Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218025 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Κόκκινο τριαντάφυλλο - 1976       
 
Στίχοι:  
Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Κάθε πρωί ξεκινούσαμε να πάμε στη δουλειά,
στο λεωφορείο γελούσαμε, είμαστε δυο παιδιά.

Κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο το δειλινό.

Κάποιο πρωί για τον πόλεμο κινήσαμε μαζί,
όλοι μαζί τραγουδούσαμε, παλεύαμε μαζί.

Κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο το δειλινό.

Μέσα στο Μάη σκοτώθηκες, το αίμα σου μαβί,
έβαψε μαύρο τον ουρανό, κόκκινο τον καιρό.

Κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο το δειλινό.

Μαζί σου όλα σκοτώθηκαν, όνειρα, ιδανικά,
γίναμε όλοι φαντάσματα, ζούμε συμβατικά.

Κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο το δειλινό.

Τώρα οι σημαίες γενήκανε είδη εμπορικά,
είναι τα όνειρα αγαθά καταναλωτικά.

Κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο το δειλινό.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 7687
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1976
[1] Οι Μάηδες οι ήλιοι μ...
1978
[1] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[1] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[2] Η Μαρία Φαραντούρη σ...
1986
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   takhsa
09-09-2008 12:28
   reine
02-07-2007 19:04
Μέσα στο Μάη σκοτώθηκες το αίμα σου μαβί
έβαψε μαύρο τον ουρανό κόκκινο τον καιρό

ακριβως ετσι....
   reine
02-07-2007 19:03
τωρα οι σημαιες γενηκανε ειδη εμπορικα ειναι τα ονειρα αγαθά καταναλωτικα.... ποσο επικαιρος ειναι παλι!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Φοβερό
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Anna-Maria + Spyros !!!!!!!!!!!!   ( 03/01/2004 )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο