Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
74320 Τραγούδια, 225459 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Είμαι ερωτευμένος με τα μάτια σου       
 
Στίχοι:  
Κώστας Κοφινιώτης
Μουσική:  
Γιάννης Βέλλας


Για τα δυο σου μάτια τα γαλάζια
που `ναι όλο χάδι κι όλο νάζια
κάθε μου αγάπη έδιωξα παλιά
και γυρνώ μες στα κρασοπουλιά.

Τι κι αν με ψευτιές με ξεγελούνε
τι κι αν άλλους μ’ έρωτα κοιτούνε
δεν μπορώ στιγμή εγώ να τ’ αρνηθώ
κι άλλα μάτια να ερωτευτώ.

Είμ’ ερωτευμένος με τα μάτια σου
στο `χα πει και πάντα θα στο λέω
κι αν τα χάσω, μπρος στα σκαλοπάτια σου
νύχτες αξημέρωτες θα κλαίω.

Μπορώ να γίνω και φονιάς
κι ας γελά μαζί μου ο ντουνιάς,
είμ’ ερωτευμένος με τα μάτια σου
στο `χα πει και πάντα θα στο λέω.

Σα να έχουν έρθει απ’ τα ουράνια
και κοιτούν με τόση περηφάνια
τα ματάκια αυτά που ανάβουνε φωτιές
και που λεν’ του κόσμου τις ψευτιές.

Μπρος τους χαμηλώνουνε τ’ αστέρια
κι έρχονται οι βλάμηδες στα χέρια
μάτια που όποιος τα ‘δε μόνο μια βραδιά
έπαθε ζημιά μες στην καρδιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (25 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 59540
      Σχόλια: 18
      Αφιερώσεις: 6
 
   

 Δισκογραφία 
 
[2] Το τραγούδι γυμνό
1992
[3] Λεωφόρος Α
1987
[3] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[4] Το γιατί το λέμε... ...
1997
[5] Γιάννης Κότσιρας - Τ...
1998
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   costas1976@hotmail.com, Kostas @ 05-07-2003
   netriofron
08-10-2017 16:08



Χορός / Ρυθμός / Είδος : Φοξ-Τροτ (Foxtrot) & σαν Χασαποσέρβικο


1η : 1937 = Χρυσούλα Στίνη + Χορωδία , ,Ενορχήστρωση : Γιάννης Βέλλας -------------- 78ρης στην His Master's Voice AO 2412 (OGA-593) & συλλογη ''Όσα Δεν Παρήλθον'' (1983) &&&&& συλλογη '' - Κασετίνα 3 - 1936-1938'' (2008) & συλλογη ''Swing! Το Ελληνικό'' (2016) -------------- https://youtu.be/tdzVosP9HFQ

1962 = Κορώνης - Φίλανδρος : Σπυρος Κορώνης & Ιωάννης-Φίλανδρος Μάρκου ,---------------- 45ρακι στην ATHENEE (AT - 5017) & αλμπουμ ''Remember Greece No 2 - Τραγούδια Του Παληού Καλού Καιρού Νο 2'' στην Athénée ‎ (33AT 108) (1966) & αλμπουμ ''Κορώνης - Φίλανδρος ‎– Αξέχαστες μελωδίες 11 - Επιλογή αριθμ.2'' στην Athénée ‎ (33ΧΑΤ 4) (1969) & στο CD ''Κορώνης - Φίλανδρος ‎– Άρχισαν τα οργανα'' (1993)------------ https://youtu.be/O4u-P5DdyOc

1987 = Ελευθερία Αρβανιτάκη + Άλκηστις Πρωτοψάλτη (= Αλκηστης Σεβαστη Αττικιουζελ) + ''Καταραμένο Τρίο'' : Μάνος Σταλάκης, Γιώργος Ψυχογιός και Ευριπίδης Αποστολίδης. ,Ενορχήστρωση : Σταμάτης Κραουνάκης---------------- στο CD ''Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Γανωτής και το Καταραμένο Τρίο ‎– Λεωφόρος'' (Ζωντανή ηχογράφηση μουσικης παραστασης ,σε σκηνοθεσια του Αντρέα Βουτσινά ,απο το Music Hall ''Λεωφόρος'' ) ------------- https://youtu.be/1DlYcxmAuEM

1989 = Φίλιππος Νικολάου ‎ ------------- στο 2πλο αλμπουμ ''Παλιά αλλά αγαπημένα'' --------------- https://youtu.be/1HwrEsIHNv8

1992 = Αρλέτα (= Αριάδνη - Νικολέττα Τσάπρα) , Πιάνο : Γιάννης Ιωάννου , ------------- & συλλογη ''Αλλιώς Ωραία'' (1997) ---------- https://youtu.be/EDz-462-sTE

1993 = Ελευθερία Αρβανιτάκη + Δημήτρης Ζερβουδάκης, Ανθούλα Αλιφραγκή , ,Ενορχήστρωση : Κώστας Γανωσέλης ---------------- απ'το 2πλο αλμπουμ ''Ελευθερία Αρβανιτάκη ‎– Η νύχτα κατεβαίνει...'' & στο 4πλο CD ''Ελευθερία Αρβανιτάκη ‎– Χίλιες βραδιές'' (2009) ---------------- https://youtu.be/GWZMJy0xxcA

1997 = Ελένη Λεγάκη + Γιάννης Μανωλάς , ,Ενορχήστρωση : Βαγγέλης Κουκουλάρης

1998 = Γιάννης Κότσιρας ------------ https://youtu.be/4aX_Ts1Y8yE

2002 = ''Πυροβάτες'' [1993 - ] : Βασίλης Τσερέλης, Πέτρος Καράλης και οι Ορθόδοξος Ψαθάς ,Γιώργος Κοκκινίδης. --------------- στο CD ''Μια βραδιά... Στου κεφιού μας το καμίνι'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ------------- https://youtu.be/kpndTS8FsTw

2007 = Δημήτρης Σκαμάγκας -------------- στο CD ''Δημήτρης Σκαμάγκας ‎– 44 Μεγάλα Λαικά''

2011 = ''Full Tattoo'' @@@@ Και η funk rock .... εκδοχη του ασματος !!! @@@@--------------- Συλλογη ''Retropolis -
Μητροπολιτικές ιστορίες'' --------------- https://youtu.be/GvNX3dHtUNs


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9+%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%9C%CE%B5+%CE%A4%CE%B1+%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1+%CE%A3%CE%BF%CF%85%09&type=all ] - - - [ http://vinyl.gr/Athenee%20(45)%20Photos%205001.html ] - - - - [ http://vinyl.gr/Athenee%20(45)%20Photos%205151.html ]
   netriofron
01-07-2016 11:24
https://youtu.be/3MiiBkcaXJ4 ------ και ειναι του 1 9 3 7 !!!! (δες τα σχολια κατω απο το συγκεκριμενο βιντεο ...)
   yiannis_dr7
18-04-2015 18:32
Πρώτη εκτέλεση Νίκος Γούναρης & Χρυσούλα Στίνη, το 1934 σε δισκο 78 στροφων
   longieth
05-04-2013 15:02
http://www.youtube.com/watch?v=6bzlTsRT30c
   gkremistis
02-08-2012 20:42
Το έχει ερμηνεύσει κι η Αρλέτα.
   axalarwth
29-09-2010 04:07
κι εγω Στελινι μου με τα ματακια σου τα καφετια ειμαι ερωτευμενη..αχ!
   K+L s agapawwww
18-08-2010 05:14
ειμαι ερωτευμενη με τα ματια του
   ploinaki19
04-06-2008 09:44
   ploinaki19
04-06-2008 09:43
DENNIS s' agapw...eimai erwteumenh me ta matia sou...
   ploinaki19
04-06-2008 09:42
teleio. den exw logia na to perigrapsw
   Αφιερωμένο από it s a pity!!! - kapou...
για mario - kapou...!!!
11-05-2008 09:37
ax afta t matakia!!!!mn t xaramizeis re moraki m!!! s agapisa mono gia t vlemma s...s "agapise" mono gia ts koiliakous s...!!!k o noon noito!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-04-2006
Πανεμορφο
   Ανώνυμο σχόλιο
28-03-2006
ALoPAMA
   Ανώνυμο σχόλιο
26-12-2005
Στελιο Σ'ΑΓΑΠΩ... Ειμαι ερωτευμενη με τα γαλανα σου ματια....
   Αφιερωμένο από Iakovos - Larnaka
για Andri - Larnaka
23-10-2005 01:15
Auta ta matia sou mwro m..........me skotonoune! :-)
   Αφιερωμένο από Iakovos - Larnaka
για Andri - Larnaka
25-09-2005 13:20
είμ’ ερωτευμένος με τα μάτια σου
στο ‘χα πει και πάντα θα στο λέω
   Ανώνυμο σχόλιο
04-07-2005
σ-α-γ-α-π-ω-----------------------------------------------
   Ανώνυμο σχόλιο
27-06-2005
Διόρθωση: Για τα δυο ΣΟΥ μάτια, τα γαλάζια...
   Αφιερωμένο από brasil - rio
για feygati - thn kardia mou
25-04-2005 12:50
ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΣΟΥ...
Σ¨ΑΓΑΠΑΩ!!!!
   Αφιερωμένο από ANGELINA - EDO
για AERIKO - THN KARDIA MOU
25-07-2004 10:13
ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.....
ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΩ!!! :-))
   Αφιερωμένο από eva - ameriki
για kserei autos - .......(kserei autos)
16-04-2004 23:28
mwro,oloi kseroume gia poion milaw!elpizw kai esy na min eisai toso vlakas kai na katalaveis...!s'agapaw kardoula mou!filakia polla!mou leipeis!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ειναι πολύ ώραιο τραγούδι και η Αρβανιτάκη το ερμηνεύει καταπληκτικά   ( ΜΑΡΙΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ειναι το ωραιό........... Το ερωτεύτικα   ( Μανταλένα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
sigmomi pou se pligosa simera alla prepi na katalabeis oti prepi na stamatiseis na ntrepesai giati tha me xaseis   ( thea )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο