Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224319 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Τα χρυσά κλειδιά - 1968      
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Πάρε τα χρυσά κλειδιά
να κλειδώσεις μια καρδιά
που την έκανες δική σου,
κλείσε όλες τις πληγές
που τις άνοιξε το χθες,
δώσ’ μου όλη τη στοργή σου.

Χίλια όνειρα κρυμμένα,
στην καρδιά μου φυλαγμένα
περιμένανε εσένα
νά ’ρθεις από μακριά.
Όμως θέλω να με νιώσεις,
τ’ όνειρό μου μην προδώσεις,
βάσανα κι εσύ μη δώσεις
στη θλιμμένη μου καρδιά.

Με σπασμένα τα φτερά
όλα τα ’βλεπα θολά
στη μεγάλη ερημιά μου,
ώσπου έφτασες εσύ,
ηλιαχτίδα μου χρυσή,
και μου πήρες την καρδιά μου.

Χίλια όνειρα κρυμμένα,
στην καρδιά μου φυλαγμένα
περιμένανε εσένα
νά ’ρθεις από μακριά.
Όμως θέλω να με νιώσεις,
τ’ όνειρό μου μην προδώσεις,
βάσανα κι εσύ μη δώσεις
στη θλιμμένη μου καρδιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 4597
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Γιάννης Καλατζής
1968
[1] Κώστας Βίρβος - Ένας...
1983
[1] Θόδωρος Δερβενιώτης ...
2002
[1] Γιάννης Καλατζής: Το...
2005
[1] Κώστας Βίρβος - Της ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 03-02-2008
   alain
22-06-2009 12:46
Χασάπικο του 1968.
   netriofron
20-10-2016 23:50
1968 = Σιδερης Αντωνιου ----- 45ρακι της ΝΙΝΑ ------- https://youtu.be/y9Djm7s5Y5c
1968 = Πανος Γρυπαρης ---- https://youtu.be/fKlelvO3DBw
1969 = Αφοί Κατσάμπα ------ Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα* ‎– Ότι τραγουδιέται...'' --------- https://youtu.be/3uwAVIxQ0Vs
   netriofron
14-09-2016 19:52
1968 ,45ρι στην PARLOPHONE 3271
   koutalianos
06-04-2015 18:05
alain τι λες ρε "χασάπικο του 1968" πως φαίνεται πόσο ακαλλιέργητος είσαι λυπάμαι την ανατροφή σου..αυτό είναι ΚΑΘΑΡΟ λαϊκο-έντεχνο και ίσως από τα πιο ρομαντικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα της Χούντας!Δικαίωμα σου να είσαι αμόρφωτος αλλά μη παρασύρεις και τους άλλους...
   longieth
01-08-2013 00:15
http://www.youtube.com/watch?v=1yW6gsreLqM&feature=youtu.be


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο