Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186736 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Θα βρεθούμε ξανά - 1993       
 
Στίχοι:  
Τάσος Σαμαρτζής
Μουσική:  
Νότης Μαυρουδής


Εδώ θα ρίξω στη θάλασσα
σαν πέτρες τα χρόνια που χάλασα
Εδώ θα μου φέρει το κύμα
ένα γράμμα που θα έχει και ρίμα
και θα λάμπει στο τέλος η υπογραφή:
Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Φιλικοί.

Θα βρεθούμε ξανά
όταν όλα θα έχουν περάσει.
Στην Πατρίδα φιλιά
και κουράγιο να πεις, μην ξεχάσει.
Θα βρεθούμε ξανά
όταν όλοι θα έχουν αλλάξει
Θα βρεθούμε ξανά.

Εδώ αρχαία μου θάλασσα
που ξέρεις τι βάσανα τράβηξα
Εδώ θα μου στείλει τ’ αγέρι
ένα γράμμα απ’ τ’ αόρατα μέρη
ο χαμένος ο λόγος, ο πιο ζεστός:
Σεφέρης, Κάλβος, Εμπειρίκος, Σολωμός.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.4%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22713
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τοπίο μυστικό
1993
[1] Θα βρεθούμε ξανά
2003
[2] Χάρτινο καράβι
1995
[3] Live at the Odeon of...
2004
[3] Από άλλα περιβόλια
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Φάσμα, Γιώργης @ 24-09-2003
   Αφιερωμένο από ρια - ΑΜΦΙΣΣΑ
για αλεξ - εσσεν
29-05-2014 15:36
κοριτσαρα μου ευχομε να γυρισεις συντομα γιατι δεν αντεχω χωρις εσενα ουτε δυο μερες και
ευχομαι οταν γυρισεις να μην εχουμε αλλαξει ολοι (οπως λεει το τραγουδι).
Μουτρακι μου λειπεις ::
   xreos
28-09-2012 12:59
αφιερωμενο στο σπυρο


με πολυ αγαπη ελευθερια
   fontasmos
23-03-2012 20:49
exw kanei auto to tragoudi solo kai mou arese polu kai mou eipan oti htan kai kalo!
   despinaki panatha
19-09-2011 15:10
einai apo t tragoudia p mou aresoun para polu
   thrace
28-07-2010 09:11
Μεγάλο τραγούδι. Αυτό και το "Ωδή στον Διονύση" είναι τα δύο τραγούδια που έγραψε ο Σαμαρτζής και ο Μαυρουδής για τον Θανάση Γκαϊφύλλια.
   tazaki4
20-08-2008 01:23
eirini psixrami eisai thea!!!
   Αφιερωμένο από candy-candy - την κοσμάρα μου
για 3ereis - ............................
18-03-2007 05:09
Θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν περάσει στην Πατρίδα φιλιά και κουράγιο να πεις, μην ξεχάσει θα βρεθούμε ξανά όταν όλοι θα έχουν αλλάξει θα βρεθούμε ξανά...
   deti
16-02-2007 02:24
όταν όλοι θα έχουν αλλάξει
θα βρεθούμε ξανά...
   Ανώνυμο σχόλιο
06-04-2006
Θα βρεθούμε ξανά, όταν όλα θα έχουν περάσει...
   Ανώνυμο σχόλιο
31-03-2006
ετσι που λες...καθρεπτη μου! ετσι απλα...ξερω θα ερθει η στιγμη να ξανανταμωσουμε....ξερω οτι μου φαινεται αιωνιοτητα αλλα οι δρομοι μας θα σμιξουν...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-06-2005
Στοίχοι με πολλές ερμηνείες,, Υπέροχοι..


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο