Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
84115 Τραγούδια, 230460 Ποιήματα, 28006 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αχ! βρε παλιομισοφόρια - 1955      
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Ένα βράδυ στη Καστέλα
σε μια όμορφη κοπέλα
που `παιρνε τ’ απεριτίφ της
ρίχτηκι ένας τσίφτης
απ’ την Κοκκινιά

Δεν εγνώριζε όμως ότι
τα `χε μ’ ένα Πειραιώτη
Πειραιώτη ντερμπετέρη
σίδερο στο χέρι
άσσο στη μπουνιά

Αχ βρε παλιομισοφόρια
τι τραβάν για σας τ’ αγόρια

Αλλά και ο Κοκκινιώτης
ήταν παλληκάρι πρώτης
και στο τέλος και οι δύο
στο νοσοκομείο
πήγαν σηκωτοί

Και οι δυο σε αφασία
μα εκείνη σημασία
που τους έφαγε η μαρμάγκα
και με άλλο μάγκα έκανε χαρτί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 84.8%  (18 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 35908
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Λατέρνα, φτώχεια και...
1955
[1] Ο ελληνικός κινηματο...
1985
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1983
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1984
[2] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] Μάθημα πρώτον
1976
[4] Την είδα απόψε λαϊκά
1998
[5] Σταμάτης Κόκοτας - Α...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ειρήνη Θ. @ 31-08-2003
   Viennezos
05-10-2006 22:59
Τραγούδι από την ταινία "Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο" (1957) (σενάριο και σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος)
   netriofron
05-02-2018 21:55

ΕΠΙΣΗΣ :


1976 = Χρηστάκης (Χρήστος Σύρπος) , ,Ενορχήστρωση : Άκης Πάνου (Αθανάσιος-Δημήτριος Πάνου) , ------------- & συλλογη ''Το Πρώτο Τραπέζι'' (1988) ------------ https://youtu.be/XvSATsDQs4s

1993 = Γιάννης Βογιατζής , ,Ενορχήστρωση : Νίκος Λαβράνος , ,Μπουζούκι : Μανώλης Μιχαλάκης ,-------------- Αλμπουμ "Σου το πα μια και δύο και τρεις" -------------- https://youtu.be/MWrGTUCGiuI

1995 = Μανώλης Μητσιάς + Αθηναϊκή Κομπανία , ------------- στο CD ''Μανώλης Μητσιάς, Αθηναϊκή Κομπανία, Κατερίνα Κόρου, Ελένη Βιτάλη ‎– Πάντα τέτοια'' -------------- https://youtu.be/WoTBuYp0oCY

1998 = Αγάθωνας Ιακωβίδης , -------------- & στο CD ''Αγάθωνας Ιακωβίδης ‎– Τικ Τικ Τακ'' (2008)

2000 = Σωτηρία Λεονάρδου , ,Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Θανάσης Πολυκανδριώτης , -------------- στο CD ''Θανάσης Πολυκανδριώτης, Σωτηρία Λεονάρδου ‎– Μια βραδιά στου Μακρυγιάννη'' (2001) (Ζωντανή ηχογράφηση) --------------------- https://youtu.be/hOmXZ948JSM

2002 = Σταμάτης Κόκοτας , -------------- & στο CD ''Αγαπημένες φωνές - Σταμάτης Κόκοτας'' (2006) --------------- https://youtu.be/_TPO-44I9t8

2008 = Λάκης Λαζόπουλος , --------------- στο CD ''Το Αλ-Τσαντίρι τραγουδάει'' ------------- https://youtu.be/Ov1DYiYpvO4

2012 = Γιώργος Μαργαρίτης , -------------- στο CD ''Γιώργος Μαργαρίτης - Ένας αιώνας λαικό τραγούδι'' -------------- https://youtu.be/2m-2opq2l5c


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1&type=release ]
   netriofron
28-10-2016 17:22
Η ταινια "Λατέρνα φτώχεια και γαρυφαλλο'' ,είναι το πρώτο σίκουελ, δηλαδη το δεύτερο μέρος μιας ταινίας, στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και έγινε επειδή το ζήτησε ο Φίνος απο τον Σακελλάριο, μετά από την μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας "Λατέρνα,φτώχεια και φιλότιμο".Το ίδιο καστ, οι ίδιοι συντελεστές, μόνο που η υπόθεση είναι σαφέστατα πιο δραματική από την προηγούμενη.
Στην ταινία συμμετέχουν 200 πραγματικές τσιγγάνες.
Εκανε πρεμιερα 1 Απριλίου 1957

1η = 1957 (ηχογρ. Μαρτιος) , Αυλωνίτης
2η = 1957 (ηχογρ. Απριλιος) , Γρηγόρης Μπιθικώτσης --- 78ρης της COLUMBIA (DG - 7310)
Χρηστάκης ------- https://youtu.be/XvSATsDQs4s
Σταμάτης Κόκοτας

[ ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– Ο Ελληνικός Κινηματογράφος Και Ο Μάνος Χατζιδάκις Παρουσιάζουν''] - & - [ discogs.com ] - & - [ ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ]
   netriofron
15-07-2016 10:08
   artini
01-06-2007 17:10
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
Athina kai pali Athina...Kokkinwth!
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
thimamai pou to xoreua...5/8
   Ανώνυμο σχόλιο
14-04-2005
Α ρε Κοκκινιά (Νίκαια) πάντα λεβέντες και παληκάρια θα βγάζεις!!!!! Κώστας Νίκαια
   Ανώνυμο σχόλιο
16-03-2005
καταπληκτικο.
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο