Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57632 Τραγούδια, 184338 Ποιήματα, 25265 Μεταφράσεις, 26490 Αφιερώσεις
 

 Παποράκι ( Παποράκι του Μπουρνόβα ) - 1972       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Παποράκι του Μπουρνόβα
και καρότσα της στεριάς,
πόσα τάλιρα γυρεύεις
στον Περαία να με πας;
Πόσα τάλιρα γυρεύεις
στον Περαία να με πας,
παποράκι του Μπουρνόβα
και καρότσα της στεριάς;

Κάθε νύχτα στ’ όνειρό μου σεργιανάω
Άγιο Νείλο, Κερατσίνι, Κοκκινιά.
Καπετάνιο, χρόνια ξέρεις πως πονάω
μα δεν άνοιξες πανιά.

Καπετάνιο Αρβανίτη
καροτσέρη φουκαρά,
στον Περαία έχω σπίτι
και στο Πέραμα κυρά.
Στον Περαία έχω σπίτι
και στο Πέραμα κυρά,
καπετάνιο Αρβανίτη
καροτσέρη φουκαρά.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 17813
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Να `χαμε τι να `χαμε
1972
[1] Ένα ταξίδι
1973
[1] Γιάννης Καλατζής: Το...
2005
[2] Cine Κεραμεικός
2002
[3] Αφιέρωμα στο Μάνο Λο...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 05-07-2003
   Ερινύες
15-04-2007 14:47
αχχχχχχχχ...τι θυμήθηκα τώρα..χρόνια εχω να το ακούσω.
   mikro
22-08-2007 01:34
Το τραγούδι ξεκίνησε ως στίχος από τους Έλληνες λιποτάκτες της Μικρασιατικής Εκστρατείας, και έλεγε "στα Βραΐλα να με πας" κτλ.
   golfw1986
17-04-2010 11:52
   vbotis
25-08-2010 03:07
Γράφει ο Τάσος Κριτσιώλης στη παρουσίαση του δίσκου "Να 'χαμε τι να 'χαμε" :

"Τη δική του ιστορία έχει και το «Παποράκι», το πρώτο δίστιχο του οποίου τραγουδούσαν οι Έλληνες στρατιώτες στη Μικρά Ασία το 1922. Το κομμάτι ήταν αρχικά προορισμένο για τον Νταλάρα ο οποίος μόλις το άκουσε, είπε στους δύο δημιουργούς ότι το γνώριζε εξαιτίας αυτού που αναφέραμε παραπάνω. Ο συνθέτης εκνευρίστηκε επειδή πίστεψε ότι εμμέσως πλην σαφώς ο ερμηνευτής του έλεγε ότι το έκλεψε κι έτσι αποφάσισε να το δώσει στον Καλατζή."


http://vinylmaniac.madblog.gr/note/4913/
   τρατζιστορακι
25-04-2011 02:27
τραγουδια μιας καλημεραααας!!!
μας φτοιαχνουν την μερααααα!
   Antrikkos576
22-07-2011 12:01
υπέροχο κομμάτι
   Φαληρέας
16-05-2012 13:02
   emotion
13-01-2014 19:33
Κ-ο-μ-μ-α-τ-ά-ρ-α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο