Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186836 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Ερωτικό - 1987       
 
Στίχοι:  
Ναπολέων Λαπαθιώτης
Μουσική:  
Νίκος Ξυδάκης


Καημός αλήθεια να περνώ
του έρωτα πάλι το στενό
ώσπου να πέσει η σκοτεινιά
μια μέρα του θανάτου.

Στενό βαθύ και θλιβερό
που θα θυμάμαι για καιρό
τι μου στοιχίζει στην καρδιά
το ξαναπέρασμά του.

Ας είν’ ωστόσο, τι ωφελεί
γυρεύω πάντα το φιλί
στερνό φιλί, πρώτο φιλί
και με λαχτάρα πόση.

Γυρεύω πάντα το φιλί
αχ, καρδιά μου
που μου το ‘τάξανε πολλοί
κι όμως δεν μπόρεσε κανείς
ποτέ να μου το δώσει.

Ίσως μια μέρα όταν χαθώ
γυρνώντας πάλι στο βυθό
και με τη νύχτα μυστικά
γίνουμε πάλι ταίρι

Αυτό το ανεύρετο φιλί
που το λαχτάρησα πολύ
σαν μια παλιά της οφειλή
να μου το ξαναφέρει.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.8%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36790
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Κοντά στη δόξα μια σ...
1987
[1] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[1] Στου τραγουδιού την ...
1994
[1] Ελευθερία Αρβανιτάκη...
1995
[1] Δρόμοι παράλληλοι
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   costas1976@hotmail.com, Kostas @ 05-07-2003
   tzampa-manga
17-06-2010 06:03
   kwstoula
05-04-2010 08:27
ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ....ΑΠΛΑ ΜΑΓΕΥΕΣΑΙ
   asteroskoni 20
04-05-2009 05:43
Ονερικό..μιλάει απευθείας στη ψυχή..
   morsecode
25-03-2009 14:19
ενας τοσο σημαντικος ποιητης.δεν τον διαβαζουμε συχνα.εχω την εντυπωση οτι εχει γραψει και μουσικη.ξερει καποιος κατι σχετικο?
   tasa60
23-03-2009 12:58
το ποιημα αυτο ειναι μεγαλη δημιουργια.ο ποιητης "καταραμενος"...........(για τον ανωνυμο 14/12/05 ,εχει σημασια ο σεξουαλικος προσανατολισμος του ποιητη,του καθε ποιητη 'η αυτο που γραφει??????????
   Anastasia's
04-12-2008 12:39
Αυτό το τραγούδι ήταν το νανούρισμα προς το γιό μου και την ανηψιά μου. Απλά τέλειο!!!
   ΛΟΦΟΣ
31-10-2008 06:10
...απίστευτο τραγούδι...
   2mitsakia4ever!!!
28-09-2008 12:18
kahmos alitheia na pernw tou erwta pali to steno!!!!!!!!!!!!
   jmaron
18-09-2008 05:07
Απλα Ανατριχιαστικο!!!
   partenza
04-06-2007 02:40
Καταπληκτικό!
   Αφιερωμένο από Billakos - ............
για Kardoula mou - ......................
14-02-2007 12:11
panta 8a laxtarw ena diko sou fili.....to pio glyko pragma panw s`oloklhrh th gh..........panta 8a s`agapw....gia oso akoma zw......mexri to telos......
   psema
10-10-2006 00:10
Το τραγούδι είναι υπέροχο... Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να σε κάνω να δεις ότι όσα νιώθω για εσένα κρύβονται στο πρώτο μας φιλί.... Αυτό το φιλί δε θα το ζήσω ποτέ ξανά... Τα χείλη μου μόνο τα δικά σου θέλουν.... Αυτό το ανεύρετο (??) φιλί.. το έχω βρει στα χείλη σου... το έχω λαχταρήσει... και θέλω να μου το δώσεις πάλι..... Δική σου...... Μόνο δική σου, "*Μικρούλα μου*"..
   Ανώνυμο σχόλιο
06-07-2006
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο?
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
και κάτι που δεν ξερετε. Η ακροστιχια σχηματιζει το ονομα "ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΚΑΣ". ποιος ηταν αυτος στη ζωη του Λαπαθιωτη, νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουμε! Πρεπει να ήταν πολυ ευτυχισμενος που γραφτηκε για αυτον το αριστουργημα αυτο! ( ειναι κι' ομως δεν μπορεσε κανεις ποτε να μου το δωσει και οχι οπως παρατιθεται εδω)
   Ανώνυμο σχόλιο
30-04-2006
τέλειο όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό το πρώτο φιλί...
   Αφιερωμένο από Έλλη - Πειραιά
για Χρήστο - Πειραιά
30-12-2005 04:53
Μου λείπεις πάντα...
   Ανώνυμο σχόλιο
24-12-2005
το εχς ζησει
   Ανώνυμο σχόλιο
24-12-2005
στη ναυπακτο
   Ανώνυμο σχόλιο
14-12-2005
Οι ομοφυλόφιλοι ποιητές μας είναι κορυφαίοι
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
popo anatrixiasa
   Άλκηστις
16-06-2005
πρώτο φιλί και με λαχτάρα πόση...
   Αφιερωμένο από xxxxxxxx -
για Κώστας Γκίκας -
10-06-2005 18:54
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Μακραν το καλυτερο ερωτικο ποιημα που ετυχε να διαβασω! Μακαρι η αληθινη ζωη να ηταν ο καθρεπτης του ποιηματος αυτου   ( Αννα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.   ( ΒΑΣΩ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
exei tuxei pote na klapsete giati ena tragoudi ginetai ena me ti psixi sou?Oxi omos giati tairiazei se kapoion anthropo pou eroteutikes h se mia palia agapi,alla giati krivei enan kahmo kai ena fovo pou exoume oloi kapou vathia mesa mas...tha eimaste arage pote toso tuxeroi oste na vroume tin alithini agapi?   ( Eleftheria )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο