Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222078 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Αρμίδα ( Το πειρατικό ) - 1979       
 
Στίχοι:  
Νίκος Καββαδίας
Μουσική:  
Θάνος Μικρούτσικος


Το πειρατικό του Captain Jimmy,
που μ’ αυτό θα φύγετε και σεις,
είναι φορτωμένο με χασίς
κι έχει τα φανάρια του στην πρύμη.

Μήνες τώρα που `χουμε κινήσει
και με τη βοήθεια του καιρού
όσο που να πάμε στο Περού
το φορτίο θα το έχουμε καπνίσει.

Πλέμε σε μια θάλασσα γιομάτη
με λογής παράξενα φυτά,
ένας γέρος ήλιος μας κοιτά
και μας κλείνει που και που το μάτι.

Μπουκαπόρτες άδειες σκοτεινές,
που να ξοδευτήκαν τόννοι χίλιοι;
Μας προσμένουν πίπες αδειανές
και τελωνοφύλακες στο Τσίλι.

Ξεχασμένο τ’ άστρο του Βορρά,
οι άγκυρες στο πέλαγο χαμένες.
Πάνω στις σκαλιέρες σε σειρά
δώδεκα σειρήνες κρεμασμένες.

Η πλώρια Γοργόνα μια βραδιά
πήδησε στον πόντο μεθυσμένη,
δίπλα της γλιστρούσαν συνοδιά
του Κολόμβου οι πέντε κολασμένοι.

Κι έπειτα στις ξέρες του Ανκορά
τσούρμο τ’ άγριο κύμα να μας βγάλει
τέρατα βαμμένα πορφυρά
με φτερούγες γλάρων στο κεφάλι.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.6%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 42398
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ο Σταυρός του Νότου
1979
[2] Γραμμές των Οριζόντω...
1992
[2] Αυτά που τραγουδήσαμ...
2002
[3] Σταυρός του Νότου - ...
2005
[4] Παράξενο δεν είναι;
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   undertow @ 12-10-2003
   epetzik
17-12-2011 22:22
Το ποίημα αυτό το έχει μελοποιησει και η Μαρίζα Κωχ.
   Koumettos
09-05-2011 06:14
Toν Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε, αφιερωμένος στο μεγάλο μας ποιητή Νίκο Καββαδία, ο ψηφιακός δίσκος "Muchas Gracias, Καββαδία!"

Aκούστε τα κομμάτια εδώ:
http://www.youtube.com/user/kirtama#grid/user/D3A7C68273EC0BAE

Πληροφορίες: www.melodiastixos.com
   βικη30
22-06-2010 17:09
   paliasxoli
26-05-2008 21:39
Καλο μαστουροτραγουδο...Το ακουω συχνα-πυκνα μαστουρωμενος
   69375234....
26-04-2008 07:41
Απο την πολλη μαστουρα μονο κοκκινους ελεφαντες και ροζ κροκοδειλους δεν ειδε !!!
   καλιγουλας
14-06-2007 06:18
Φυγαμε τια Μαστου -Πίτσου!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2006
fovero tragoudi, kai mallon enepneuse kai ton xelaki me tis perigrafes tou euro 2004
   Αφιερωμένο από El. - London
για Ap. - Athens
05-03-2006 19:07
Όσα ευχαριστώ και να πω θα είναι λίγα!
Off to Spain 2morrow.
;-)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
   Ανώνυμο σχόλιο
05-02-2006
oso na pame sto Perou to fortio tha to exoume kapnisei
   frasd85
12-12-2005
to latreyv ayto to tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
12-09-2005
Μανα θα παω στα καραβια
   Αφιερωμένο από annoula -
για kostaki - parni8a
09-12-2003 06:14
afierono sto pio super trendy gomenaki kostaki damaskinaki ena lala polu psagmeno.polu koultouriariko...san ayta pou tou aresoun...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο