 1971       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό


Αραμπάς περνά, σκόνη γίνεται
σήκωσ’ το φουστανάκι σου
να μη σκονίζεται.

Αραμπάς περνά, αραμπατζής λωλός,
στη μπάντα κοριτσάκια
να μη σας πάρει ομπρός.

Αραμπάς περνά με τα φρόκαλα
εβγάτε Φασουλιώτισσες
με τα τσόκαρα.

Δε σου το `πα μια μες στο Χασαπά
δε σου το `πα δυο μες στο Κορδελιό
δε σου το’ πα τρεις να μην παντρευτείς.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20452
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ωτοστόπ
1971
[2] Αραμπάς
1971
[3] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[4] Αγέρας, έρωτας κι αρ...
1998
[5] Από την Τήλο ως τη Θ...
1999
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 10-03-2009
   sekarius
23-10-2017 17:08
ΠΡΩΤΗ και μοναδική προπολεμική εκτέλεση

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 14 Φεβρουαρίου 1929



από τον Τέτο Δημητριάδη με το ψευδώνυμο στον Δίσκο ''Τάκης Νικολάου''


https://youtu.be/sFkPqqz-XQ4
   netriofron
25-06-2017 00:30
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Καρσιλαμάς Μικράς Ασίας


1929 [14 Φεβρ] = Τέτος (Θεόδοτος) Δημητριάδης ----------- 78ρηδες στην Victor (V-58018) και στην Orthophonic (S 699) &&&&& συλλογη ''Τα Ρεμπέτικα 01 (Περίοδος Α΄ 1850-1922)'' (2010) & συλλογη ''Από Το Δημοτικό Στο Ρεμπέτικο'' (1998) --------- https://youtu.be/0hQFvK73jw0 @@@ Ο 78ρης τον αναγραφει με 1 απο τα 2 ψευδωνυμα του : ''Τάκης Νικολάου'' @@@

1971 = Μαρίζα Κωχ , [Ενορχηστρωση : Νίκος Παναγόπουλος] ---------- 45ρακι της MINOS 5312

1971 [Νοεμβ] = Θανάσης Γκαϊφύλλιας , [Ενορχηστρωση & Διασκευή : Γιώργος Κοντογιώργος] ----------- 45ρακι της Zodiac (ZS 8246) & συλλογη ''Rock Διαδρομές '70s'' (1997) ----------- https://youtu.be/5HB3-X2gh3Q

1972 = Ξανθίππη Καραθανάση + Χορωδια , [Ενορχηστρωση & Διασκευή : Δημητρης Μηλιος] ---------- Αλμπουμ ''Ξανθίππη Καραθανάση, Μάριος ‎– Σμυρνέϊκα Τραγούδια''

1976 = Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη + Έφη Σαρρή : αδελφες !!! ,Διασκευη : δικη τους ----------- Αλμπουμ ''12 Άστρα Λαμπερά'' & συλλογη ''Χορέψτε Με Τα Δημοτικά Μας'' (1988) &&& συλλογη ''18 Καρσιλαμάδες...Ο Χορός'' (1999) -------- https://youtu.be/kyxH3vmBviA

1998 = Πέτρος Γαϊτάνος ----------- https://youtu.be/HAxoRvSPzlc

1999 = Παντελής Θαλασσινός +++ Δέσποινα Ολυμπίου

2001 = Κώστας Βουτυράς ---------- στο CD ''Στη Σμύρνη Και Στο Κορδελιό'' ---------- https://youtu.be/v_VgoQFNdUA
2003 = Αφεντούλα Ραζέλη ------------ στο CD ''Άρωμα Σμύρνης - Aroma Smyrne ------------ https://youtu.be/S79GneETluk

2008 = Παιδική Χορωδία της Ι.Μ.Νικοπόλεως Πρεβέζης , [Ενορχηστρωση : Νεκτάριος Θάνος] ----------- στο CD ''Αραμπάς Περνά'' ---------- https://youtu.be/2KukJNTJe-c

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82+%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%09&type=all ] - - - [ http://vinyl.gr/Zodiac%20(45)%208201-8250.html ]


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο