Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183043 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Πες μου μια λέξη       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Πες μου μια λέξη, αυτή τη μόνη λέξη,
σε λίγο πια θα φέξει,
θα `ρθει η χλωμή αυγή.

Κοντεύει έξι,
ας πούμε αυτή τη λέξη
που `χει στα χείλη μπλέξει
και δεν τολμά να βγει.

Ο ουρανός, ο μεγάλος ουρανός
είν’ ακόμα σκοτεινός
και η νύχτα κυλά.
Μα εκεί ψηλά
κοίτα έν’ άστρο που δειλά
μοναχό φεγγοβολά και μας χαμογελά.

Νύχτα ασημένια
κι η κάθε μου η έννοια
σ’ απόχη μεταξένια
από ξανθά μαλλιά.

Γλυκοχαράζει αλλά δε σε πειράζει
που γέμισε μαράζι η άδεια μου αγκαλιά.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98%  (33 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 45734
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ο ελληνικός κινηματο...
1985
[2] Λεωφόρος Α
1987
[3] Μετά
2001
[4] Αναμνήσεις
1995
[4] Μια αγάπη για το καλ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Κάλλια @ 31-08-2003
   Αφιερωμένο από Αναστασία - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για ΜΑΙΡΗ - ΒΕΡΟΙΑ
04.11.2003 08:11
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ
   Αφιερωμένο από kapoia - kapou
για ax!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - kapou
01.07.2008 13:50
pes mou kati.......deikse kati mono gia na kserw...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
teleio tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
polu erwtiko tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
katerina +antreas
   Ανώνυμο σχόλιο
17-01-2005
i katerina kai o andreas to eixane pei teleia!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
30-03-2005
paidia...prwtoi ermhneytes htan o Dimitris Horn kai h Marw Kontou.H Arvanitaki einai poly metagenesteri...
   Ανώνυμο σχόλιο
02-06-2005
o/h apo panw exei dikio!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
11-10-2005
και η καλύτερη ερμηνεία ήταν φυσικά του Χόρν... αξεπέραστη!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2006
Οι στίχοι δεμένοι με τη μαγική μουσική του Μάνου σ΄απογειώνουν.............................
   Ανώνυμο σχόλιο
10-06-2006
Το αγαπημένο μου!!!!Αισθαντικό και ονειρικό!
   Ανώνυμο σχόλιο
13-06-2006
MAGIKOI STIKOI PU ERXONTE APO TON OURANO
   Ανώνυμο σχόλιο
06-07-2006
MAGEFTIKOI STIXOI
   I15/11/O6
14-11-2006 21:45
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΟΥ...
   antria
21-01-2007 01:17
teleio
   Quasar11
01-10-2007 17:18
Τα ρέστα μου για τον πιο μποέμ τύπο του ελληνικού κινηματογράφου. Τον ηθοποιό-φως με την υπέροχη φωνή. Φοβερό τραγούδι, σπουδαία ερμηνεία στην διαχρονική για τη γυναικεία φύση ταινία "Αλίμονο στους νέους".
   demi
01-02-2008 02:53
...πες μου μια λέξη αυτή τη μόνη λέξη...σε λίγο πια θα φέξει θα΄ρθει η χλωμή αυγή....κοντεύει έξι ας πούμε αυτή τη λέξη που΄χει στα χείλη μπλέξει και δε τολμάει να βγει...
   ΑΝΝΙΤΑ
11-06-2008 14:14
Μ¨ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ
   xamogelaki
30-06-2008 01:25
με αυτο το τραγουδι νανουριζω το μπεμπη μου!!!!!
   penguinroyal
14-11-2010 08:13
Από την ταινία «Αλίμονο στους νέους», του 1961. Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος, σενάριο: Χρήστος Γιαννακόπουλος & Αλέκος Σακελλάριος, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, ηθοποιοί: Δημήτρης Χορν (Ανδρέας), Σπύρος Μουσούρης (Αγησίλαος), Μάρω Κοντού (Ρίτα) κ.α.
   tsiou
28-04-2012 22:01
διασκευη Κ. Βητα
http://www.youtube.com/watch?v=NsKVHCcYIuY
   kristi...
08-05-2013 19:49
   emotion
11-09-2013 18:30
Τι ωραιο τραγούδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   patousakiiiii
02-02-2014 22:15
epikoooooo!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο