Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85339 Τραγούδια, 232662 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Κάψε κάψε - 1973      
 
Στίχοι:  
Πυθαγόρας
Μουσική:  
Βασίλης Βασιλειάδης


Κάψε κάψε, τι θα κάψεις
από μια καρδιά καμένη,
εγώ ξόφλησα για σένα
όλα είναι πια χαμένα,
τώρα τίποτα δε μένει,
κάψε κάψε, τι θα κάψεις
από μια καρδιά καμένη.

Μου `κανες τη νύχτα δάκρυ
και τη μέρα συμφορά,
ακατάλληλη αγάπη,
ακατάλληλη καρδιά.

Κάψε κάψε, τι θα κάψεις
από μια καρδιά καμένη.

Κάψε κάψε τ’ όνειρό μου
και τις μαύρες μου αναμνήσεις,
κι όταν θα χαθεί η σκιά μου
ξέχνα και το όνομά μου,
και μη με ξαναζητήσεις,
κάψε κάψε τ’ όνειρό μου
και τις μαύρες μου αναμνήσεις.

Μου `κανες τη νύχτα δάκρυ
και τη μέρα συμφορά,
ακατάλληλη αγάπη,
ακατάλληλη καρδιά.

Κάψε κάψε, τι θα κάψεις
από μια καρδιά καμένη.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 5678
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Γυάλινος κόσμος
1973
[1] Το δρομολόι της ζωής
1973
[1] Η Ελλάδα του Στέλιου...
1991
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2001
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Τα παιδιά από την Πά...
1999
[3] Απόψε δε θα κοιμηθεί...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 05-01-2008
   netriofron
28-02-2018 19:22

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Συρτοτσιφτετέλι.



1η : 1972 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') , ,Ενορχήστρωση : Βασίλης Βασιλειάδης , , Μπουζούκι : Γιάννης Παλαιολόγου , ------------- δίσκος 45ρης στην MINOS 5388


1984 [Δεκ] = Γιώτα Λύδια (= Παναγιώτα Μανταράκη) , , Ενορχήστρωση & κιθάρα : Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) , , Μπουζούκια : Χρήστος Νικολόπουλος & Μάκης Μαυρόπουλος , -------------- Αλμπουμ ''Γιώτα Λύδια - Γιώργος Νταλάρας ‎: Καλημέρα κυρία Λύδια'' , & αλμπουμ ''Τα Λαϊκά Της Γιώτας Λύδια'' (1991) , & συλλογη ''Ένα Κι Ένα (Για Μεγάλα Κέφια)'' (1994) --------------- https://youtu.be/33iqy82hh9U

1992 = Νάντια Καραγιάννη , --------------- Συλλογή ''Ο μπαμπάς είναι στα χάι του''

1993 = Χρήστος Δάντης (= Χρήστος Βλαχάκης) , ,Ενορχήστρωση : Χρήστος Δάντης , -------------- Άλμπουμ ''Δάντης ‎– Άλα'' , & στο CD ''Στέφανος Κορκολής / Χρήστος Δάντης ‎– Μουσική Συνάντηση'' (1996) -------------- https://youtu.be/peLN6rsSH5c

1999 = Δημήτρης Κοντολάζος

2003 = Ηλίας Μακρής , ------------ στο CD ''Ηλίας Μακρής ‎– Στη Φωτιά Θα Πέσω'' ------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/195585/STI-FOTIA-THA-PESO/

2004 = Κατερίνα Κούκα , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Νίκος Κούρος , , Μπουζούκια : Μανώλης Μιχελάκης & Τάσος Νάνος

2016 = Αλέκος Ζαζόπουλος , -------------- στο CD ''Αλέκος Ζαζόπουλος - Τ' όνομα μου θα λες'' -------------- https://youtu.be/tH8n9wIgOFU

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9A%CE%AC%CF%88%CE%B5+%CE%9A%CE%AC%CF%88%CE%B5&type=release ] - - - - [ http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=ALPHA2135-2 ]
   netriofron
01-11-2016 19:28
ΔΕΝ υπαρχει Β' φωνη με τον ΣΤΕΛΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1η εκτελεση σε 45ρακι της MINOS 5388 , του 1972

1984 = Γιώτα Λύδια --- Αλμπουμ ''Γιώτα Λύδια - Γιώργος Νταλάρας ‎: καλημέρα κυρία Λύδια''
--- https://youtu.be/33iqy82hh9U
   xristina...! :-) :-*
09-04-2009 10:27


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο