Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85354 Τραγούδια, 232691 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αλήτη - 1971       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Καγιάντας
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Στέκει στου δρόμου κάποια άκρη μοναχός
θαρρείς και κρύβει τη ντροπή του στο σκοτάδι
Όμως τι φταίει αν γεννήθηκε φτωχός
Τι φταίει αυτός, αν της ζωής
αν της ζωής είναι ρημάδι

Αλήτη δίχως αγάπη με δίχως μάνα και δίχως σπίτι
Αλήτη μες στη μανία του βορρά μικρό σπουργίτι
Αλήτη

Κι όμως κι αυτός ίσως μπορέσει μια φορά
να βρει ένα όνειρο μια αγκάλη ένα απάγκιο
να βρει δυο χέρια να του δώσουνε φτερά
και τα δυο χείλη για να του δώσουνε κουράγιο

Αλήτη δίχως αγάπη...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.8%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 44646
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Βίκυ Μοσχολιού
1971
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Μεγ...
1990
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Η Βίκυ Μοσχολιού τρα...
1995
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2004
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] Εγώ εσένα αγαπώ
2005
[2] Η παράσταση αρχίζει
1989
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dpikos @ 12-10-2003
   Viennezos
<5/1/2005
Από το δίσκο "Βίκυ Μοσχολιού" (PolyGram, 1971)
   netriofron
24-01-2018 14:15
1η : 1971 [Μαι] = Βίκυ Μοσχολιού , Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας , ---------------- 45ρης στην OLYMPIC (OE - 75171)


1984 = Σταμάτης Κόκοτας , , Ενορχήστρωση : Τάσος Καρακατσάνης , -------------- Αλμπουμ ''Σταμάτης Κόκοτας ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' -------------- https://youtu.be/FLGleBHcqak

1989 = Χάρις Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα) + Γιάννης Πάριος (= Ιωάννης Βαρθακούρης) + Δήμητρα Γαλάνη , , Ενορχήστρωση : Θύμιος Παπαδόπουλος Νίκος Κούρος , ,Μπουζούκι : Σπυρος Ιωαννίδης , ------------- Συλλογη ''Γ. Πάριος, Χ. Αλεξίου, Δ. Γαλάνη ‎– Η παράσταση αρχίζει'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το ''Rex Music Theater'' της Αθήνας, στις 28 & 29 Οκτωβ.1989)

2005 = Ελευθερία Αρβανιτάκη & Μαρινέλλα & Γλυκερία & Τάνια Τσανακλίδου , --------------- Συλλογη ''Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγαπώ - Η συναυλία αφιέρωμα για τη Βίκυ Μοσχολιού'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 Ιουλίου 2005) ---------------- https://youtu.be/00qs8HvNhRc


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%94%CE%B5%CE%BD+%CE%BE%CE%AD%CF%81%CF%89+%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF+%CF%83%CE%84+%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CF%8E&type=release ] - - - - [ http://vinyl.gr/Olympic%20(45)%20Photos%2075151.html ]
   netriofron
30-09-2016 14:53
Συγκεκριμενα , κυκλοφορησε 13 Μαιου 1971
45ρι στη μικρη OLYMPIC (OE-75171)
   panppanp
28-09-2014 23:32
Και φυσικά μια μνεια για το στιγουργό, τον Αλέκο Καγιάντα, κατά κόσμον Γιάννη Καλαμίτση...Ναι, όλα τα τραγούδια με υπογραφή "Καγιάντας" χρεώνονται στο Γιάννη Καλαμίτση...
   petroschp@yahoo.gr
20-04-2014 00:26
Πρωτοκυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών το 1971 μαζί με το τραγούδι 《Που 'σουν και χάθηκες》.
   Στράτος Τσακίρης
25-08-2008 19:05
ΖΑΜΠΕΤΑΣ=ΘΕΟΣ+ΔΑΣΚΑΛΟ...ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ ΜΕ ΤΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΥ,ΔΕ ΞΑΝΑΓΙΕΝΝΙΕΤΑΙ ΖΑΜΠΕΤΑΣ!!!!
   Laikos
23-03-2007 15:25
To kalytero mou tragoudi apo tin Viky Mosxoliou!Kai ena apo ta kalytera tou megalou Zampeta!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-08-2005
Αγαπητή Κυρία Μοσχολιού, σας ευχαριστούμε για όλα! Η φωνή σας θα μας συντροφεύει πάντα! Καλό ταξίδι!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
Καλό σου ταξίδι ρε Βίκυ.Σε ευχαριστούμε για όλα τα αθάνατα τραγούδια.
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
ΖΑΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΒΙΚΥ,Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΥΜΕΝΟΥΣ ΕΝ ΤΟΠΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ!
   AnNaMaRia
31-03-2005
........ΑνναΜαρια + Σπυρος 03.01.2004.......
   Ανώνυμο σχόλιο
21-01-2005
ΟΝΕΙΡΟ!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο