Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186855 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Ο μαύρος γάτος - 1984       
 
Στίχοι:  
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μουσική:  
Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Ήταν ένας γάτος μαύρος πονηρός
κάθε που εβράδιαζε ντύνονταν γαμπρός
τα μαλλιά του έκανε λίγο κατσαρά
κι ένα κόκκινο παπιόν φορούσε στην ουρά

Σε κάθε σπίτι πήγαινε όπου έβλεπε καπνό
ζητούσε τα κορίτσια δήθεν για σκοπό
κι αυτές άλλο δε θέλανε φορούσαν νυφικά
κάλιο μ’ ένα γάτο παρά με κοιλαρά

Μα όπως είπα στην αρχή ο γάτος πονηρός
βόλευε τα κορίτσια και γίνονταν καπνός
με τόση καρπερότητα αχ να `χα μια σταλιά
γέμισαν τα ιδρύματα με μπάσταρδα γατιά

Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά
ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί
κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σαν φούσκα να χαθεί

Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό
το γάτο να τσακώσουνε σαν μούτρο αναρχικό
βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό

Αχ καημένε γάτο μου την έχεις πια βαμμένη
του έθνους τα λαγωνικά στην έχουνε στημένη
κι όπως το λέω έγινε το πιάσανε το αλάνι
τους είδε μαύρους νόμισε με φίλους πως θα κάνει

Τώρα κλαίει κι οδύρεται μαζεύεται κουβάρι
μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει
αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος

Κοιτάζω το συμφέρον μου διαβάζω εφημερίδα
και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά πατρίδα
μα εκείνοι που να ακούσουνε τον στήσανε στον τοίχο
τα μάτια κάπως παίξανε στης τουφεκιάς τον ήχο

Αν μία κόρη έχετε κρατήστε την αθώα
μπορεί ο γάτος να μη `ρθει μα θα `ρθουν άλλα ζωα
κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε
στα όργανα μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (26 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 44567
      Σχόλια: 49
      Αφιερώσεις: 6
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Διαίρεση
1984
[1] Η συναυλία από το Νέ...
1985
[1] Βασίλης Παπακωνσταντ...
1987
[1] Σφεντόνα Live
2000
[1] Ηρώδειο
2005
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   m maria @ 05-07-2003
   Birdman14
23-10-2012 16:26
Οι στίχοι είναι και του Παπακωνσταντίνου διόρθωσε το σε παρακαλώ!
   Angel94
31-08-2012 16:14
Η καλύτερη φορά που τραγουδήθηκε αυτό το τραγούδι ήταν από τον Παπακωνσταντίνου και τον Μουζουράκη!!!!!!!!!!!!!!!!!
   katia+kwstas
26-07-2010 06:22
sta organa m xwrate na grafteitai...
theos...
   power rebel
17-06-2010
οποιουδεν του αρεσει αυτο το τραγουδι δεν ξερει απο μουσικη και ζωη!
   γεια σας
26-05-2010 00:59
Τώρα κλαίει κι οδύρεται μαζεύεται κουβάρι
μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει
αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος
   γεια σας
26-05-2010 00:58
ΤΕΛΕΙΟ...Τώρα κλαίει κι οδύρεται μαζεύεται κουβάρι
μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει
αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος
   Joannita with love!!
28-02-2010 01:36
poly gelio!!afierwmeno sth mhtera moy poy trelenetai gi'ayto to tragoydi!!
   ΛΟΦΟΣ
01-12-2009 02:47
μα είναι δυνατον να υπάρχει σύγκριση;;
Λιγη σοβαρότητα
   halford
05-02-2009 23:28
Ρε τι Θαλασσοχώρης και Θαλασσοπούλης και μαλακίες! Ξυπνάτε ρε! Ο Βασίλης είναι έτη φωτός μπροστά και δεν χωρεί σύγκριση. Αυτά τα κομμάτια δεν είναι για να παίζονται στην TV με τα πρόβατα του κάθε Αντρέα Μικρούτσικου! Ξαναδιαβάστε τους στίχους μπας και καταλάβετε τι λέει.

Υ.Γ. "Ε όχι ρε! Ήμαρτον ρε! Θαλασσοχώρης και παπάρια μάντολες!" [Γεωργίου sprechen, μάγκες]
   xxix86
23-01-2009 08:59
Το πιο απίστευτα αναρχικό τραγούδι
   ifouli
09-01-2009 02:55
ENA TELEIO TRAGOUDI RE....BEN GIA SENA
   cristinapap14
18-12-2008 10:36
   takhsa
02-09-2008 10:12
   katerinakon
26-04-2008 04:09
ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ'ΑΚΟΥΜΕ
ΚΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ Σ'ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜ........ΝΕ!

ΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧ.....ΣΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ FAME STORY ΠΑΙΔΑΚΙΑ....
   Αφιερωμένο από ferari23@pathfinder.gr - .
για cibcster@gmail.com - .
04-12-2007 22:06
...
   S0uS0u
21-10-2007 09:29
Apla ta leei ola...Dn iparxei pio ousiwdes tragoudi..
Gia ton kosmo pou prospa8oume na allaksoume!!!
   alkinoos
29-08-2007 09:06
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΠΑΠΑΚΩ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ................
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.............

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ.............
   MASTER
25-07-2007 05:01
μπράβο και στους δύο Παπακωνσταντίνου για την τραγουδάρα αυτή!
   chrysavas
04-04-2007 03:53
swstos o papakwnstantinou!!
   Laikos
28-02-2007 18:09
paneksypno kommati alla esy Εvita eisai mia ilithia patsavoura!
   Αφιερωμένο από egw - athina
για xristo mou!!!! - thn kardia mou
13-01-2007 15:34
maresei pou kapote isoun mauros gatos...allla...pio poly maresei pou den eisai pia!!!!se latreuw oso d paei erwta ths zwhs mou!!!!!1
   Κάιν
23-09-2006 04:34
Τι να πω
Αυτή τη μουσική παιδεία καλλιεργούν στα ορνιθοτροφεία των fame story.
Λυπάμαι πολύ
   HUMANITY
16-09-2006 13:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ FOR EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
01-07-2006
na apne na gamithoune osoi sigrinoun tous thrylous me ta tsokara twn atalent show. billy zeis gia na mas tragoudeis .
   Αφιερωμένο από trey - kallithea
για dee - kallithea
25-06-2006 08:13
   Ανώνυμο σχόλιο
12-06-2006
ενα τραγουδι με βαθυτερο νοημα!!!!!!1
   Ανώνυμο σχόλιο
24-05-2006
re pe8kia ti lalite tr ? VASIL ZOUME G NA SAKOUME!!!!;)
   Ανώνυμο σχόλιο
28-01-2006
Μα είναι καταπληκτικοί
   Ανώνυμο σχόλιο
20-01-2006
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΔΟΣ->>μπορεί ο γάτος να μη 'ρθει μα θα 'ρθουν άλλα ζώα
   Ανώνυμο σχόλιο
04-01-2006
Θανάσης Παπακωνσταντίνου για πάντα!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
24-12-2005
τετοια τραγουδια βγαινουν μονο απο φοβερ ους δημιουργους και ερμηνευονται απο εκπληκτικους ερμηνευτες!!! Ποιο fame story και βλακειες???
   Ανώνυμο σχόλιο
22-12-2005
k kalo einai to fame story alla kaneis dn mporei na tragudisi papakonstantinou ektos apo ton idio tn papakonstantinou. Pafos ole. Vasili zoume gia na se akoume :-)
   Ανώνυμο σχόλιο
04-12-2005
..to xaviedotsoyrmo...!
   Ανώνυμο σχόλιο
02-12-2005
VASILI ISE I ZOI M, I ANAPNOI M, KAI PANTOU SE AKOUO!!! SE LATREVO.. LOLA LEMESOS
   Ανώνυμο σχόλιο
10-11-2005
vasili zume gia na se akume (n san na sigkrinete gmt tn 8eo me ena 8nito)
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
μπραβο στο 27/7 ο βασιλης ειναι παντοτινη μουσικη δεν ειναι απλα κατι τησ στιγμης
   Ανώνυμο σχόλιο
07-08-2005
se ena koritsi pou tis aresei polli kai me voithaei stis diskoles stigmes...7/8
   Ανώνυμο σχόλιο
27-07-2005
Οποιος βλεπει Fame story δεν μπορει να μιλαει για τα τραγουδια του Βασιλη..Μαθανε τα μωρα να ακουνε και Βασιλη..Ελεος..
   MARLENE
01-07-2005
telio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......................................
   Ανώνυμο σχόλιο
23-04-2005
einai tzami to tragoudi an den htan sto fame story
   Ανώνυμο σχόλιο
03-04-2005
Κ ΓΑΜΩ.............
   Ανώνυμο σχόλιο
03-04-2005
Συμφωνώ με τον ανώνυμο, έναν απ'αυτους τέλος πάντων,που βρύζει το Fame Story και θα ξεράσω κι εγώ μαζί του! Συγκρίνονται τώρα αυτοί με το Βασίλη;
   Αφιερωμένο από lia - pompey
για elena - kavala
10-03-2005 13:33
   Αφιερωμένο από baggeliw - drama
για lia - drama
10-03-2005 13:32
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2005
Κωσταντίνος Θαλασσοχώρης ο κορυφαίος τραγουδιστής του 2004!!! Ο σούπερ σταρ του (Fame Story 2)!!!
   Αφιερωμένο από Λίλα - Κατερίνη
για ʼγγελο - Θεσσαλονίκη
02-10-2004 16:56
Αυτό το τραγούδι σου το αφιερώνω! Μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο μαύρος γάτος και ποια τα μπάσταρδα γατιά;
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..........   ( ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
La vie an rose
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
to saranta ine poli ligo gia ton uperoxo tropo pou to ipe o 8alassoxwris......................FaMeStOrY..2......4ever.........oloi ine apistevti   ( mirandita=o) )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
telioooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 evi kipros
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
pellamos   ( pellamos )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Kostantinos for ever
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!   ( Ευθυμία )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
telio...cyprus
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Μη ξεράσω με τα fame story... Παλιολινάτσες


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο