Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220637 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Άσπρη μέρα και για μας - 1966       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Θα ποτίσω μ’ ένα δάκρυ μου αλμυρό
τον καιρό, πικρά καλοκαίρια,
έμαθα κοντά σου να περνώ,
Νεκρά περιστέρια
γέμισε η αυγή τον ουρανό.

Θα γυρίσω λυπημένη Παναγιά.
Έχε γεια, μην κλαις το μαράζι,
μάθε φυλακτό να μην κρεμάς.
Να λες "Δεν πειράζει,
θα `ρθει η άσπρη μέρα και για μας".




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.6%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31659
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1966
[1] Ένα μεσημέρι
1966
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[3] Το ελληνικό τραγούδι...
1995
[4] Η αιώνια εφηβεία μια...
2000
[5] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2010
[6] Σταυρου Ξαρχάκου Β α...
2012
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Antonio @ 18-06-2003
   alain
26-09-2008 14:36
Μπορείτε να ακούσετε την Φλέρυ και την ερμηνεία της σ' αυτό το τραγούδι στο You Tube. Δεν κρίνω το άκουσμα γιατί προφανώς είναι τελείως υποκειμενικό, αλλά η ερμηνεία ξεφεύγει αφαιρετικά από την αρχική δημιουργία του Ξαρχάκου.
   netriofron
08-03-2017 16:40
EΠΙΣΗΣ :
1969 = Tony e Vana (= Tony Pinelli + Βάνα Βερούτη) ,[ΙΤΑΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!] ,σε διασκευη στιχων : Maria Rosa Conz ,και
με τιτλο ''Amare Estati'' --------- 45ρακι στην Philips ‎ (PF 363 747) Ιταλιας

1969 = ''The Marcians'' : Ανδρεας Μιχαηλ ,Θεοδοσης Χαμπης ,Αχιλλεας Αντωνιου & ο Αγγλος πιανιστας τους ο Freddie Folkes = Κυπριοι με καριερα στην Μ. Βρεττανια --------- Aλμπουμ ''The Spirit Of Greece'' ,στην Αγγλικη Hallmark Records ‎ (CHM 653) -------- https://youtu.be/N4Ju9ChUL7M
1971 = ''Polis & Les Helleniques'' --------- Αλμπουμ ''Polis & Les Helleniques'' ,στην Ολλανδικη CNR ‎– 385 214 -------- https://youtu.be/ak6EB21rFz0
1971 = Vana Veroutis (= Βάνα Βερούτη) ,[ΙΤΑΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!] ,σε διασκευη στιχων : Vana Veroutis ,και
με τιτλο ''Amare Estati'' --------- Aλμπουμ ''Vana Veroutis ‎– Ένας μύθος'' στην Ιταλικη RCA Italiana ‎ (PSL 10510)
   netriofron
14-12-2016 20:06
Στη Ν. Κορεατικη ( !!!!!!!!!) ταινια , ''Cyrano agency'' (2010) , απο την Αγνή Μπάλτσα : https://youtu.be/ig9sJGFKdkY
ΑΚΟΜΗ , μερος της μουσικης επενδυσης για την τηλεταινια 6 επεισοδιων ,παραγωγης BBC !!!!!!! , ''The Dark Side of the Sun'' ,του 1983 ,που την ειχε αναλαβει ο Ξαρχακος.
Γυρισμενη στην Ροδο , με Ελληνικη συμμετοχη της Μπετης Αρβανιτη και σολο μπουζουκι απο τον μεγαλο Κωστα Παπαδοπουλο : https://youtu.be/Wjzry7dtFU4
ΕΠΙΣΗΣ , ορχηστρικη εκτελεση στην ταινια ''Η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα'' (1968) , απο συναυλια του Ξαρχακου στο γηπεδο ''Λεοφωρος Αλεξανδρας'' ,με μπουζουκια : Κωστας Παπαδοπουλος & Λακης Καρνεζης : https://youtu.be/v4bBu54mCaI

1966 = Γρηγορης Μπιθικώτσης [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος] -------- 45ρακι στην COLUMBIA (SCDG 3621)
1968 = Alberto De Luque Y Los Amigos ‎ -------- Αλμπουμ ''From Greece To Paraguay''
1971 [Κυκλοφ. Φεβρ.] = Βίκυ Λέανδρος (ΓΑΛΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!) [Ενορχηστρωση : Arno Flor & διασκευη στιχων : Henri Djian] -------- Αλμπουμ ''Vicky Leandros ‎– Ich Bin'' , στην Philips ‎– 6305 059 && αλμπουμ ''Vicky'' (1971) , στην RCA Victor ‎ (PCS-4010) ------- https://youtu.be/O7tkWdcsSVA
1971 = Νάνα Μούσχουρη + Les Athéniens --------- Αλμπουμ ''Nana Mouskouri ‎– Chante La Grece'' -------- https://youtu.be/xhc-O28kHxA
1973 = Αλίκη Βουγιουκλάκη [Ενορχηστρωση : Γιώργος Κοντογιώργος] ---------- Αλμπουμ ''Τα τραγούδια της Αλίκης'' & αλμπουμ ''30 Μεγάλες επιτυχίες'' (2011) ----------- https://youtu.be/u4M3fNrwxQQ
1976 = Μαίρη Ζαχαράκη ------- Συλλογη ''Golden Songs Golden Islands Of Greece (From Rhodos With Love)'' , στην
Minerva Records ‎ (SYMP 22036)
1977 = Martha & Tena Elefteriadu (= Μαρθα και Τενα Ελευθεριαδου) (Μπουζουκι Pavel Vane) και με τιτλο ''Bílý Den'' ------- Αλμπουμ ''Martha A Tena ‎– Řecké Prázdniny'' (Τσεχοσλοβακιας) !!!!!!! -------- https://youtu.be/9Z8dXW4NOtI
1978 = Γρηγορης Μπιθικώτσης [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος] ------ Συλλογη ''Ξαρχάκος ‎– Στο Λυκαβηττό''
1982 = Tάκης Μπινιάρης, Ανθή Ανδρεοπούλου, Γιάννης Σαμσιάρης, Λία Βίσσυ [Ενορχηστρωση : Κώστας Κλάββας] -------- Συλλογη ''31 Τραγούδια Που Αγαπήσαμε (Η Παρέα) No 2'' ------- https://youtu.be/XtSgb69U4rM
1984 = Νάνα Μούσχουρη ------ Αλμπουμ ''Ωδείο Ηρώδου Αττικού'' (Ηχογραφηση 2 συναυλιων της : 23 & 24 Ιουλιου] ------- https://youtu.be/FCjXSEYydio
1985 [Ηχογρ. Νοεμ.] = Αγνή Μπάλτσα [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος την Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών] (Μπουζουκι : Κώστας Παπαδόπουλος) ------- Αλμπουμ ''Η Αγνή Μπάλτσα τραγουδά Χατζιδάκι • Θεοδωράκη • Ξαρχάκο • Τσιτσάνη'' -------- https://youtu.be/kQlb8WrVCwM
1985 = Τα Τζαβαράκια [Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Θανασης Πολυκανδριώτης] ------- Αλμπουμ ''Μια βραδιά μεταξύ μας''
1995 = Κωστας Σμοκοβιτης
2000 = Φλέρυ Νταντωνάκη ------ https://youtu.be/hNELwOg9Aps
2012 = Μανώλης Λιδάκης [Ενορχηστρωση : Αχιλλέας Γουάστωρ] --------- Αλμπουμ '' Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Β' Ανάγνωση με τον Μανώλη Λιδάκη'' ------ https://youtu.be/UO33mWOlErA
   netriofron
13-12-2016 12:48
1968 = Alberto De Luque Y Los Amigos ------ Αλμπουμ ΄΄From Greece To Paraguay''
   netriofron
14-09-2016 12:53
Νανά Μούσχουρη ---- https://youtu.be/3gr2ni4erTg
Φλέρυ Νταντωνάκη ------ https://youtu.be/hNELwOg9Aps
   emotion
11-04-2014 19:25
Μ-Α-Γ-Ε-Ι-Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   angel1972
16-11-2013 18:57
Εκπληκτική ερμηνεία και από την Αγνή Μπάλτσα. Μάλιστα μπορείτε την συγκεκριμένη εκτέλεση να την απολαύσετε στην κορεάτικη ταινία Cyrano Agents.
http://www.youtube.com/watch?v=ig9sJGFKdkY
   πανούλης
22-03-2013 15:44
Ορχηστρική εκτέλεση από συναυλία στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας με διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους βιρτουόζους στο μπουζούκι Καρνέζη και Παπαδόπουλο, στην ταινία του Κλέαρχου Κονιτσιώτη "Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα" (1968)
   kwnstadin
21-09-2008 15:19
Συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα για την Φλερυ..
   Don Angelo di Patrasso
20-09-2008 00:16
Η Φλέρυ Νταντωνάκη έδωσε μια αδιανόητη, σουρρεαλιστική ερμηνεία σε μια ηχογράφηση που έκανε για το Τρίτο Πρόγραμμα και κυκλοφόρησε μετά από χρόνια σε cd με τίτλο Η Εφηβεία μιας Φωνής. Όσοι είχαν τη τύχη να την ακούσουν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ένα τραγούδι εκεί που νομίζεις ότι το ξέρεις να καταλαβαίνεις τελικά ότι μόνο τη σκιά του είχες αντιληφθεί μέχρι τώρα
   little prince
25-03-2008 05:59
στη μαμα μου που με μεγαλωσε με αυτο το τραγουδι...σ' αγαπω,μανουλα...
   ksmok
05-10-2007 19:02
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1995.Δίσκος : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ" FM RECORDS.
   Ανώνυμο σχόλιο
22-05-2006
Poia nomizeis oti eisai
   Ανώνυμο σχόλιο
12-01-2006
τ αλανια


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο