Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54452 Τραγούδια, 179080 Ποιήματα, 23079 Μεταφράσεις, 26515 Αφιερώσεις
 

 Θεσσαλονίκη - 1979       
 
Στίχοι:  
Νίκος Καββαδίας
Μουσική:  
Θάνος Μικρούτσικος


Ήταν εκείνη τη νυχτιά που φύσαγε ο Βαρδάρης
το κύμα η πλώρη εκέρδιζεν οργιά με την οργιά
σ’ έστειλε ο πρώτος τα νερά να πας για να γραδάρεις
μα εσύ θυμάσαι τη Σμαρώ και την Καλαμαριά

Ξέχασες κείνο το σκοπό που λέγανε οι Χιλιάνοι
άγιε Νικόλα φύλαγε κι αγιά θαλασσινή
τυφλό κορίτσι σ’ οδηγάει παιδί του Μοντιλιάνι
που τ’ αγαπούσε ο δόκιμος κι οι δυο Μαρμαρινοί

Απάνω στο γιατάκι σου φίδι νωθρό κοιμάται
και φέρνει βόλτες ψάχνοντας τα ρούχα σου η μαϊμού
εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται
σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού

Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη
πριν δέκα χρόνια μεθυσμένη μου είπες σ’ αγαπώ
αύριο σαν τότε και χωρίς χρυσάφι στο μανίκι
μάταια θα ψάχνεις το στρατί που πάει για το Ντεπό



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87.6%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 55420
      Σχόλια: 47
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ο Σταυρός του Νότου
1979
[2] Η συναυλία από το Νέ...
1985
[3] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
1991
[4] Γραμμές των Οριζόντω...
1992
[4] Παράλληλη Δισκογραφί...
1997
[5] Έτη φωτός
2005
[7] Σταυρός του Νότου - ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Αφιερωμένο από Σταύρος Μ. - rodo
για maraki - thessalonikh
16.08.2006 14:14
sagapw ateliota nini mou....tha eimai syntoma konta sou...
   Αφιερωμένο από Demetrius - Λάρισα-Θεσσαλονίκη
για Βένια, Τάσσο, Βίκυ, Άλεξ - Λάρισα-Θεσσαλονίκη-Νάουσσα
08.07.2008 17:00
Στην παρέα μου στη Σαλονίκη. Ίσως δεν καταλαβαίνεται κι ούτε καταλάβετε ποτέ το ποσο χαρούμενο με κάνετε. Φοβάμαι γιατί οι άνθρωποι χάνονται, αλλά ειλικρινά αυτό θα πονέσει διπλά. Χάρη σε σας πέρασα κ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
apo ta kalytera poiimata tou Nikou Kavvadia...   ( marinos )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πραγματικό αριστούργημα   ( Αντώνης )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
saloniki polyagapmenh   ( salonikia )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
axxxxx thessalonikh mou...   ( maraki )
   Ανώνυμο σχόλιο
10-03-2005
Υπέροχο
   Ανώνυμο σχόλιο
30-06-2005
oi katsimixa to eipan kalhtera apo olous.k o ntalaras kala to pe
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
ektos apo thn mana sou,kanis de se thimatai
   Ανώνυμο σχόλιο
27-09-2005
ακούστε το live από ζερβουδάκη, μαχαιρίτσα,πορτοκάλογλου και τσανακλίδου!
   Ανώνυμο σχόλιο
04-11-2005
παπακωνσταντίνου και πάλι παπακ..νου!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
04-11-2005
κάτω απο φώτα κόκκινα κοιμάται η σαλονίκη.../πριν 10 χρόνια μεθυσμένη μου είπες σ'αγαπω...αυτά
   Ανώνυμο σχόλιο
13-11-2005
απλα υπεροχο
   Ανώνυμο σχόλιο
15-11-2005
Σε κάθε Σαλονικιότικη καρδια που χτυπάει μακριά από την πιο όμορφη πόλη του κόσμου...
   Ανώνυμο σχόλιο
05-01-2006
Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη...Κι εσύ...Σ'αγαπώ μάτια μου...Κι αυτό πονάει λατρεία μου...
   margarita paschou
12-01-2006
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
03-02-2006
Αχ... πατρίδα!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
05-02-2006
O re to grayimo mirizei thessaloniki...
   Ανώνυμο σχόλιο
19-02-2006
Από τα λίγα που συγκινούν αληθινά (sokas)
   Ανώνυμο σχόλιο
25-03-2006
Eκος απο τη μάνα σου, κανεις δεν σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικο ταξίδι του χαμού...(TI ΣΠAPAXTIKH AΛHΘEIA!) δημήτρης απο λευκωσία.
   Ανώνυμο σχόλιο
06-05-2006
salonika korifi
   Ανώνυμο σχόλιο
16-06-2006
Επειδή το έμαθα από 'σενα. Επειδή είσαι από Καλαμαριά. Και επειδή θέλω να σου πω σ'αγαπω... μεθυσμένη και μη... Σ'αγαπώ.
   isminaki
25-07-2006 06:08
   panagiotis_koz
06-08-2006 18:55
re exei kaneis tragoudia tou basilh kapoia pou thelv na mou ta steilei....:::::;;;;;;;
   iOLAos_
26-09-2006 20:08
σ'εστειλε ο Πρωτος στα νερα...να πας για να γραδαρεις
   XARARA
12-04-2007 06:36
Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη
πριν δέκα χρόνια μεθυσμένη μου είπες σ' αγαπώ
   elle88
03-10-2007 13:20
prin 10 xronia methismeni eipa kai egw ena s'agapw...alla den to akousa para monoo apo ti diki mou fwni...
   martzaki
14-02-2008 14:55
kommatara kai auto to tragoudi..h melopoihsh einai para polu kalh...kataplhktikoi stixoi..
   pieros27
23-03-2008 14:02
poihsh kavvadia
mousiki mikroutsikou
ayta ta 2 exoun ws apotelesma yperoxa asmata pou myrizoun thalassa... ta akous kai niwtheis tin almyra sto stoma!!!
theika
   69375234....
26-04-2008 08:35
   Ιχνηλάτης
16-07-2008 11:04
Κάτω απο φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη
πριν δεκα χρόνια μεθυσμένη μου είπες σ` αγαπώ
αύριο σαν τότε και χωρίς χρυσάφι στο μανίκι
μάταια θα ψάχνεις το στρατί που πάει για το Ντεπώ.

Όχι ρε πούστη μου. Για μένα τό γραψε!
   KNE !!!
14-09-2008 08:04
   anastasoyla
16-10-2008 01:30
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ..
ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ....

ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...
   sisssil
27-11-2008 07:52
   mintzomichalos13
28-11-2008 09:13
φοβερη ερμηνεια ειναι το ντουετο Παπα/κωνου-Τσακνη στο "Εσεις,οι φιλοι μου κι εγω"
   Marcelo11
06-07-2009 15:13
Απάνω στο γιατάκι σου φίδι νωθρό κοιμάται
και φέρνει βόλτες ψάχνοντας τα ρούχα σου η μαϊμού
εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται
σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού

Recpect....apo ta liga pragmata pou se taksideuoun kai den paizoun me ta adyta tou mualou sou...Pernane eikones alh8eis empeiries....
   Πρώτος
12-09-2009 09:32
Κάνει την φωτία να ξαναφουντώνει μέσα μου
   tender19
29-11-2009 05:51
Μαγεία.....
   Jovana.Beograd
22-05-2010 01:35
Ax poso s'agapo Thessaloniki mou.....mou lipis poli.....s'agapo s'agapo.....
   Jovana.Beograd
01-06-2010 13:24
   βικη30
22-06-2010 17:40
   pelekanos92
20-08-2010 14:14
Σαλονίκη κι άμα λάχει να πουμε...
   Lefteris-Refu
25-08-2010 22:38
Φοβερο τραγουδι, εκφραζει απολυτα ολους εμας τους σαλονικιους μακρια απο την πατριδα.

-Λευτερης , Τοκυο, Ιαπωνια
   tentzo
15-10-2010 10:57
den exw logia ... k mono pou to akow!!!!!!!
einai teleio kommati!!!!!!!!
   entexnα
24-12-2010 13:25
Prin 10 xronia me8usmenh mou eipes s'agapw....
   Koumettos
09-05-2011 06:18
Toν Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε, αφιερωμένος στο μεγάλο μας ποιητή Νίκο Καββαδία, ο ψηφιακός δίσκος "Muchas Gracias, Καββαδία!"

Aκούστε τα κομμάτια εδώ:
http://www.youtube.com/user/kirtama#grid/user/D3A7C68273EC0BAE

Πληροφορίες: www.melodiastixos.com
   cheguevara
12-10-2011 20:44
fantastiko tragoudi...polu epituximeni melopoiisi apo ton mikroutsiko...mpravo!
   ИЛКО-БГ
29-10-2011 20:39
Πολύ ωραίο τραγούδι!!!!Πολύ πετυχημένη χωροδία!!!!Θεσσαλινίκη πατρίδα μας,είσαι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας!!!!!Εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού!!(Τι πικρή αλήθεια)
   ИЛКО-БГ
29-10-2011 20:43
Ελλάδα σ'αγαπώ!!! Εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού!!!!Πικρή αλήθεια Σιγά,σιγά η Ελλάδα εξαφανίζεται αλλά αυτό το τραγούδι θα μου το θυμίζει για πάντα!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο