Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85177 Τραγούδια, 232098 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αθηναίϊσσα - 1946       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Είσαι φίνα και μ’ αρέσεις Αθηναίισσα,
στη ματιά σου κάτι έχεις, καλέ μποέμισσα,
στη ματιά σου κάτι έχεις, καλέ μποέμισσα.

Δυο κρυστάλλινα παλάτια, χρυσοστόλιστα,
θα σου κτίσω για τα μάτια τα Σπανιόλικα,
θα σου κτίσω για τα μάτια τα Σπανιόλικα.

Είσαι πρώτη στην Αθήνα στ’ομολόγησα,
όμορφη, γλυκιά, τσαχπίνα, πλάνα γόησσα,
όμορφη, γλυκιά, τσαχπίνα, πλάνα γόησσα.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.4%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15968
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Αθηναίι...
1946
[1] Τα προπολεμικά του Τ...
2005
[2] Τα κλειδιά
1968
[3] Ρεμπέτικα βράδια
1979
[4] Θυμηθείτε με τον Γιά...
1984
[5] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   fakk @ 25-09-2007
   netriofron
03-05-2017 20:45
Ενα απο τα τραγουδια της ''περιοδου της Θεσσαλονικης'' (1938-1945)
....... Κατέβαινα στην Αθήνα με το τρένο ,με 48ωρες άδειες ,και ηχογραφούσα τα Σαββατοκύριακα. Πολλές φορές
παραβίαζα τις άδειες με αποτέλεσμα να με κλείνουν στο πειθαρχείο. Τις άδειες τις άλλαζα τον αδόξαστο !!
Άλλωστε το κλείσιμο στο πειθαρχείο ήταν ευεργετικό ,αφού απαλλαγμένος από άλλα καθήκοντα στην ησυχία του πειθαρχείου, δημιούργησα καινούργια και ωραιότατα τραγούδια όπως : “η Αρχόντισσα”, “Καλαμπακιώτισσα”, “Αραπιά” κλπ. .....

Χορός / Ρυθμός: Χασαπικος ---------- Αλλος τιτλος ''Είσαι φίνα και μ’ αρέσεις''


1η : 1946 [Ηχογ.25 Ιουνιου] = Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' η ''Τσίλιας'') + Στελλάκης Περπινιάδης (''Στελλάκι'') , [Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Βασίλης Τσιτσάνης] --------- 78ρης της Columbia ‎ DG 6600 (CG 2166) &&& συλλογη ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Αθηναίισσα - 12 Σπάνιες ηχογραφήσεις'' & στην 5πλη κασετινα ''50 Χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης (Αυθεντικές Εκτελέσεις 1936-1985)'' (2006)

1960 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Ηχογρ.7 Δεκεμ] = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Αντώνης Ρεπάνης +++ Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' η ''Τσίλιας'') , [Ενορχηστρωση & μπαγλαμα : Βασίλης Τσιτσάνης] ,(Μπουζουκι : Μανώλης Χιώτης)--------- δισκακι Εxtended Ρlay της HMV (7EGG 2566) &&& αλμπουμ ''Τσιτσάνης'' (αυτο με τα κλειδιά) (1968) &&&&&&&& συλλογη ''Ρεμπέτικα & Λαϊκά'' (1994) & στο CD ''Γρηγόρης Μπιθικώτσης ‎– Δραπετσώνα'' (2003) ---------- https://youtu.be/0CiJTl_NqoU

1974 = Γεωργία Λόγγου + Περικλής Περράκης --------- Αλμπουμ ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Χθες Σήμερα Πάντα''

1984 = Άννα Χρυσάφη (= Άννα Χρυσαφάκη) + Νανά Σέργη, Πόπη Σολδάτου , [Ενορχηστρωση : Νάκης Πετρίδης] ---------- Αλμπουμ ''Ή Άννα Χρυσάφη τραγουδάει Τσιτσάνη'' -------- https://youtu.be/8fWiFBUe1uI

1984 [Κυκλ. Οκτωβ.]= Γιάννης Καλατζής ++++ ''Αθηναϊκή Κομπανία'' , [Ενορχηστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] ---------- Αλμπουμ ''Θυμηθείτε Με Τον Γιάννη Καλατζή'' ----------- https://youtu.be/w8ed9GtyXXE

1999 [Ηχογ. Απριλης] = Βίκυ Μοσχολιού ‎ , [Ενορχηστρωση : Χαραλαμπος Σουκας] ,(Μπουζουκι : Μανώλης Μιχαλάκης) --------- στο 2πλο CD ''Βίκυ Μοσχολιού ‎– Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Λυκαβηττό'' (Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Λυκαβηττό) & στο CD ''Βίκυ Μοσχολιού ‎– Για Πάντα!'' ------- https://youtu.be/RHCMCCyeK6w

2006 = Γιώργος Μαργαρίτης -------- στο CD ''Γιώργος Μαργαρίτης ‎– Το Πειρατικό Live'' (2009) ---------- https://youtu.be/2Yzeig5_dZQ

2006 = Καίτη Ντάλη --------- στο 2πλο CD ''Πλατεία Βικτωρίας'' (Ζωντανή ηχογράφηση από την ''Πλατεία Βικτωρίας") & συλλογη ''Όλοι Οι Ρεμπέτες Του Ντουνιά Νο 3'' (2010) ----------- https://youtu.be/B0YkJD9B6JE

2013 = Γιάννης Πάριος (= Ιωάννης Βαρθακούρης) --------- στο CD ''Ο δικός μου Βασίλης Τσιτσάνης'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνων στις 25 Απριλιου 2013) ----------- https://youtu.be/axTrXQPKgic

ΠΗΓΕΣ = [ http://users.uom.gr/~athang/tsitsanis.htm] - - - [ http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/ta-thrylika-extended-play-45aria-tis-col ] - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1&type=all ]
   sekarius
02-01-2017 15:44
https://www.youtube.com/watch?v=WGRy6UtAHzI

1η εκτέλεση με Στελλάκη Περπινιάδη.
   netriofron
02-09-2016 10:45
Αλλος τιτλος ''Είσαι φίνα και μ’ αρέσεις''
1η = 25--6--1946 Βασίλης Τσιτσάνης & Στελλάκης Περπινιάδης (Δίσκος COLUMBIA DG 6600 )
2η = Δεκ. 1960 Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Αντώνης Ρεπάνης --- https://youtu.be/0CiJTl_NqoU
3η = 1968 Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Βασίλης Τσιτσάνης (δισκος ''Τα κλειδια'') --
   skorpios 76 hlias
04-09-2015 13:04
Μεγαλος Τσιτσάνης αθάνατος!!!!!!! Ή καλύτερη εκτέλεση βέβαια Γιάννης Πάριος στο μέγαρο.....


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο