Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94973 Τραγούδια, 236138 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η μάνα του Αλέξανδρου - 1979       
 
Στίχοι:  
Πάνος Θεοδωρίδης
Μουσική:  
Γιάννης Μαρκόπουλος


Στη Μακεδονία του παλιού καιρού
γνώρισα τη μάνα του Αλέξανδρου
μου `στησε κουβέντα στις εξοχές
κι έκανε νυχτέρια με μάγισσες

Αχ Μακεδονία χιλιόμορφη
γιατί κλαις και λιώνεις σαν το κερί
έχω γιο μονάκριβο η καψερή
κι έχει φύγει για την ανατολή

Τον προσμένουν κίνδυνοι και χωσιές
λόγια ανθρώπων μαύρα και συμφορές
μοναχός τ’ αντέχει και τα περνά
τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα

Στη Μακεδονία του παλιού καιρού
γνώρισα τη μάνα του Αλέξανδρου
στο φεγγάρι ψάχνει για μάγισσες
στ’ όνειρό της φέρνει τους Έλληνες




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.8%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 29374
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Σεργιάνι στον κόσμο
1979
[1] Ζωντανές ηχογραφήσει...
1987
[1] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[2] Περάστε κόσμε
1984
[2] Κύκλοι
1992
[3] Δεκαοκτώ Tribute στο...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   netriofron
10-03-2018 08:30


1η : 1979 = Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) , , Ενορχήστρωση : Γιάννης Μαρκόπουλος ‎ , ,Πιάνο : Χάρης Καλέας , -------------- , & συλλογη ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Κύκλοι'' (1992) , & συλλογη ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του'' (2002)


1980 [Ιουν] = Ηλίας Κλωναρίδης , , Ενορχήστρωση : Γιάννης Μαρκόπουλος ‎ , ------------- Αλμπουμ ''30 χρυσές επιτυχίες του Γιάννη Μαρκόπουλου'' --------------- https://youtu.be/ArGr_FJEz5s

1980 = Χορωδία , υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου , , Ενορχήστρωση : Γιάννης Μαρκόπουλος ‎ , ,Μπουζούκια : Χρήστος Κωνσταντίνου & Θανάσης Πολυκανδριώτης , & συλλογη ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Ενότητες - Με 40 Τραγούδια Και Ορχηστρικά Από Τα Έργα Του'' (1996) , & συλλογη ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– 50 χρόνια συνεχούς δημιουργίας - Ανθολόγημα 2007 με τα τραγούδια του'' (2007) -------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/34012/PERASTE-KOSME/

1986 [Μαρτ] = Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) , -------------- "George Dalaras - Live Recordings" (1987) (Ζωντανή ηχογράφηση απ'το θέατρο ''Olympia'' του Παρισιού) ---------------- https://youtu.be/dv3IZ6ea26c

1994 = Παναγιώτης Ψωμιάδης ‎: ''Ο Νομάρχης της καρδιάς μας'' ,ο τέως νομάρχης της Θεσσαλονίκης ---------- στο CD ''Ελλάδα μου για σένα τραγουδάω!'' -------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/45337/ELLADA-MOU-YA-SENA-TRAGOUDO/

2000 = Πέτρος Γαϊτάνος , -------------- https://youtu.be/BEvUvpuoU5U


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%97+%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85&type=release ]

   netriofron
30-10-2016 23:20
1η : 1979 = Γιώργος Νταλάρας
2η : Ιουνιος 1980 = Ηλιας Κλωναριδης ------ Αλμπουμ ''30 χρυσές επιτυχίες του Γιάννη Μαρκόπουλου''
Πέτρος Γαϊτάνος ----- https://youtu.be/BEvUvpuoU5U
   ~tsini~
02-10-2010 00:15
Πραγματικά υπέροχο τραγούδι και μακάρι να ακούγεται πιο συχνά τώρα που πρέπει!
   drummerhellas
19-04-2010 08:50
Απίστευτη ροκιά και η εκτέλεση με τον Πέτρο Γαϊτάνο απο το δίσκο Δεκαοχτώ - Tribute στον Γιαννη Μαρκόπουλο!
   pelekanos92
21-08-2008 23:40
Αφήστε τα εθνικιστικά και απολαύστε το τραγούδι, σας παρακαλώ.
   nonliner
01-07-2008 05:34
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΖΩΙΔΆΚΗ ΜΕΖΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΎΡΑ ΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ
   exalte
01-01-2008 09:17
ΑΠΙΣΕΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !! Το ακούω χρόνια τώρα και δεν το βαριέμαι ποτέ...
   Αφιερωμένο από alexomania - kriti
για alexi - kriti
03-03-2007 08:34
einai wraio tragoudi alla kai to onoma alexandros einai fantastiko!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-02-2006
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ=ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ. Ευχαριστούμε κ. Θεοδωρίδη, Μαρκόπουλε, Νταλάρα για το υπέροχο τραγούδι που μας χαρίσατε. Έγινε ο εθνικός ύμνος της Μακεδονίας.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο