Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183008 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Βάρκα στο γιαλό - 1963       
 
Στίχοι:  
Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά
για τα δυο σου μάτια
για τις δυο φωτιές
που όταν με κοιτάζουν
νιώθω μαχαιριές.

Βάρκα στο γιαλό
βάρκα στο γιαλό
γλάστρα με ζουμπούλι
και βασιλικό.

Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα θα σου δίνω τα φιλιά.
Κι όταν σε μεθύσω
κι όταν θα σε πιω
θα σε νανουρίσω
με γλυκό σκοπό.

Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα κατεβαίνω τα σκαλιά
φεύγω για τα ξένα
για την ξενιτιά
και μην κλαις για μένα
αγάπη μου γλυκιά.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 76.6%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21179
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μαγική Πόλις
1963
[2] Τα λαϊκά
1968
[2] Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσ...
1974
[3] The best of Theodora...
1976
[4] Μίκης Θεοδωράκης - 7...
2000
[5] Les bouzoukis
1978
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 04-08-2003
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2006
εξοχοι
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2006
Poli wreo tragudi
   ksmok
05-10-2007 17:37
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1976.Δίσκος : "THE BEST OF THEODORAKIS" MINOS.
   vbotis
16-11-2009 11:23
Κώστας Χατζής με τη συνοδεία της χορωδίας Φίλων της Ελληνικής Μουσικής σε διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας από τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Δίσκος 45 στρ Fidelity 7316/1964
   gkremistis
28-07-2012 12:05
Το έχει ερμηνεύσει και ο Μίκης Θεοδωράκης.
   gkremistis
03-09-2012 13:59
Και ο Γιάννης Πάριος.
   emotion
13-10-2012 21:34
Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο