Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99081 Τραγούδια, 240570 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πετραδάκι-πετραδάκι - 1967      
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας

1.Μιχάλης Μενιδιάτης     Φωνητικά: Άννυ Λιαροπούλου
2.Θεόδωρος Μπουτάκογλου     Φωνητικά: Αντουανέττα Μπουτάκογλου
3.Νίκος Ξανθόπουλος

Πετραδάκι πετραδάκι
για τα σένα το `χτισα
της αγάπης το τσαρδάκι
κι όμως δε σ’ απόχτησα.

Τα ψηλά τα σκαλοπάτια
όσες τ’ ανεβήκανε
βρήκαν πλούτη, μεγαλεία
μα καρδιά δε βρήκανε.

Για μια πλούσια αγάπη
τη δική μου πρόδωσες
και το ταπεινό τσαρδί μου
μου το περιφρόνησες.

Φλόγες άναψα ένα βράδυ
το τσαρδάκι το `καψα
κι ύστερα πάνω στη στάχτη
μοναχός μου έκλαψα.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31989
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1967
[1] Μιχάλης Μενιδιάτης
1970
[1] Απόστολος Καλδάρας -...
1990
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] Κάποτε κλαίνε και οι...
1967
[3] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 31-08-2003
   netriofron
07-12-2016 16:59
1η : 1966 = Μιχάλης Μενιδιάτης + Αννυ Λιαροπούλου ------- 45ρακι στην HMV (7PG-3648)
1967 = Νικος Ξανθοπουλος ---------- 45ρι της Polydor-59 927
1967 [Κυκλοφ. 8 Ιουνη] = Απόστολος Καββαδίας + Νιτσα Λαμπετη ------- 45ρακι της DECCA (PL-8148) & στη συλλογη ''Λαϊκά μονοπάτια 10'' ------- https://youtu.be/6U6BbXuItgU
1968-'69 = Τριο Μπελκαντο ------ Αλμπουμ ''The Trio Bel Canto In Greece'' ------ https://youtu.be/SuwIKf8Mqv8
Αποστολος Νικολαιδης -------- Αλμπουμ ''Απόστολος Νικολαΐδης'' (1995) --------- https://youtu.be/iR4T6NtjO_s
1985 = Κώστας Μοναχός + Μαρία Ρούσου ------ Αλμπουμ ''Έξω ντέρτια και καυμοί'' (Ζωντανή Ηχογράφηση) ------ https://youtu.be/0o2N6N7fhls
1996 = Βόσπορος ----- Αλμπουμ "Φανάρι της Ανατολής" -------- https://youtu.be/cNO3neXfjbQ
   netriofron
04-10-2016 23:23
1η = Μιχάλης Μενιδιάτης - Αννυ Λιαροπούλου 1966 ,45ρακι στην HMV (7PG-3648)
2η = Νικος Ξανθοπουλος 1967 ,45ρι της Polydor-59 927
3η = Απόστολος Καββαδίας - Νιτσα Λαμπετη ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στης 8--6---1967 ,σε 45ρακι της DECCA (PL-8148) --- https://youtu.be/6U6BbXuItgU
   πανούλης
19-03-2012 19:12
Σωστά. Και μάλιστα σε μιά εφάμιλλα θαυμάσια ερμηνεία, στην ταινία της ΚΛΑΚ Φίλμ "Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί" (1967)
   kounouparos
06-03-2009 12:35
το τραγουδι αυτο το τραγουδησε και ο νικος ξανθοπουλος
   isidora
25-12-2007 05:44
   The Phantom Of The Opera
18-02-2006
geia sou re megali menidiati!! sagapame!!
   The Phantom Of The Opera
18-02-2006
megaleee siggnoomiiii
   The Phantom Of The Opera
18-02-2006
eida apopse ti semina kai pragmatika apolafsa omorfo laiko tragoudi kai ti foni enos gnisiou kalitexni! 50 xronia epitixies! kai alla tosa efxomai! ston agapimeno kai glikitato menidiati!
   Ανώνυμο σχόλιο
28-12-2005
το ωραιότερο τραγούδι όλων των εποχών. συμβουλή από μία πονεμένη: Τα ψιλά τα σκαλοπάτια όσες τ' ανεβήκανε, βρήκαν πλούτη, μεγαλεία, μα καρδιά δεν βρήκανε.....στα ψιλά τα σκαλόπάτια, καρδιά δεν πρόκειται να βρεις. δεν ξέρουν να αγαπάνε τίποτεάλλο εκτός από τον εαυτό τους και το μέλλον τους.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο