Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186716 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς - 1963      
 
Στίχοι:  
Γιάγκος Αραβαντινός
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Αγάπη μου σε γύρευα
σ’ αυγή και σε φεγγάρι
και στα ψηλά τα σύννεφα
σε γύρευα τυφλός,
μα ήρθε ο καιρός, ήρθε η βροχή
κι η δροσερή σου χάρη
αγάπη μου σε γύρεψα
γιατί ήσουν ουρανός.

Κι αν ο Θεός που σ’ έπλασε
με μιαν ευχή μεγάλη
να `χεις αστέρι στα μαλλιά
και μια χρυσή καρδιά,
στ’ αλώνια ευθύς υψώθηκε
το χρυσαφένιο στάρι
κι η αγάπη μου μ’ αγάπησε
γιατί ήμουν ουρανός.

Αγάπη μου πως σ’ έχασα
πως η καρδιά μου εστάθη
και τα πουλιά σ’ αρπάξανε
μες στην πολύ βροχή,
ήρθε νοτιάς, ήρθε βοριάς
το κύμα να σε πάρει
αγάπη μου που μού `φυγες
γιατί ήσουν ουρανός.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 10709
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μαγική Πόλις
1963
[2] Να διώξω τα σύννεφα
2010
[3] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[4] Μανος Χατζιδάκις 200...
1999
[5] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
[6] Ελένη και Σουζάνα Βο...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Φάσμα, Γιώργης @ 24-09-2003
   tzilivak
14-11-2012 13:46
Τραγούδι γραμμένο από το Μάνο όταν ακόμα δεν ήταν ούτε 20 χρονών!!!ενώ ο φίλος του Γιάγκος ήταν 17!!!!Χρόνια της κατοχής,1943, και το τραγούδι το εμπνεύστηκαν από το γερμανικό...Λιλή Μαρλέν!!!!!
Το 1949 θα ακουστεί πρώτη φορά στην ταινιά "Δυο κόσμοι".Το 1962 θα το πει η Νίκη Καμπά και το 1963 θα μπει στην μουσική παράσταση "Ομορφη Πόλη"...
Πολύ μελωδική και η εκτελεση με την Κάιτη Χωματά...
   emotion
27-03-2014 21:17
τι ωραιο τραγουδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πολυ συγκινητικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
14-10-2005
pou ta les ti nyxta ma xanontai tin mera....14/10
   Ανώνυμο σχόλιο
15-05-2005
Σε σένα αγάπη μου που μου' φυγες γιατί ήσουν ουρανός.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο