Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98141 Τραγούδια, 239135 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ      
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ,
την έδιωξα μήπως και ησυχάσω,
την χώρισα όμως τι να σας πω,
δεν μπόρεσα στιγμή να την ξεχάσω

Την έδιωξα να πάει μακριά μου
μα όμως τη ζητάει η καρδιά μου.

Την έδιωξα να μην καταστραφώ,
την έδιωξα μήπως και λησμονήσω,
την χώρισα, τι πάθος φοβερό,
δεν μπόρεσα μιαν άλλη ν’ αγαπήσω.

Την έδιωξα να πάει μακριά μου
μα όμως τη ζητάει η καρδιά μου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89.8%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 16666
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Καζαντζίδης Νο 5
1974
[1] Η Ελλάδα του Στέλιου...
1991
[1] Τα πορτραίτα της MIN...
1994
[1] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
2002
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[3] Σαν παλιό κρασί
1999
[4] Από καρδιάς
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 03-02-2008
   alain
30-05-2009 05:11
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης το 1963. Στο φοβερό μπουζούκι αυτής της εκτέλεσης φυσικά ο ίδιος ο Μανώλης Χιώτης.
Σημ: Αντί να κάνετε τέτοια σχόλια που δεν αρμόζουν σε τέτοιο site, στείλτε ρε παιδιά τις διορθώσεις σας να εκτιμηθούν . Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουν τόσοι για το επίπεδο αυτής της ιστοσελίδας.
   netriofron
29-09-2017 11:57
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Τσιφτετέλι



1η : 1963 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Μανώλης Χιώτης , ----------------- 45ρακι της HMV (7PG-3291) &&&& συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1963'' (194)

1983 = Ρένα Βιολάντη + Νικος Χατζοπουλος , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Βασιλης Ηλιαδης , ----------------- Αλμπουμ ''Γράμμα Στον Στέλιο Καζαντζίδη'' & συλλογη ''Το Λαϊκό Πάλκο - 10 Τραγουδιστές - 24 Τραγούδια'' (1983)

1987 [Ηχογ. Απριλη] = Λεωνίδας Βελής (= Λεωνίδας‎ Σιναίδης) + Νάντια Καραγιάννη , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Χρήστος Νικολόπουλος -------- συλλογη ''Ένα βράδυ στις Νταλίκες'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το κεντρο ''Νταλίκες'') ---------------- https://youtu.be/xH_Gd4o5SDo

1997 = Χρήστος Κολοκοτρώνης -------------- Συλλογη ''Μανώλης Χιώτης ‎– Τα τραγούδια του'' & συλλογη ''Μανώλης Χιώτης / Μαίρη Λίντα'' (2005) & συλλογη ''Τα Λαϊκά Που Έγραψαν Ιστορία'' (2008)

1999 = Μανώλης Λιδάκης , ,Ενορχηστρωση : Γιαννης Παπαζαχαριάκης , ,Μπουζουκι : Μανωλης Καραντινης --------------- & συλλογη ''Τα Πιο Ωραία Λαϊκά'' (2004) & στο ''Μανώλης Λιδάκης ‎– Πάλι-Πάλι'' (2006)

2002 = Γιώργος Νταλάρας + Γεράσιμος Ανδρεάτος

2005 = Μιχάλης Δημητριάδης ‎ ---------------- στο 2πλο CD ''Μιχάλης Δημητριάδης ‎– Μάγισσα Ζωή'' & συλλογη ''Greek Mix 2006'' (2006) --------------- https://youtu.be/5XimAgQyXi8

2005 = Νίκος Λαμπρόπουλος --------------- στο CD ''Νίκος Λαμπρόπουλος ‎– Τα...Τραγούδια''

2007 = Γιάννης Ντουνιάς ----------------- στο CD ''Γιάννης Ντουνιάς ‎– Πάντα λαϊκά'' ---------------- https://youtu.be/Smhy76UT7m8

Δημήτρης Μητροπάνος ‎ ---------------- στο CD ''Δημήτρης Μητροπάνος / Κρυφά - Ανέκδοτες Ζωντανες ηχογραφήσεις'' (2014) -------------- https://youtu.be/rVbX8Tuy0Zk

ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A4%CE%B7%CE%BD+%CE%88%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B1+%CE%9A%CE%B9+%CE%8C%CE%BC%CF%89%CF%82+%CE%A4%CE%B7%CE%BD+%CE%91%CE%B3%CE%B1%CF%80%CF%8E%09&type=all ]
   netriofron
12-01-2017 13:00
1η : 1963 = Στέλιος Καζαντζίδης ------ 45ρακι της HMV (7PG-3291) , που κυκλοφορησε 28 Μαρτιου , σε ενορχήστρωση & μπουζουκι : Μανωλη Χιωτη

1983 = Ρένα Βιολάντη ------ Αλμπουμ ''Γράμμα Στον Στέλιο Καζαντζίδη''
Χρήστος Κολοκοτρώνης ------ συλλογη ''Μανώλης Χιώτης / Μαίρη Λίντα'' (2005)
   iogremlins
06-02-2011 06:20
Πες τα ρε alain


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο