Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54452 Τραγούδια, 178779 Ποιήματα, 23079 Μεταφράσεις, 26513 Αφιερώσεις
 

 Αχ! βρε παλιομισοφόρια - 1955      
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Ένα βράδυ στη Καστέλα
σε μια όμορφη κοπέλα
που `παιρνε τ’ απεριτίφ της
ρίχτηκι ένας τσίφτης
απ’ την Κοκκινιά

Δεν εγνώριζε όμως ότι
τα `χε μ’ ένα Πειραιώτη
Πειραιώτη ντερμπετέρη
σίδερο στο χέρι
άσσο στη μπουνιά

Αχ βρε παλιομισοφόρια
τι τραβάν για σας τ’ αγόρια

Αλλά και ο Κοκκινιώτης
ήταν παλληκάρι πρώτης
και στο τέλος και οι δύο
στο νοσοκομείο
πήγαν σηκωτοί

Και οι δυο σε αφασία
μα εκείνη σημασία
που τους έφαγε η μαρμάγκα
και με άλλο μάγκα έκανε χαρτί



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 16133
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Λατέρνα, φτώχεια και...
1955
[1] Ο ελληνικός κινηματο...
1985
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1984
[2] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[3] Μάθημα πρώτον
1976
[4] Την είδα απόψε λαϊκά
1998
[5] Αυτά που ήθελα να πω
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ειρήνη Θ. @ 31-08-2003
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
   Ανώνυμο σχόλιο
16-03-2005
καταπληκτικο.
   Ανώνυμο σχόλιο
14-04-2005
Α ρε Κοκκινιά (Νίκαια) πάντα λεβέντες και παληκάρια θα βγάζεις!!!!! Κώστας Νίκαια
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
thimamai pou to xoreua...5/8
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
Athina kai pali Athina...Kokkinwth!
   Viennezos
05-10-2006 22:59
Τραγούδι από την ταινία "Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο" (1957) (σενάριο και σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος)
   artini
01-06-2007 17:10
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο