Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98749 Τραγούδια, 239969 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Νανούρισμα - 1994       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Θα κεντήσω πάνω στου αλόγου σου τη σέλλα
με διαμαντόπετρες σωρό
του φεγγαριού το πήγαιν’ έλα
στο πελαγίσιο το νερό

Αγόρι μου, αγόρι μου
αγόρι μου να σε χαρώ

Θα κεντήσω στ’ ασημοπίστολα σου πλάι
της χελιδόνας το φτερό
κι έναν σταυρό να σε φιλάει
τις νύχτες που σε καρτερώ

Θα κεντήσω πάνω στο δίκοπό σου λάζο
το βλέμμα σου το καθαρό
αυτό το βλέμμα το γαλάζιο
που δε χορταίνω να θωρώ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.8%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 81131
      Σχόλια: 25
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τα κινηματογραφικά -...
1994
[2] Θαλασσογραφίες
1970
[2] Κοιμήσου αγγελούδι μ...
2007
[3] Juke Box
2004
[4] Στο χρώμα της στάχτη...
2002
[5] Αφιέρωμα στο Μάνο Λο...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Βαγγέλης Γεωργίου @ 31-08-2003
   alain
15-05-2010 08:13
Οι "Θαλασσογραφίες" είναι ο δεύτερος μεγάλος δίσκος που κάνουν μαζί ο Μάνος Λοΐζος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 1970, λίγο προτού συμπληρωθούν δυο χρόνια από την έκδοση του πρώτου κοινού τους δίσκου, του "Σταθμού". Το Νανούρισμα πρωτακούγεται από την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου "Η Νεράιδα και το παλικάρι", η οποία προβάλλεται στους κινηματογράφους, επίσης στα τέλη του 1969.
(Αν θέλουμε να διορθωθεί ή να συμπληρωθεί κάτι, υπάρχει και το εικονίδιο της διόρθωσης πάνω δεξιά!, τι περιμένετε..)
   netriofron
04-02-2018 20:20
ΕΠΙΣΗΣ :

1996 = Παιδική Χορωδία Δ.Τυπάλδου , ,Ενορχήστρωση : Χάρης Ανδρεάδης , --------------- Αλμπουμ ''Τα τραγούδια της Αλίκης'' ------------- https://youtu.be/qYw0iNvySt0
   netriofron
14-09-2016 21:26
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος θυμαται

....... Το έγραψα για το γιο μου τον Νότη. Θυμάμαι και τη στιγμή. Ήμουνα στη Σαντορίνη σ’ ένα ρυπαρό ξενοδοχειάκι, γεμάτο μύγες. Οι γύρω μου παίρνανε το πρωινό τους και οι μύγες κάνανε εξορμήσεις στο μέλι με το βούτυρο, που έφαγαν. Εγώ, όμως, ταξίδευα. Γιατί έπρεπε να γράψω το τραγούδι επειγόντως για να το πει η Βουγιουκλάκη σε μια ταινία, και χρειαζόμουν πολύ τις 3 χιλιάδες δραχμές που θα έπαιρνα … και το στέλνω στο Μάνο να το μελοποιήσει προκειμένου να μπει σε μια ταινία με τη Βουγιουκλάκη. Κάνει τότε η Αλίκη τη “Νεράιδα και το παλικάρι”, για κάποιο λόγο έχει αποχωρήσει ο Μαμαγκάκης που αρχικά έγραφε τη μουσική, και αρπάζω την ευκαιρία να προτείνω το Μάνο. Πράγματι αναλαμβάνει τη δουλειά, παίρνει τους στίχους κι αρχίζει να τους πιλατεύει γράφοντας διάφορες μελωδίες που καμμιά δεν τον ικανοποιεί. Θα χρειαστεί να παίξει τη μελωδία του τραγουδιού σε πολλούς φίλους – και σε μένα, όταν πια θα έχω επιστρέψει από τη Σαντορίνη – και ν’ ακούσει από όλους καλά λόγια για να πειστεί ότι είναι καλή .........
   faychristos1
17-08-2014 02:23
αυτο μου λεγανε εμενα για να με νανουρισουν
   ΣΟΦΙΑ ΜΗΝΑ
20-04-2013 11:41
για τον αγαπημενο μου ανυψουλη
   emotion
16-06-2012 13:48
Ενα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Μάνου Λοίζου. Αθάνατος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ερμηνεία της Μαρίζας Κωχ είναι καταπληκτική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Tr3loKoM3!o
30-05-2012 21:08
υπαρχουν παρτιτουρες για αυτο το τραγουδι????
   golfw1986
19-11-2010
   yio girl
17-04-2009 11:04
ενταξειβ ρε παιδια δεν ειναι και τιποτα σποδαιο ,βλακια ειναι!!!!!
   tito1
20-02-2009 19:07
telio tragoudi ,, to leei kai O Vasilis Gisdakis , Super einai ,, patiste to link na to akousete
http://www.youtube.com/watch?v=UTo1VsLij_I
   ΠΙΘΑΝΟΣ
02-12-2008 21:43
Κάποτε τράβηξα το λάζο - με το μανίκι το γαλάζιο (Κ. Βάρναλης)
   tatong5
21-10-2008 07:12
ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ
   angel1972
20-10-2008 14:57
Ένα παιδί είναι δώρο θεού.
Όταν βλέπεις την γαλήνη στο προσωπάκι του όταν κοιμάται πλημμυρίζεις από απίστευτα συναισθήματα.
Το νανούρισμα αυτό είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ.
Το αφιερώνω στον γιο μου τον Στράτο και στην μαμά του Μάρω
   Αφιερωμένο από ΜΑΡΙΑ - ΒΟΛΟ
για ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ - .................
09-03-2008 19:01
ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ACTIVE MEMBER ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ!
   johnny_g
25-02-2008 14:33
Εξαιρετικό τραγούδι
Κάθε φορά που το ακούω ή το διαβάζω δακρύζω. Πόσο πιο τρυφερά θα μπορούσε ναδέκξει κανείς την αγάπη του σε ένα αγγελούδι, στο παιδί του.
Για την ίστορία πρέπει να πούμε όμως ότι η πρώτη εκτέλεση είναι από την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία "Η Νεράιδα και το Παλικάρι"(1968). Το τραγούδι γράφτηκε αρχικά για την ταινία αυτή.Καλό θα ήταν να διορθωθεία αυτό στην καταχώριση.
   diM=]
18-01-2008 10:06
uperoxo
   LA NOTTE
10-11-2007 11:20
Το αφιερώνω στα δυο μου αγγελούδια, την Αντιγόνη και τον Κωνσταντίνο μου...
   ifouli
21-09-2007 13:57
fysika tha xerete oti ayto to song to elege h vougiouklakh ston gio ths gia na koimhthei...asxetos ti anthrwpos egine meta o gios ths....!!!
   ifouli
21-09-2007 13:54
aaax posoi na exoun klapsei me ayto to tragoudi arage.... ....an kai mas efagan thn 2h strofh...tespa
   easider
17-09-2007 03:24
   Αφιερωμένο από JORALYN - EARTH WORLD
για KITCHEN WITCH - EARTH WORLD
30-01-2007 04:59
FOR VIGGO!
   koUFOntina
07-09-2006 07:54
στο μωράκι μου... τη στελλίτσα μου, που της το τραγουδάω για να κοιμηθεί...
   Ανώνυμο σχόλιο
08-07-2006
Δίκιο έχεις φιλαράκι μας τη << φάγανε >> τη στροφή
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2006
Ρε παιδιά, πού πήγε η δεύτερη στροφή??"Θα κεντήσω στ' ασημοπίστολα σου πλάι/της χελιδόνας το φτερό/κι έναν σταυρό να σε φιλάει/τις νύχτες που σε καρτερώ
   Danae3
13-02-2006
Και εκτος απ'όλα αυτά είναι ΤΕΛΕΙΟ
   Ανώνυμο σχόλιο
31-05-2005
Γραμμένο από τον Παπαδόπουλο για τον γιο του
   METANASTIS
24-03-2005
Kai me tin Dimitriadi. 1982 sto disko me ton Leonti ( allo narourisma) Loizo kai Mikroutsiko.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο