Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 223245 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Βάλε κι άλλο πιάτο - 1964       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι
βγάλε από την πόρτα το κλειδί
το παιδί ξανάρχισε να παίζει
το κανάρι πάλι κελαηδεί
βάλε κι άλλη αγάπη στο τραπέζι

Κάποιος πονεμένος θα βρεθεί
το παιδί ξανάρχισε να παίζει
το κανάρι πάλι κελαηδεί

Άνοιξε στο φως το παραθύρι
δέσε μια κορδέλα στα μαλλιά
βάλε το λουλούδι στο ποτήρι
να γεμίσει η κάμαρη ευωδιά

Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι
βγάλε από την πόρτα το κλειδί
το παιδί ξανάρχισε να παίζει
το κανάρι πάλι κελαηδεί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 57.8%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15260
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1978
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1982
[1] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[2] Σταυρος Ξαρχάκος - 1...
1966
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
[4] Πράξη πρώτη
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 15-09-2003
   alain
31-03-2009 01:04
Το φιλμ "Το τετράγωνο" και η μουσική του το (1964). Το δισκάκι με τη μουσική κυκλοφορεί το (1965) και τα λόγια του Παπαδόπουλου στο δίσκο της Μοσχολιού ( ο πρώτος μεγάλος της ) το (1966).
   netriofron
10-12-2016 20:30
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ !!!
Ηχογραφηθηκε ΚΑΙ κυκλοφορησε το 1964
45ρακι της Columbia ‎ (SCDG 3451) , και σε ενορχηστρωση του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ
   netriofron
14-09-2016 08:09
Οι στιχοι γραφτηκαν το 1963 .
Η μελωδία πρωτοακούστηκε , ως μουσική επένδυση, στην κινηματογραφική ταινία '' Το Τετράγωνο '',που συμμετειχε στην 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), τον Σεπτ. του 1964 .
Ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ το ασμα !!!
Απεικονιζε την αισιοδοξια του στιχουργου για την τοτε πολιτικη κατασταση ,την φυγη Καραμανλη στο Παρισι,και τη νικη της Ε.Κ. του Γ. Παπανδρεου !!
Ηχογραφηθηκε πληρες ,το 1964 [--- οπως γραφει επανω ----],αλλα κυκλοφορησε το 1965 ,με Β' πλευρα= Γρηγ. Μπιθικώτσης-''Σαββατόβραδο Στην Καισαριανή'' .
Δισκος 45 στροφων ,στην EMI ‎ ( FIN-1)
   tzilivak
09-04-2014 20:44
Το αγαπημενο τραγούδι του μανου χατζιδακι...Το εκανε δωρο στους ακροατες του τα Χριστουγεννα του 1963...
   nasos@1979
01-11-2008 13:41
Βικαρα for ener & ever....
   emiou
31-07-2007 08:01
Η μουσική γράφτηκε το 1965 για την κινηματογραφική ταινία
'' Το Τετράγωνο ''. Τα λόγια μπήκαν κάποια χρόνια αργότερα απο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
O Arcas το βεβαιώνει.
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
τραγούδι παρέα
   Ανώνυμο σχόλιο
27-03-2006
Διαμαντι στο ελληνικο τραγουδι,ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...
   Ανώνυμο σχόλιο
20-10-2005
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
20-08-2005
Fovero kommati...Foveroi stixoi....Foveri erminia.....
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
Viky se agapaw.....
   Ανώνυμο σχόλιο
28-06-2005
Πολύ καλό τραγούδι!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-05-2005
Γύρισε κοντά μου


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο