Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189126 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων - 1982       
 
Στίχοι:  
Άρης Δαβαράκης
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Σαν παλιό σινεμά και σαν τη Χαλιμά
που μιλάει με τα παιδιά
σου κρύβω την αλήθεια
κι αφήνω από τα στήθια μου να βγουν
παραμύθια για κείνους π’ αγαπούν

Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές

Σ’ αγκαλιάζω στο σκοτάδι
σε τυλίγω μ’ ένα χάδι
τώρα είμαι γυμνός
μοιάζω σαν Θεός
φωτεινός δυνατός,
μπορείς να μ’ αγαπήσεις
μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή

Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.2%  (14 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47713
      Σχόλια: 35
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Πορνογραφία
1982 & 2002 MINOS 460 (LP & CD) - MINOS EMI
[1] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[1] Η Μαρία Φαραντούρη σ...
1986
[2] George Dalaras - Liv...
1987
[2] Ζωντανές ηχογραφήσει...
1987
[2] Το ελληνικό πρόσωπο ...
1988
[2] Live & Unplugged
1998
[2] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
17-11-2011 23:06
Το τραγούδι (βέβαια) δεν υπάρχει στον κοινό δίσκο των Καρβέλα - Βίσση "Εμείς" (1992). ;-)
   Marietta2424
10-02-2014 00:18
Σ' αγκαλιάζω στο σκοτάδι......Σε τυλίγω με ένα χάδι....Απλά υπέροχο...Από τα πιο ερωτικά ελληνικά τραγούδια.....
   emotion
25-07-2012 08:44
Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι στίχοι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   παρις
20-05-2012 01:14
Γράφτηκε αρχικά με αγγλικούς στίχους γιά την ταινία του J.Crowther "The Martlet's tale", 1970. To 1982 συμπεριελήφθη με ελλην. στίχους στην "Πορνογραφία" (θέατρο Σούπερ Σταρ)
   ALIROS
17-03-2011 05:38
http://www.youtube.com/watch?v=_KaiItciJCM
   anasvras
12-04-2010 15:24
ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
   *minie*
30-11-2009 15:56
μπορείς να μ' αγαπήσεις
μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή..ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟ...!!!!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ...!
   xristina_A_M_
23-08-2009 11:40
μπορει να το εχω ακουσει και 500 φορες...! και ακομα δεν εχω χορτασει να το ακουω ξανα και ξανα! θεικο!
   n@si@
15-04-2009 03:04
   takhsa
14-08-2008 12:23
   tin@ki
29-04-2008 06:38
einai magiko.....egw dn t h3era alla t akousa ap t xatzigianni sto lazopoulo k m arese irerbolika!!se ta3ideuei.......
   chefoula88
23-04-2008 16:02
τώρα είμαι γυμνός
νιώθω σαν θεός
φωτεινός δυνατός,
μπορείς να μ' αγαπήσεις
μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή

Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι' αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές


aytoi oi stixoi ta lene ola kata tin gnwmi mou
kai o xatzigiannis to eipe wraia ston lazopoulo alla san ton lekka paidia mou kaneis...
   Φένια!!!!!
15-04-2008 13:43
Δεν υπάρχουν λόγια για το τραγούδι!!!!!! Απίστευτο πραγματικά!!!!! Υποκλίνομαι!!!!!
   i love music!
31-01-2008 06:05
αυτό το κομμάτι είναι απλά τέλειο.. σε πάει αλλού..
   iptamenos_gatos
02-10-2007 17:03
το τραγουδι ειναι απλως ΕΡΩΤΙΚΟ
ΤΕΡΜΑ
   xbelis
14-05-2007 15:13
εξαιρετικό κομμάτι.....τα λόγια περιτεύουν
νομίζω όμως ότι τα λόγια παραπάνω είναι σε δυο σημεία λάθος :
το ένα που είμαι σίγουρος είναι "τώρα είμαι γυμνός μοιάζω σα Θεός"
και το άλλο που δεν είμαι σίγουρος είναι "χωρίς να μ' αγαπήσεις μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή"
   ΓΔΕ Χ
09-04-2007 11:11
Κατά τη γνώμη μου η τρυφερότητα και η ευαισθησία δεν μπορεί να υπερβαίνει την ίδια την προσωπικότητα του καλλιτέχνη, όπως συμβαίνει με τον Λέκκα και όπως συνέβαινε παλιότερα με τον Ψαριανό. Γι' αυτό προτιμώ την εκτέλεση του Γιώργου Νταλάρα που χωρίς να υστερεί σε ευαισθησία, η φωνή παραμένει ανδρική ΓΔΕ Χ
   theodosia!
01-01-2007 06:59
Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων afto niwthw
   Αφιερωμένο από Λένα -
για "Mικρούλη" -
17-07-2006 12:56
Στην πιο δυνατή μου παραίσθηση!
   Minos
17-05-2006
Α...! εδώ είσαι; Δεν σε πρόσεξα...!
   Minos
18-04-2006
Χαίρομαι που αποκρυπτογραφείς και χαρακτήρες μέσα από δυο τρεις λέξεις. Ελπίζω να μην κάνουν και οι άλλοι το ίδιο με σένα - ιδίως με τα σχόλια που έκανες στις 8/3/2006. Αυτό που είναι βέβαια ανατριχιαστικό, είναι το γεγονός ότι είσαι έτοιμη να "κατασπαράξεις" τον πλησίον σου στο όνομα του τραγουδιού, και της μουσικής. Περίεργες επιδράσεις έχει επάνω σου η τέχνη. Δεν θα επεκταθώ όμως. Σε παραπέμπω και πάλι στο "Ασπρο περιστέρι" - ας μην "λερώσουμε" όλα τα τραγούδια! ΥΓ. Αν μας δω αποστασιοποιημένα, φαντάζομαι πόση πλάκα θα έχουμε. Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλους!
   Ανώνυμο σχόλιο
17-04-2006
Δεν μου φαινεται περιεργο με τον χαρακτηρα που διαθετεις νανα
   Minos
09-04-2006
Κυρία "Νανά" μου - να που συναντιώμαστε πάλι. Δεν θα σου πω τίποτα. Στα έψαλα στο "Ασπρο περιστέρι"
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2006
Γ + Δ 2/6/05 Δημήτρη άκου το τραγούδι μας..
   Minos
31-01-2006
Τον δέχομαι και τον σέβομαι στα δικά του τραγούδια και στις πρώτες εκτελέσεις. Ολη αυτή η "τσουβαλοποίηση" στην φωνή του με τις επανεκτελέσεις, μου κάνει πολύ "φεουδαρχικό"... Εχει ηγεμόνες το Ελληνικό τραγούδι - τον Μάρκο, τον Τσιτσάνη, τον Μάνο... δεν χρειάζεται για την ώρα άλλους...
   ID
25-01-2006
Χαχααχα Minos μιλάμε για πολύ άχτι τον Νταλάρα ε ?!
   Τελώνιο
04-01-2006
Είναι το "Τι είναι αυτό που σε φοβίζει"... κάπως... έγκαιρα σου απαντάω αλλά τι να κάνω; είμαι μόλις μερικών ημερών μέλος και τώρα είδα την ερώτηση...
   Ανώνυμο σχόλιο
22-12-2005
που να το ακουσετε απο την πρωτοψαλτη στο live στο vox
   Ανώνυμο σχόλιο
09-06-2005
τι ειναι αυτο που τοσο σε βαςανιζει..πιο τραγουδι του Λ εκκα ειναι?
   Ανώνυμο σχόλιο
03-06-2005
που να ακουσετε το σημσδεμένος απ την αγάπη, Ο Λέκκας δίνει τα ρέστα του!
   Ανώνυμο σχόλιο
02-06-2005
ax! einai teleio!!!!!!!!!!
   AnNaMaRia
02-04-2005
........ΑνναΜαρια + Σπυρος 03.01.2004.......
   Ανώνυμο σχόλιο
05-03-2005
Perfect!!!!Ena apo ta pio teleia tragoudia.............
   Ανώνυμο σχόλιο
08-01-2005
fobero milame de xortaino na to akouo
   Αφιερωμένο από efi - germania
για kwvstantina - filandia
12-05-2003 18:41
mwro mou!!!!!!!!!!!!!!!!!!katafera na vrw ena tragoudi meta apo polu idrwta!!!!!!!!!!!vrnka tn xara mou!!!!!!!axxxxxx....s agapw!!!!!!!eimai erwteumevn!!!!!!asprises katholou???????? ::xm
   Αφιερωμένο από Διαλεκτή - Παρίσι
για Ζωούλα - Burlington
03-04-2003 17:32
Κι εμένα μου λείπεις φιλενάδα... Πού είσαι να τραγουδήσουμε μαζί;
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
einai eva apo ta pio erwtika tragoudia pou exw akousei.oi stixoi aggizoun olous tous erwteumevous.oso gia tn mousikn,to finale sou prokalei anatrixila.pws evas omofulofilos mporei va metafrasei se mousikn tov erwta toso para para polu omorfa........   ( e.t12.10.2049 )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Oi omofylofiloi erwteyontai to idio me esena kai olous tous allous an8rwpous,ontas an8rwpoi kai oi idioi.Den anhkoun se kapoio allo eidos tou zwikou vasileiou.An einai dynaton na eisai se auto to site kai oi apopseis sou na einai toso aparxaiwmenes.Einai fovero!Akous ekei!Elpizw na mhn grafeis stixous giati an ginoun tragoudia kai ta akoun neara atoma ,isws dhmiourgh8ei mia nea genia omofovikwn hli8iwn san ki esena!Me agaph!   ( Dimitris )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο