Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110513 Τραγούδια, 252051 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σαντορίνη - 1976       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Σεφέρης
Μουσική:  
Ηλίας Ανδριόπουλος


Σκύψε αν μπορείς στη θάλασσα τη σκοτεινή,
ξεχνώντας τον ήχο μιας φλογέρας πάνω σε πόδια γυμνά
που πάτησαν τον ύπνο σου
στην άλλη ζωή, στην άλλη ζωή, τη βυθισμένη,
που πάτησαν τον ύπνο σου
στην άλλη ζωή, στην άλλη ζωή, τη βυθισμένη.

Γράψε, αν μπορείς, το τελευταίο σου όστρακο,
τη μέρα, τ’ όνομα, τον τόπο,
και ρίξε το στη θάλασσα για να βουλιά , για να βουλιάξει,
και ρίξε το στη θάλασσα για να βουλιά , για να βουλιάξει.

Σκύψε αν μπορείς στη θάλασσα τη σκοτεινή,
ξεχνώντας τον ήχο μιας φλογέρας πάνω σε πόδια γυμνά
που πάτησαν τον ύπνο σου
στην άλλη ζωή, στην άλλη ζωή, τη βυθισμένη,
που πάτησαν τον ύπνο σου
στην άλλη ζωή, στην άλλη ζωή, τη βυθισμένη.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 20%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 9119
      Σχόλια: 0
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Κύκλος Σεφέρη
1976
[1] Πάει η αγάπη μου
1986
[1] Τα πρώτα μου τραγούδ...
1994
[1] Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...
2002
[1] Στην αρχή (1975-1977...
2004
[2] Αργοναύτες
1998
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 12-12-2007


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο