Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99739 Τραγούδια, 241748 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Είδα τα μάτια σου κλαμμένα - 1984       
 
Στίχοι:  
Άκης Πάνου
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Είδα τα μάτια σου κλαμμένα, καλή μου,
και πόνεσ’ η ψυχή μου.

Είδα στα χείλη σου την πίκρα, γλυκιά μου,
και ράγισ’ η καρδιά μου.

Είναι μαράζι να σε βλέπω να λιώνεις
και να με φαρμακώνεις.

Ποιος έχει βάλει στο δικό σου το χέρι
της ζήλειας το μαχαίρι;

Αν είμ’ εγώ η αφορμή που υποφέρεις,
σ’ το λέω να το ξέρεις,

χίλια κομμάτια την καρδιά μου θα κάνω,
θα σβήσω, θα πεθάνω.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.4%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36738
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Άκης Πάνου - Άπαντα ...
1984
[1] Μενιδιάτης - Λύδια, ...
1987
[1] Δίφωνο Νο 32 - Άκης ...
1998
[2] Ο τελευταίος πυρετός
1985
[2] Άκης Πάνου - Τα μεγά...
1993
[3] Δυο αλήθειες
2002
[4] Υπάρχει λόγος σοβαρό...
1992 & 2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   costas1976@hotmail.com, Kostas @ 05-07-2003
   netriofron
21-04-2018 02:11

Ακούστηκε στην δραματική ταινία ''Η ώρα της δικαιοσύνης'' (1967-'68).
Έπαιζαν οι Γιάννης Φέρτης ,Έλντα Αθανασάκη ,Λαυρέντης Διανέλλος , Λυκούργος Καλλέργης, Ελένη Ζαφειρίου ,Βασίλης Καϊλας ,Τάσος Γιαννόπουλος.




1η : 1967 !!!!!! = Μιχάλης Μενιδιάτης (= Μιχάλης Καλογράνης) + Βούλα Γεωργούτη , , Ενορχήστρωση : Άκης Πάνου , , , Μπουζούκια : Κώστας Παπαδόπουλος & Λάκης Καρνέζης (= Παντελής Σκυφτάς) , ------------- Δίσκος 45 στροφών της Columbia ‎ (SCDG-3709) , & άλμπουμ ''Μιχάλης Μενιδιάτης ‎– Αξέχαστες Επιτυχίες No 2'' (1983) , & συλλογή ''Άκης Πάνου ‎– Τα Μεγάλα Τραγούδια'' (2014)


1985 = Γιώργος Μαργαρίτης , , Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης , ------------- , & άλμπουμ ''Γιώργος Μαργαρίτης ‎– Τα Χρυσά Μου Τραγούδια'' (1986)

1988 = ''Φατμέ'' [1980-1989] : Νίκος Πορτοκάλογλου, Δημήτρη Καλατζής ,Οδυσσέας Τσάκαλος ,Μιχάλης Μουστάκης ,Μίμης Ντούτσουλης. ------------- στο 2πλο CD ''Υπάρχει λόγος σοβαρός - Νίκος Πορτοκάλογλου, Φατμέ & Φίλοι'' (2002) , & συλλογή ''Τότε & Τώρα - Οι Αυθεντικές Ερμηνείες & Οι Διασκευές Τους'' (2006)

2001 = Γιώργος Μαρίνης , ----------- στο CD ''Μεγάλοι δημιουργοί: Άκης Πάνου'' , & στο 2πλο CD ''Γιώργος Μαρίνης ‎– Γύρισε Ξανά'' (2002)

2002 = Γεράσιμος Ανδρεάτος , , Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Μανώλης Καραντίνης

2016 = Χρήστος Μενιδιάτης , -------------- στο CD ''Χρήστος Μενιδιάτης ‎– Live - 35 Μεγάλες επιτυχίες'' ------------ https://youtu.be/24BC5IL-KC8


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1&type=release ] - - - - - - [ https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%97_%CF%8E%CF%81%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82 ] - - - - - [ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85 ] - - - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1&type=all ]
   netriofron
14-11-2016 22:56
1η εκτελεση : 1967 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45ρακι στη Columbia ‎ (SCDG-3709)
Ακουστηκε στην ταινια ''Η ωρα της δικαιοσυνης'' (1967) , σε σεναριο του μεγα στιχουργου Πυθαγορα (Παπασταματίου) !!!!!!!!!!! , με τους Γιάννη Φέρτη ,Ελντα Αθανασάκη , Λαυρέντη Διανέλλο , Λυκούργο Καλλέργη, Ελένη Ζαφειρίου κ.α.
   . . . * kate * . . .
27-04-2009 14:04
   . . . * kate * . . .
27-04-2009 14:01
afierwmeno se sena Lenaki mou ki as min katalaves pote poso s' agapisa....
   Laikos
23-03-2007 15:36
ΣΙΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΡΑΛΛΑΛΑ!
   tralala
07-03-2007 08:12
ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΗ. ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
25-06-2006
η εισαγωγη ειναι απαιχτη!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2006
Efoula mou psuxh mou gia sena!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2006
antapodidw koukla m! efh
   Ανώνυμο σχόλιο
18-05-2006
gia ti Stefani mou
   Ανώνυμο σχόλιο
18-04-2006
Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΦΥΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
30-03-2006
τέλειο
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2006
ακομα ποναει η ψυχη μου καρδια μου...
   Ανώνυμο σχόλιο
13-01-2006
zerodesign.: Πολύ καλός ο Μενιδιάτης, καλός ο Μαργαρίτης κακός ο Πορτοκάλογλου.
   Ανώνυμο σχόλιο
07-01-2006
STIXOI POIOTITAS
   Ανώνυμο σχόλιο
01-01-2006
Τύφλα νάχει ο Σεφέρης κι ο Ρίτσος μαζί..
   Ανώνυμο σχόλιο
07-12-2005
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ .ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
15-10-2005
DEN YPARXOYN TETOIA AGORIA ME PONO K AGAPH
   Ανώνυμο σχόλιο
11-03-2005
o xaris einai h kalh sou?
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2005
AFIERWMENO STO XARI POU ME AFISE
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
afierono ston eayto mou...   ( lui )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ηθελα να ξέρω??? Όταν μου λές οτι "ταυτίζεσαι" με τα τραγούδια του Πορτοκάλογλου τί εννοούσες ακριβώς??? Ειδικά όταν ακούς αυτό??? Εσύ μόνο πόνο πρόσφερες....Απο που κι ως που "ταυτίζεσαι"???....Μ....Δ.....


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο