Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97793 Τραγούδια, 238472 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Δώδεκα η ώρα - 1939       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Δώδεκα η ώρα θα `ρθω, βρε Μαριώ,
στο παράθυρο σου κάτι να σου πω.

Αν σε καταλάβει, Μαριώ, η μάνα σου,
πες της πως πονάνε τα φυλλοκάρδια σου.

Πες της για να πάει να φέρει το γιατρό
κι ώσπου να τον φέρει έχουμε καιρό.

Η βάρκα μας προσμένει στην ακρογιαλιά
να φύγουμε, Μαριώ μου, μακριά στην ξενιτιά.

Στο παράθυρό σου κάτι να σου πω
δώδεκα η ώρα θα `ρθω, βρε Μαριώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13451
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Δώδεκα ...
1939
[2] Δίσκος 45 στροφών
1960
[2] Βασίλης Τσιτσάνης - ...
2006
[3] Τα ρεμπέτικα της Σωτ...
1969
[4] 12 ρεμπέτικα
1975
[5] Αχ πατρίδα μου γλυκι...
1992
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 12-10-2003
   sekarius
20-11-2018 09:46
1η εκτελεση


https://youtu.be/iECf3cJJrX4



Στράτος Παγιουμτζής, Β.Τσιτσάνης




1939
   netriofron
04-12-2016 15:06
Ακουστηκε στην ταινια ''Σε ποιον να πω τον πονο μου'' (1964-'65) ,απο τους Μπιθικώτση - Τσιτσάνη.

1η : 1939 = Στράτος Παγιουμτζής + Βασίλης Τσιτσάνης ----- 78ρης στην Columbia DG-6528 (CG 1991) & στο αλμπουμ ''50 Χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης (Αυθεντικές εκτελέσεις 1936-1985)'' (2006) ------- https://youtu.be/dwqvA9j5Aw4
1960 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βασίλης Τσιτσάνης [Μπουζουκια : Κωστας Παπαδόπουλος & Λακης Καρνέζης] ----- 45ρακι στην Columbia ‎ (SCDG 2970) & στο αλμπουμ ''Τα αυθεντικά Νο 2'' (1984) & αλμπουμ ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Τα κινηματογραφικά'' (2006)
1968 = Σωτηρία Μπέλλου [Μπουζουκι : Στελιος Ζαφειριου] -------- 45ρακι στη Lyra (LS-1325)
1975 = Γιάννης Πουλόπουλος [Ενορχηστρωση : Γ. Κατσαρος]
1992 = Λουκιανός Κηλαηδόνης
Μαιρη Λιντα ------ https://youtu.be/ncDM0-2nvV4
2004 = Μίμης Γκιουλέκας ------- Αλμπουμ ''19 Μεγάλα Λαικά Τραγούδια'' (Ζωντανή ηχογράφηση) -------- https://youtu.be/I-oJaYecU6o
   netriofron
08-09-2016 19:45
Ειναι Στράτος Παγιουμτζής +++++ Βασίλης Τσιτσάνης !!!!!!!!!!!!!!!!
1η= 1939 --δισκος Columbia DG 6528 / CG-1991 ----- https://youtu.be/dwqvA9j5Aw4


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο