Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101118 Τραγούδια, 244361 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Απόκληρος της κοινωνίας - 1955       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Στέλιος Καζαντζίδης


Απόκληρος σ’ αυτή την κοινωνία
γυρίζω σαν τα έρημα πουλιά.
Τη μέρα στη σκληρή παρανομία,
τη νύχτα στα υπόγεια καπηλειά.

Ένας απόκληρος, ένας ξεριζωμένος,
απ’ το Θεό κι απ’ τους ανθρώπους ξεγραμμένος.

Τη μαύρη μου κατάντια όποιος ξέρει
στη μάνα μου ποτέ να μην τo πει.
Αν μάθει ότι είμαι ένα κουρέλι,
η δόλια θα πεθάνει από ντροπή.

Ένας απόκληρος, ένας ξεριζωμένος,
απ’ το Θεό κι απ’ τους ανθρώπους ξεγραμμένος.

Πιο μαύρο κι απ’ τη μαύρη τη ζωή μου
το τέλος μου θα είναι στη ζωή.
Θα βρούνε πεταμένο το κορμί μου
μαζί με τα σκουπίδια ένα πρωί.

Ένας απόκληρος, ένας ξεριζωμένος,
απ’ το Θεό κι απ’ τους ανθρώπους ξεγραμμένος.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13770
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Απόκληρ...
1955
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1978
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1981
[1] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 17-06-2008
   netriofron
09-04-2017 09:46
1η : 1959 [Κυκλ. 23 Σεπτεμ]= Στέλιος Καζαντζίδης ,[ Ενορχηστρωση : Στέλιος Καζαντζίδης] ,(Μπουζούκι: Γιαννάκης Αγγέλου ,Ακορντεόν : Γιώργος Κουλαξίδης και Βιολί : Στέλιος Λαζάρου) -------- 78ρης της HMV AO-5579 (OGA 2915) και σε 45ρακια της HMV (7PG 2603) ,το 1963 στην Τουρκικη Sahibinin Sesi ‎ (45-AX 4240) και της ODEON (HGRA-524) & σε δισκακι Extended Play της HMV (7EGG-2577) ,του 1961

1986 = Μαριάνθη Κεφάλα ------- Αλμπουμ ''Νύχτα ονειρομάνα'' ------ https://youtu.be/qZybP0RrAJ8
Γιάννης Ντουνιάς -------- στο CD ''Πάντα λαϊκά'' ------ https://youtu.be/LES6shYFOWc

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(His%20Master's%20Voice).html ] - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%A4%CE%B7%CF%82+%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82&type=all ] - - - [ http://marinelladiva.blogspot.gr/2015/08/kostas-virvos.html ]
   netriofron
24-10-2016 21:52
ΚΑΙ σε Extended Play 45ρακι της HMV (7EGG-2577) ,του 1961
[ http://marinelladiva.blogspot.gr/2015/08/kostas-virvos.html ]
   netriofron
20-08-2016 10:23
ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ --- μη γραφεται οτι να'ναι......ψαξτε λιγο πρωτα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!---ακου 19555555
Κυκλοφορησε απο τις 78 στροφες στης 23-9-1959 (HMV AO-5579)
   tsaoysis
20-12-2015 16:05
Απόκληρος σ’ αυτή την κοινωνία
γυρίζω σαν τα έρημα πουλιά.
Τη μέρα στη σκληρή παρανομία,
τη νύχτα στα υπόγεια καπηλειά.

Ένας απόκληρος, ένας ξεριζωμένος,
απ’ το Θεό κι απ’ τους ανθρώπους ξεγραμμένος.

Τη μαύρη μου κατάντια όποιος ξέρει
στη μάνα μου ποτέ να μην τo πει.
Αν μάθει ότι είμαι ένα κουρέλι,
η δόλια θα πεθάνει από ντροπή.

Ένας απόκληρος, ένας ξεριζωμένος,
απ’ το Θεό κι απ’ τους ανθρώπους ξεγραμμένος.

Πιο μαύρο κι απ’ τη μαύρη τη ψυχή μου
το τέλος μου θα είναι στη ζωή.
Θα βρούνε πεταμένο το κορμί μου
μαζί με τα σκουπίδια ένα πρωί.
   longieth
07-08-2015 00:42
https://www.youtube.com/watch?v=RWUwQlqk5hU&index=22&list=PLOUJWOZ-64x_tYsLQusLoi5P-vbiJEtJu


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο