Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98141 Τραγούδια, 239156 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Φέρτε μου ένα μαντολίνο - 1961       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Φέρτε μ’ ένα μαντολίνο
για να δείτε πως πονώ
κι ύστερα θα γίνω κρίνο
κι ύστερα πια θα χαθώ
Τι με νοιάζει κι αν χαθώ
αφού θα `χω γίνει κρίνο
φέρτε μ’ ένα μαντολίνο

Το παιδί που μ’ αγαπάει
όλο θέλει να ρωτά
τι σημαίνει Κυριακή
Σκέφτομαι γιατί ρωτάει
και φοβάμαι ότι ξεχνά
πως τον είδα Κυριακή

Φέρτε μ’ ένα μαντολίνο
για να δείτε πως πονώ
κι ύστερα θα γίνω κρίνο
κι ύστερα πια θα χαθώ
Τι με νοιάζει κι αν χαθώ
αφού θα `χω γίνει κρίνο
φέρτε μ’ ένα μαντολίνο

Το παιδί που μ’ αγαπάει
όλο θέλει να ρωτά
που πηγαίνουν τα πουλιά
Μα το δάκρυ μου κυλάει
και καθώς αυτός κοιτά
τον σκεπάζω με φιλιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.8%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31586
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Απόψε αυτοσχεδιάζουμ...
1961
[1] Πάμε μια βόλτα στο φ...
1984
[1] Μυθολογία – Απόψε αυ...
1994
[1] Ζωή Φυτούση - Τραγού...
2006
[2] Η Αλεξάνδρα στα λαϊκ...
1980
[3] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[3] Η Μαρία Φαραντούρη σ...
1986
[4] Το τραγούδι γυμνό
1992
[5] Μπελίντα Καίτη: Τραγ...
2000
[6] Το 62 του Μάνου Χατζ...
1983
[6] Πάω να πω στο σύννεφ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ειρήνη Θ. @ 31-08-2003
   tzanidisjohn
17-01-2019 10:48
Και οι Αθηναίοι το 1962
Δίσκος 10" Columbia ‎– 33GS
"Οι Αθηναίοι τραγουδούν Χατζιδάκι"
   netriofron
10-10-2016 23:20
Γραφτηκε για την παρασταση του θεατρικου εργου ,του Luigi Pirandello , ''Απόψε αυτοσχεδιάζουμε'' .Εκανε πρεμιερα στο θέατρο «Αθηνών» , τον Οκτώβρη του 1961.
Την παρασταση προλογιζε ο Δημητρης Μυρατ.
Τα τρια τραγουδια της,ερμηνευονταν απο τη Ζωη Φυτουση (''Ο ταχυδρόμος πέθανε'' & ''Το μαντολίνο'') , και το τριτο απο τη Βούλα Ζουμπουλάκη , ''Η Πέτρα'' .

1η = 1961 Ζωή Φυτούση ---- Αλμπουμ ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε'' , Columbia ‎ SEGG 2599
1961 = Λολα Τσακιρη ----- 45ρακι της MUSIC BOX - 223 ----- https://youtu.be/Z1Rd6PBEIyM
1961 = Αφες ΜΠΡΟΓΙΕΡ --- Δισκακι 45ρι στη Philips-7795 --- https://youtu.be/ISkBw-UkZ-s
1962 = Καίτη Μπελίντα ---- https://youtu.be/qCd--veu-mw
= Τριο Μπελκαντο ---- https://youtu.be/dJIeJTtaciw
   netriofron
20-09-2016 08:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΟΣ + Αφες ΜΠΡΟΓΙΕΡ = 1961 --- Δισκος Philips ‎– 7795
   Αντώνης Ευθυμίου
22-07-2014 03:14
Συγγνώμη αλλά πότε το τραγούδησε η Νταντωνάκη; Δε νομίζω να το έχει ηχογραφήσει ποτέ, γιατί έχω όλη τη δισκογραφία της και θα το γνώριζα.
   epetzik
01-07-2012 20:16
Πρόκειται για τραγούδι από την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο και όχι από την «Οδό Ονείρων » όπως γράφτηκε παραπάνω κατά λάθος φαντάζομαι.

Jenny Vanou αν βαριέσαι μην γράφεις καθόλου. Είναι καλύτερο από το να γράφεις τα μισά.
   Αφιερωμένο από anthea - ioannina
για alex - loytsa
12-05-2012 10:02
   anthea
12-05-2012 10:01
otan to akoyo panta klaiv kai yparxei periptosh na to tragoydiso dhmosia se synaylia
   c'estlavie
15-02-2011 08:46
Φέρτε μου ένα μαντολίνο.. Μαγικό, μαγευτικό και ό,τι παρεμφερές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μια μαγευτικά μαγευτική εικόνα..
   Jenny Vanou
05-01-2009 09:45
Το τραγουδάκι προοριζόταν για την Τζένη Βάνου όπως και το " ο ταχυδρόμος πέθανε" αλλα αρνήθηκε για τους λόγους που ανέφερα στο άλλο κομματι και βαριέμαι να ξαναγραψω
   darkblueflower
17-07-2008 06:31
Yperoxo!
   konselib
11-01-2008 09:13
Για μενα το ιδανικο ειναι με την Νταντωνάκη. Με είχε συγκλονήσει οταν το ακουσα. Βέβαια η Φυτουση το ειχε πρωτοτραγουδήσε στην Οδο Ονείρων οπου ανήκει το κομμάτι
   helenkem
30-08-2007 02:30
και καθώς αυτός κυττά
το σωστό είναι κοιτά
   Ανώνυμο σχόλιο
06-06-2006
Το αγαπημένο τραγούδι της γιαγιούλας μου. Να 'ναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται
   Ανώνυμο σχόλιο
19-12-2005
ΦΥτοΥσΗ....ΥπεροχΗ!! ΜαΝος...ΜαγεΥτιΚος!!
   Ανώνυμο σχόλιο
16-10-2005
Σωτήρης Πέτρουλας
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
κι ηταν που λετε μια φορα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο