Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
64081 Τραγούδια, 214630 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Βάρκα στο γιαλό - 1963       
 
Στίχοι:  
Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά
για τα δυο σου μάτια
για τις δυο φωτιές
που όταν με κοιτάζουν
νιώθω μαχαιριές.

Βάρκα στο γιαλό
βάρκα στο γιαλό
γλάστρα με ζουμπούλι
και βασιλικό.

Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα θα σου δίνω τα φιλιά.
Κι όταν σε μεθύσω
κι όταν θα σε πιω
θα σε νανουρίσω
με γλυκό σκοπό.

Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα κατεβαίνω τα σκαλιά
φεύγω για τα ξένα
για την ξενιτιά
και μην κλαις για μένα
αγάπη μου γλυκιά.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 83%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 34991
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μαγική Πόλις
1963
[2] Τα λαϊκά
1968
[2] Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσ...
1974
[3] The best of Theodora...
1976
[4] Μίκης Θεοδωράκης - 7...
2000
[5] Les bouzoukis
1978
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 04-08-2003
   netriofron
29-10-2016 14:15
1965 = Λολα Τσακιρη -------- Αλμπουμ ''Lola Tsakiri Sings The Biggest Hits From Greece''
[ discogs.com ]
   netriofron
18-10-2016 15:50
1963 = (κυκλοφορησε 29 Ιουνιου) -- Γρηγόρης Μπιθικώτσης +++ Ρια Κουρτη !!!!! --- 45ρι της HMV (7PG-3317)
1963 = (κυκλοφορησε 15 Ιουλιου) -- Μαιρη Λιντα - Μανωλης Χιωτης --- 45ρακι της HMV (7PG-3321) --- https://youtu.be/Yv1nUSTA8L8
1968 = Γιωργος Καπερνάρος ---- Αλμπουμ ''Mikis Theodorakis ‎– Music Of Greece'' ,απο την Polydor 236 215 (ηχογραφηση Αγγλιας) ---- https://youtu.be/nS7IJqmIpJE
1974 = Παντελής Τιτακης - Μαιρη Οικονομου ----- Αλμπουμ ''Στο Πεντάγραμμο Του Μίκη Θεοδωράκη - Best Hits Of Mikis Theodorakis'' & 45ρακι της ΜUSIC BOX (ΜΒ-484) ----- https://youtu.be/GLx6BYrUToY
1975 = Γιάννης Μπογδάνος --- Αλμπουμ ''Theodorakis* ‎– Greece, i love you''
1976 = Κώστας Σμοκοβίτης ----- Αλμπουμ ''The best of Theodorakis'' --- https://youtu.be/5yUbtZJgnBE
1977 = Μίκης Θεοδωράκης ---- Ζωντανή Ηχογράφηση : Στάδιο Saalbau, Essen (9 Οκτωβρίου 1977) &
Θέατρο Jean Vilar, Surences (4 Μαρτίου 1977) ,απο το Αλμπουμ ''Ο Μίκης Ερμηνεύει Μίκη'' (1998) ------ https://youtu.be/R-mZxgXbGuE

[ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203301-3350.html ] -- & -- [ discogs.com ]
   netriofron
18-10-2016 15:29
Το τραγουδι ακουστηκε 1η φορα ,απο την Κλειω Δεναρδου ,στην θεατρική παράσταση «Μαγική πόλη» ,των Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη ,που ανεβηκε στης 20 Ιουνίου 1963 , στο θέατρο «Παρκ» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Ηταν η πρώτη και τελευταία φορά που συνεργαστηκαν ,οι δυο τους ,σε μια θεατρική παράσταση.
Μια επιθεώρηση που χωριζόταν σε δύο μέρη που μοιραζόταν ισότιμα ο κάθενας τους.
Η σκηνοθεσία ήταν του Λεωνίδα Τριβιζά, τα σκηνικά του Μίνωα Αργυράκη και οι χορογραφίες του Μανώλη Καστρινού (ο οποίος χόρευε επί σκηνής με τη Χρυσούλα Ζώκα), με σολίστ στο μπουζούκι τον Γιώργο Ζαμπέτα και στην κιθάρα τον Δημήτρη Φάμπα.
Το πρώτο μέρος περιλάμβανε παλιά και καινούργια -ειδικά γραμμένα για την παράσταση- τραγούδια του Θεοδωράκη με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Κλειώ Δενάρδου, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Έφη Παναγιώτου και Αγγέλα Ζώη.
Στο «διάλειμμα» , οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί έδωσαν την ευκαιρία σε δυο νέους συνθέτες να δείξουν ένα μέρος από τη δουλειά τους στο κοινό. Ήταν ο Μάνος Λοΐζος και ο Χρήστος Λεοντής
Στο δεύτερο μέρος, ακούγονταν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Νίκη Καμπά, Λάκη Παππά και Έλσα Μαργαρίτη, ενώ προς το τέλος των παραστάσεων η Καμπά αντικαταστάθηκε για λίγες ημέρες από τον αείμνηστο Πάνο Τζανετή.

[ http://www.musiccorner.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B7-1963-85325/ ]
   netriofron
18-10-2016 13:27
Tελειο
   emotion
13-10-2012 21:34
Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   gkremistis
03-09-2012 13:59
Και ο Γιάννης Πάριος.
   gkremistis
28-07-2012 12:05
Το έχει ερμηνεύσει και ο Μίκης Θεοδωράκης.
   vbotis
16-11-2009 11:23
Κώστας Χατζής με τη συνοδεία της χορωδίας Φίλων της Ελληνικής Μουσικής σε διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας από τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Δίσκος 45 στρ Fidelity 7316/1964
   ksmok
05-10-2007 17:37
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1976.Δίσκος : "THE BEST OF THEODORAKIS" MINOS.
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2006
Poli wreo tragudi
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2006
εξοχοι


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο