Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
96047 Τραγούδια, 237757 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Τα παιδιά του Πειραιά - 1960       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Aπ’ το παράθυρό μου στέλνω
ένα δύο και τρία και τέσσερα φιλιά
που φτάνουν στο λιμάνι
ένα και δύο και τρία και τέσσερα πουλιά

Πώς ήθελα να είχα ένα και δύο
και τρία και τέσσερα παιδιά
που σαν θα μεγαλώσουν όλα
θα γίνουν λεβέντες για χάρη του Πειραιά

Όσο κι αν ψάξω, δεν βρίσκω άλλο λιμάνι
τρελή να με `χει κάνει, όσο τον Πειραιά
Που όταν βραδιάζει, τραγούδια μ’ αραδιάζει
και τις πενιές του αλλάζει, γεμίζει από παιδιά

Aπό την πόρτα μου σαν βγω
δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ
και σαν το βράδυ κοιμηθώ, ξέρω πως
ξέρω πως, πως θα τον ονειρευτώ

Πετράδια βάζω στο λαιμό, και μια χά
και μια χά , και μια χάντρα φυλακτό
γιατί τα βράδια καρτερώ, στο λιμάνι σαν βγω
κάποιον άγνωστο να βρω

Όσο κι αν ψάξω...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.4%  (46 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 100942
      Σχόλια: 21
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ποτέ την Κυριακή
1960
[1] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1983
[2] 78 στροφές - Τα παιδ...
1960
[2] Πάμε μια βόλτα στο φ...
1984
[3] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1961
[4] Αλέκα Κανελλίδου - Τ...
1995
[5] Η Αλίκη Καγιαλόγλου ...
1999
[6] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   costas1976@hotmail.com, Kostas @ 19-06-2003
   arhsss
28-10-2018 12:33
Ακούστε το ...
https://vimeo.com/259554548
Με την καλύτερη ποιότητα ήχου ...
   netriofron
17-11-2016 22:03
1960 = Μελινα Μερκουρη , [Ηχογρ. Φλεβαρης !!!!!] ------- 45ρακια στην United Artists ‎– 67 024 (Αμερικης) & στην Barclay (J 30107) (Ιταλιας) και με την Ορχηστρα του Νικου Παπαδοπουλου & σε Εxtended Play στην Fidelity ‎– 8018
1960 = Πόλυ Πάνου , [Κυκλοφ. 24 Μαρτιου] ---------- Δισκος 78 στρφ στην HMV AO-5628 (OGA 3017) & σε 45ρι της HMV (7PG-2677)
1960 = Λόλα Τσουκάτου [Ηχογρ. Ιουνιος]
1960 = Νανα Μουσχουρη ,[Κυκλοφ. Οκτωβ] ------- 45ρακι της Fidelity ‎– 7068 & σε ΕΡ της Bel Air (211023 M) & σε ΕΡ στην Fidelity (EP 8015)
1960 = Eλσα Λαμπο ------- 45ρακι στην Parlophone ‎ (DPG 350) (Αγγλιας) --------- https://youtu.be/SrlYO-QRC8Y
1960 = Φραντζεσκα Ιακωβιδου ------ δισκακι 45ρι της MONTE CARLO - 944 --------http://vinyl.gr/Monte%20Carlo%20(45)%20Photos.html
1960 = Dalida [ΓΑΛΛΙΚΑ] ------- Αλμπουμ'' ''Dalida et Raymond Lefèvre Orchestre ‎– Les Enfants Du Pirée''
-https://youtu.be/XOtKcGqY8h8
1960 = Katia Valère [ΓΑΛΛΙΚΑ] ---- Αλμπουμ ''Katia Valère et Ulysse Argyropoulos Orchestre ‎– Les Enfants Du Pirée''
1960 = Lyn Cornell (GB) [AΓΓΛΙΚΑ] -------- 45ρακι στην Decca (F. 11277)(Ινδιας) ------- https://youtu.be/bzbRxEYEyxE
1961 = Στελιος Σουγιουλτζής - Σεβάς Χανούμ [= Σεβαστη Παπαδοπουλου] , με μπουζουκι τον Δημήτρη Στεργίου (ή "Μπέμπης") -------- Αλμπουμ ''Δημήτρης Στεργίου (Μπέμπης) ‎– Μπέμπης΄΄ , Καθρέφτης ‎ (Κ-051)
1961 = Connie Francis (USA) ( Μισο-μισο !!!!!!) ------ Αλμπουμ ''Connie Francis ‎– Sings Never On Sunday And Other Title Songs From Motion Pictures'' ------- https://youtu.be/EBjvbk7S8bM
1961 = ''The Chordettes'' [ΑΓΓΛΙΚΑ] ------- 45ρακι της Cadence - 1402 (Αμερικης) -------- https://youtu.be/K22jkes4tYM
1961 = ''Les Chakachas'' (στα Ελληνικα !!!!!!!!!!) ----- Αλμπουμ ''Les Chakachas ‎– At "Les Enfants Terribles" --------- https://youtu.be/TKl7oy1jmwI
1962 = Andy Williams (στα Ελληνικα !!!!!!!!!!!) ------- Αλμπουμ ''Andy Williams ‎– Moon River And Other Great Movie Themes'' -------- https://youtu.be/lsXco6jAD-A
1962 = ''The 4 Seasons'' ‎ [ΑΓΓΛΙΚΑ] ------ Αλμπουμ ''The 4 Seasons'' - Sherry & 11 Others'' ------ https://youtu.be/xhvbaxiDNuo
1963 = Trini Lopez [ΑΓΓΛΙΚΑ] -------- Αλμπουμ ''Trini Lopez ‎– By Popular Demand More Trini Lopez At P.J.'s'' -------- https://youtu.be/KP7i1Fs3ezg
1964 = Λολα Τσακιρη ,Ορχηστρα υπο του Τάκη Αθηναίου ------ 45ρακι της Music-Box ‎ (MB 401) ------- https://youtu.be/r2vlS-y_vH0
1966 = Αλεκα Κανελλίδου ------ Αλμπουμ ''Τα πρωτα μου τραγουδια'' (1994) & στη Συλλογη ''Gerassimos Lavranos & Ensemble , Λίτσα Σακελλαρίου, Αλέκα Κανελλίδου, Μουζάς-Λιγνός ‎– Athens By Night Popular Greek Hits Of The 60's''
1967 = Yafa Yarkoni ----- Ζωντανα απο το Παρισι -------- https://youtu.be/v42uEY6BaMI
1972 = Βασίλης Λεβέντης : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ------- 45ρακι στην Hellas Records -------- https://youtu.be/QB0Bxdwe-e8
1998 = ''Pink Martini'' (USA) (στα Ελληνικα !!!!!!!!!) ------ Αλμπουμ ''Sympathique'' -------- https://youtu.be/tyZQrfgE5Gc

JΑΖΖ εκδοχη : 1962 = Αλμπουμ ''Jazz Jamaica from the Workshop" ------ https://youtu.be/X7_lnR37XMM
ΚΑΙ απο Λατέρνα !!!!!!!!! ----------- https://youtu.be/dnrOtl5inBU
   netriofron
17-11-2016 21:45
Ακουγεται στην Κλασικη ταινια του Ζιλ Ντασεν ,''Ποτε την Κυριακη'' (1960). Μελίνα Μερκούρη ,Ζιλ Ντασέν , Γιώργος Φούντας , Τίτος Βανδής , Δέσπω Διαμαντίδου ,Δήμος Σταρένιος , Δημήτρης Παπαμιχαήλ.
Παγκοσμια πρεμιερα : 1 Οκτωβρίου 1960 (ΗΠΑ) ,με προυπολογισμο 151.000 δολάρια ,απεφερε συνολικά 8.000.000 δολάρια παγκοσμίως.
Την περίοδο 1967-1968 ,ανεβηκε σαν θεατρική διασκευή - μιούζικαλ , στο θέατρο Μαρκ Χέλιντζερ, και ήταν υποψήφια για 6 βραβεία Τόνι.Το 1961, η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για τον 1ο Γυναικείο Ρόλο για τη Μελίνα Μερκούρη . Τελικα κέρδισε το Όσκαρ , μόνο για την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι , για το τραγούδι "Τα Παιδιά του Πειραιά".Ηταν το πρώτο τραγούδι σε άλλη γλώσσα , πλην της αγγλικής , που έλαβε OSCAR .(Απο το 1934 ,που θεσπιστηκε η συγκεκριμενη κατηγορια βραβειων).
Στο Φεστιβάλ των Καννών το 1960, η ταινια ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα αλλά τελικά κέρδισε μόνο το 1ο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου που απονεμήθηκε στην Μελίνα Μερκούρη, η οποία μοιράστηκε το βραβείο με τη Ζαν Μορό.
Επισης ειναι το Ελληνικο τραγούδι με τις περισσότερες διασκευές σε όλο τον κόσμο .Εχει ηχογραφηθεί σε πληθώρα γλωσσών όπως στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Εβραϊκά, Τσέχικα, Ισπανικά, Σερβικά, Κροατικά, Σλοβένικα, Ολλανδικά, Καντονέζικα, Μανδαρίνικα και Πολωνικά !!!!!!!!!!!!!!!

[ Πηγη ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ]
   netriofron
29-10-2016 13:35
1964 = Λολα Τσακιρη ------ 45ρακι της Music-Box ‎ (MB 401) ------ https://youtu.be/r2vlS-y_vH0
   netriofron
09-10-2016 10:27
1960 = Φραντζεσκα Ιακωβιδου ------ δισκακι 45ρι της MONTE CARLO - 944 --------http://vinyl.gr/Monte%20Carlo%20(45)%20Photos.html
   netriofron
20-09-2016 11:32
Ειναι το τραγούδι με τις περισσότερες διασκευές σε όλο τον κόσμο !!!!!!!!
Και ήταν το πρώτο τραγούδι σε άλλη γλώσσα , πλην της αγγλικής , που έλαβε OSCAR .(Απο το 1929 ,που ξεκινησε ο θεσμος των).
[ Πηγη ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ]
   netriofron
24-08-2016 20:08
Πόλυ Πάνου =24--3--1960 (δισκος 78 στρφ στην HMV AO-5628 (OGA 3017) & σε 45ρι της HMV (7PG-2677)
   netriofron
01-08-2016 11:24
Με τη ΝΑΝΑ 1960 σε 45ρι της Fidelity – 7068
   longieth
06-03-2013 06:32
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8WeNh79xzWA&feature=endscreen
   emotion
24-07-2012 10:47
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ολη την Ελλάδα βύθισε σε πένθος με τον θάνατό της. Την δικιά ΜΑΣ Μελίνα!!!!!! Θα τη θυμόμαστε στο Ποτέ την Κυρικακή ,πλάι στον Ζύλ Ντασέν , Φαίδρα και Στέλλα.
Το ξαναλέω. ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   aggeliki n.f
06-10-2010 11:49
πειραιας κ παλι πειραιας...!!!!!!!!!!!!!!
   thelw_pagwto
11-03-2010 15:36
"οσο κι αν ψαξω δε βρισκω αλλο λιμανι τρελη να με 'χει κανει, οσο το Πειραια"...αααχ....αμαν πια
   xrysoulinh
11-03-2009 04:29
ΑΧ ΠΕΙΡΑΙΑ..... ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΑ...! ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.....
   Αφιερωμένο από Φαίη - Χαλκίδα
για αχχχχχ - έλα μου ντε!
25-09-2006 14:43
Έτσι λοιπόν! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία...... Τέσσερα παιδιά μου μέλει να κάνω αν σε παντρευτώ!!!! Ελπίζω να μη σου μοιάσουν όλα γιατί την έβαψα
   Ανώνυμο σχόλιο
30-06-2006
οσο κι αν ψαξω δεν βρισκω αλλο λιμανι τρελη να με'εχει κανει, οσο ο πειραιας και ο ολυμπιακος . χριστινα ολυμπιακαρα
   Ανώνυμο σχόλιο
08-03-2006
NA ZHSEI O PEIRAIAS ... PAIDES OTAN T AKOYO AYTO ME TH MELINA PPORONOME....NA ZHSI O OLIMPIAKOS.
   Ανώνυμο σχόλιο
11-04-2005
athanate peraia
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2005
ζητω στον πειραια το καλυτερο λιμανι και στον ολυμπιακο την καλυτερα ομαδα(catwoman)
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2005
A re 8ruleeeeeee
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2005
Βραβείο oscar το 1960 στην ταινία "ποτέ την Κυριακή"
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Γεια σου Περαία μου!   ( costas1976@hotmail.com )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αν κάποιος άνθρωπος στη γη θελήσει να τραγουδήσει ένα ελληνικό τραγούδι, αυτό είναι το πρώτο που θα του έρθει στα χείλη !   ( konstantina )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο