Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100475 Τραγούδια, 243044 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Κουμπαράς ( Κάντε τόπο να περάσω ) - 1949       
 
Στίχοι:  
Απόστολος Καλδάρας
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Κάντε τόπο να περάσω
πριν τα κάμω όλα γυαλί
εγώ κανέναν πια δε λογαριάζω
έχω πια έχω πιάσει την καλή.

Έξω φτώχεια, μιλάει ο παράς
ας είν’ καλά, ας είν’ καλά ο κουμπαράς.

Μια φορά ήμουνα κορόιδο
και δεν είδα προκοπή
μου τα τρώγαν όλα οι απ’ έξω
και μ’ αφή και μ’ αφήνανε ταπί.

Και γυρνούσα ρέστος, φουκαράς
μασημέ μασημένος κουμπαράς.

Απ’ την αναπαραδιά μου
άραξα σε μια γωνιά
και δεν είχα για να πάω ν’ ακούσω
στου Καρδά στου Καρδάρα μια πενιά.

Τώρα όμως χτυπάει ο κουμπαράς
είμαι φί φίνος και παλικαράς.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: -
      Αναγνώσεις: 3680
      Σχόλια: 1
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Κουμπαρ...
1949
[1] Οι μεγάλοι του ρεμπέ...
1984
[2] Η πόρτα ανοίγει
1967
[3] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[4] Γερόλυκοι - Των Αποσ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 04-02-2008
   netriofron
05-12-2016 10:08
Το ''Στου Καρδά ,στου Καρδάρα μια πενιά'' , διαφοροποιειται στις παρακατω εκτελεσεις :
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος : ''Στου Τσαρη ,στου Τσαρη καμμια πενια'' (αλλα και με διαφοροποιησεις στο 1ο και στο 3ο διστιχο)
Σωτηρια Μπελλου : 'Στα μπουζουκια , στα μπουζουκια μια πενια'' (αλλα και με διαφοροποιησεις στο 1ο και στο 3ο διστιχο)
Απόστολος Νικολαΐδης : ''Στ' Αποστολη ,τα μπουζουκια μια πενια'' (αλλα και με διαφοροποιησεις στο 1ο και στο 3ο διστιχο)

1949 = Στράτος Παγιουμτζής ------ 78ρης στην Parlophone B-74165
1960 = Απόστολος Καλδάρας ------- https://youtu.be/nStmLt_LYBk
1965 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης [Μπουζούκια: K. Παπαδοπουλος - Λακης Καρνεζης] ----- 45ρακι &&&&& αλμπουμ ''Τα αυθεντικά Νο 2'' (1984)
1974 = Παναγιώτης Μιχαλόπουλος ------- Αλμπουμ ''Δεν ξανακάνω φυλακή με τον Καπετανάκη'' -------- https://youtu.be/47_igzD1cQI
1979 = Σωτηρια Μπελλου [Ενορχηστρωση και μπουζουκι : Στέλιος Ζαφειρίου] -------- Αλμπουμ ''Τα ρεμπέτικα της Σωτηρίας Μπέλλου 9'' & αλμπουμ ''40 χρόνια Μπέλλου'' (1987) -------- https://youtu.be/bFDTfuYj9t0
1980 = Απόστολος Νικολαΐδης ‎ ------ Αλμπουμ ''Τα δώδεκα Ευαγγέλια τ'' Αποστόλη'' ------ https://youtu.be/jjIpXvzgD0Y
1994 = Μίμης Γκιουλέκας [Ενορχηστρωση : Κώστας Πίτσος & μπουζουκι : Μανώλης Καραντίνης] ------ Αλμπουμ ''100 χρόνια ρεμπέτικο''
2005 = Γιώργος Ίδας ------- https://youtu.be/JPs-ySfYsL8


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο