Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
64081 Τραγούδια, 214786 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Θάλασσα πλατιά       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Ρούσσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Θάλασσα πλατιά
σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις
θάλασσα βαθιά
μια στιγμή δεν ησυχάζεις
λες κι έχεις καρδιά
τη δικιά μου τη μικρούλα την καρδιά

Όνειρα τρελά
που πετούν στο κύμα πάνω
φτάνουν στην καρδιά
και τα νιάτα μας ξυπνάνε
όνειρα τρελά
και οι πόθοι φτερουγίζουν σαν πουλιά

Έχω έναν καημό
που με τρώει γλυκά και με λιώνει
έχω ένα καημό θα `ρθω να στον πω
αδερφή μου εσύ θάλασσα που σ’ αγαπώ

Κύματα πουλιά
στα ταξίδια σας που πάτε
τα αλαργινά
την κρυφή μου λύπη πάρτε
κι απο `κει μακριά
να μου φέρετε κι εμένα τη χαρά




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.4%  (38 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 69369
      Σχόλια: 43
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Αθήνα του 60 τραγο...
1965
[2] Χατζιδάκις με αγάπη
1970
[3] Η Αλίκη Καγιαλόγλου ...
1999
[4] Τα τραγούδια της χθε...
1981 & 2005
[4] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
[5] Παράξενη γιορτή
2000
[6] Πάω να πω στο σύννεφ...
2002
[7] Μεσόγειος, 30ος-40ος...
2005
[8] Παρουσία κοινού – Απ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 04-08-2003
   netriofron
29-10-2016 01:50
Τραγουδι που ερμηνευει η Αλικη στην ταινια του Ντίνου Δημόπουλου "Μανταλένα".
Ειναι μια Ελληνική αισθηματική, κωμική-δραματική, μιούζικαλ ( !!!!!!) ταινία του 1960, της Φίνος Φιλμ. Πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Παντελής Ζερβός.Το σενάριο ανήκει στον Γιώργο Ρούσσο, ο οποίος βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα, που έζησε νεαρός, στη γενέτειρά του, την Αντίπαρο , οπου και γυριστηκε και η ταινια.
Ο Μάνος Χατζιδάκις έστειλε στην Αλίκη τα τραγούδια "Θάλασσα πλατιά" και "Μεσα σ'αυτή τη βάρκα", γραμμένα σε μαγνητοταινία με τη φωνή της Νανάς Μούσχουρη. Το αρχικό γύρισμα έγινε με τα πρωτότυπα τραγούδια και όταν επέστρεψαν στην Αθήνα αντικαταστάθηκε η φωνή της Νανάς Μούσχουρη με της Αλίκης !!!!!!!!!!!
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Γιώργος Ρούσσος
Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αλίκη Βουγιουκλάκη
Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Παντελής Ζερβός
Πρώτη προβολή : 25 Σεπτεμβρίου 1960 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επισημη πρωτη : 24 Οκτωβρίου 1960 Ελλάδα
Μάιος 1961 : Φεστιβαλ Κινηματογράφου Καννών
Φεβρουαριος 1963 : Φινλανδία !!!!

1960 = (Νοεμβρης) , Αλικη ---- 45ρακι στην Fidelity ‎– 7116
1960 = Νάνα Μούσχουρη ----- https://youtu.be/HnRSNpH0o98
1961 = (Μαρτιος) , Νάνα Μούσχουρη ----- Συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης - Μάνος Χατζιδάκις ‎– Συναυλίες 1961 (Ο Μάνος Χατζιδάκις στον "Ορφέα") '' & 1961 ,σε δισκακι Extended Play ( Fidelity EP-8025) ----- https://youtu.be/xdqNbdJWle0
1965 = Harry Bellafonte !!!!!!!!!!!!!!!!!! ---- Αλμπουμ ''An evening with Belafonte - Mouskouri'' ------- https://youtu.be/qpQBdq6vyF0
1970 = Γιώργος Μούτσιος & Μαρία Δουράκη ---- https://youtu.be/sSmn8O44e5U
Βίκυ Λέανδρος ---- https://youtu.be/sgrwK2u7hdA
Μαρια Δημητριαδη --- https://youtu.be/ZzTEyikOYYo --- Πιάνο ο Στέφανος Κορκολής και κιθάρα η Στέλλα Κυπραίου
2005 = Γιωργος Νταλαρας ----- https://youtu.be/kgZWSL-5p7M

Πηγες = [ http://www.finosfilm.com/movies/view/41 ] - & - [ Βικιπεδια ] - & - [ discogs.com ] - & - [ ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– Ο Ελληνικός κινηματογράφος και ο Μάνος Χατζιδάκις παρουσιάζουν'' (1984) ]
   netriofron
20-09-2016 20:52
Νανα Μούσχουρη = 1961 ,σε δισκακι Extended Play ( Fidelity EP-8025) ----- https://youtu.be/HnRSNpH0o98
   ΣΟΦΙΑ ΜΗΝΑ
11-09-2013 15:48
Στα γυρισματα στη σκηνή που πέφτει αγκαλιά με τον Παπαμιχαήλ στη θάλασσα ανάμεσα στα δύο καίκια, επειδή είχε προηγηθεί καυγάς και κρατούσε κάποια απόσταση από αυτόν χτύπησε το κεφάλι της στην κουπαστή και έπαθε διάσειση για τρεις μέρες. Φυσικά, ο Δημήτρης αμέσως την έπιασε από την μέση και την έβγαλε στη ξηρά.
   litsa19892008
28-08-2013 20:45
Θαλασσα πλατια, Σ'αγαπω γιατι μου μοιαζεις..
   danielapaunov@gmail.com
23-04-2013 09:01
Βίκυ Λέανδρος http://youtu.be/DDPoCyVpqLc
   emotion
09-01-2013 20:31
Είναι ένα απ 'τα αγαπημένα μου τραγούδια του Χατζιδάκη. Χατζιδάκης για ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   exo ena mistiko
24-08-2009 02:33
Οταν το τραγουδάω αυτό το τραγούδι ξεχνάω να το σταματήσω
   elen333
13-01-2009 09:36
αχ, μ'αρέσει πάαααρα πολύ αυτό το τραγούδι
   bufakas
24-11-2008 14:13
το εχει ερμηνεύσει και ο χαρι μπελαφοντε
   aggeloula
11-10-2008 06:28
m aresei apisteuta poli auto to kommatiii..
isos epeidi latruo k tn 8alassa alla k tn mixali masss..
einai katapliktikooo..k to leeii toooso monadikaa...
panta o idioosss...panta aprovleptos...panta monadikoss...
agapame Mixaliiii////
   v0LLey_girL
19-01-2008 00:59
   !!!!Vicky!!!!!
13-06-2007 13:54
   Anastaziak
21-04-2007 03:52
me tn tania tsanaklidou k tn dimitra galani einai ena ap ta teleiotera tragoudia ever!
   maria205
25-03-2007 14:00
Τέλειο!!!!!!!!!!!!!
   ~Oνειροπαρμένη~
20-11-2006 01:28
   zooula
24-08-2006 06:30
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
ena telio komati apo telio ermineyti&telio syntheti
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
afieromeno se ena agori pou mas xorizei mia 8alassa
   Ανώνυμο σχόλιο
17-06-2006
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2006
αφιερωμενο στη γιαγια μου τη Βινιω.πολλα φιλια ευθυμια
   Ανώνυμο σχόλιο
25-02-2006
ALIK MOY EISAI PANTA STIS KARDIES MAS!S'AGAPO
   Mitsos
11-02-2006
Μάνος Χατζιδάκις για τον Νταλάρα: "...Θα έπρεπε να σκεφτεί πολύ πριν ανοίξει το στόμα του να μιλήσει ο κ. Νταλάρας, και πολύ περισσότερο πριν ανοίξει το στόμα του να τραγουδήσει."
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2006
μεγάλε Μιχάλή ποιός είσαί?Ακόμη και με την Αλίκη...ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!
   Lopi
29-01-2006
Aggizei tin psuxi s
   Ανώνυμο σχόλιο
02-12-2005
MONADIKO
   Nταλαρόφιλη
01-12-2005
Γιώργος Νταλάρας, στο καινούριο CD "Μεσόγειος: 30ος-40ος παράλληλος", που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο!
   Ανώνυμο σχόλιο
21-11-2005
ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ[ΓΙΩΡΓΙΟ]ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΓΕΛΑ................................................................ΜΥΤΙΛΗΝΗ 4ΕVER
   Ανώνυμο σχόλιο
15-10-2005
Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΙ
   Ανώνυμο σχόλιο
28-09-2005
vlakeia
   Ανώνυμο σχόλιο
22-09-2005
s agapo giati moy moiazeis...etsi einai h zoi pote den isixazeis....ota pisepseis pos iremises kati pio dinato apo prin tha soy kopsei ta podia
   Ανώνυμο σχόλιο
10-09-2005
ALIKAKI MAS LEIPEIS POLY................
   Ανώνυμο σχόλιο
30-08-2005
Η Αλίκη θα ζει για πάντα. ΑΛΙΚΗ, Σ' ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
15-07-2005
ΑΛΙΚΗ + ΜΙΧΑΛΗΣ= ΦΩΝΑΡΕΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
10-05-2005
Η Αλίκη ειναι το είδωλο και το αποκορίφωμα
   Ανώνυμο σχόλιο
10-05-2005
θα σ΄αγαπάμε για πάντα Αλίκη (Ραφαέλα)
   Ανώνυμο σχόλιο
25-03-2005
ΦΟΒΕΡΟ..........
   Ανώνυμο σχόλιο
27-02-2005
i aliki einai gia panta stis kardies mas.........8a zei gia panta
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
to mono apo Aliki pou mou aresei
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
kai fantasou:exo tin enyposi pos den to protoeipe i aliki
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΛΙΚΗ!!!!   ( * )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Απιστευτο!!!!! Η Αλίκη μενει αθάνατη στις καρδιές μας   ( Μαρία )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
...αφιερωμενο στη γιαγια μου..   ( (ΒΒ) )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
i akiki 8a mini gia panta stis kardies mas kias efige nwris


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο