Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 185738 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Το μινόρε της αυγής - 1936       
 
Στίχοι:  
Μίνωας Μάτσας
Μουσική:  
Σπύρος Περιστέρης


Ξύπνα, μικρό μου, κι άκουσε
κάποιο μινόρε της αυγής,
για σένανε είναι γραμμένο
από το κλάμα κάποιας ψυχής.

Το παραθύρι σου άνοιξε
ρίξε μου μια γλυκιά ματιά
Κι ας σβήσω πια τότε, μικρό μου,
μπροστά στο σπίτι σου σε μια γωνιά.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 83.6%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47409
      Σχόλια: 17
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Το μινό...
1936
[3] Έξι τραγούδια του Μί...
1965
[4] Χάρις Αλεξίου - 24 τ...
1977
[4] Η Αλεξίου τραγουδάει...
1991
[5] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[6] Το μαγικό κουτί
1998
[7] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Antonio @ 18-06-2003
   Viennezos
<5/1/2005
Η ερμηνεία με την Αλεξίου είναι από τον προσωπικό της δίσκο "Χάρις Αλεξίου – 24 τραγούδια" (1977).
   doesntfitinatag
12-06-2011 17:58
Εδώ είναι το αποτέλεσμα της δικής μου προσπάθειας.. ;) http://www.youtube.com/watch?v=fAOCvKkia4U
   bessykir
10-11-2009 07:01
μοναδικο κομμάτι! το λατρεύω
   greg93
09-09-2009 17:36
Εξαιρετική η ερμηνεία της Ανθούλας Αλιφραγκή στον Live δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη "Η νύχτα κατεβαίνει"
   everest
31-07-2009 03:07
yo!
   cristinapap14
31-12-2008 04:26
   ΓΔΕ Χ
17-02-2008 15:45
Ακριβή η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και πολύτιμη η ανταπόκριση στο ερωτικό κάλεσμα.
   kiriakos_cy
29-01-2008 12:55
para polli wreo
   zanzan
10-01-2008 06:53
Μαγευτική η ερμηνεία αυτού του τραγουδιού από τον Ζαχαρία Καρούνη με συνοδεία μ ό ν ο φυσαρμόνικας!!!
   Eleftheria
23-09-2006 14:32
Einai apo ta agapimena mou kommatia. Apla yperoxo. Opote to akouo h thymisi mou gyrizei sta palia. Nomizo perissotera logia einai peritta gia na perigrapsi kaneis to sygkekrimeno kommati. Efxaristo.
   Bill&Penny
05-08-2006 12:09
Το πρώτο τραγούδι που σου τραγούδησα το πρωϊ στις 4 Νοεμβρίου και μετά ήρθα να σε βρω. Αυτό που με έκανε να έρθω και να σε βρώ ξανά κι αυτό που θα ακούω ή θα ψιθυρίζω κάθε φορά που θα έρχομαι να σε βρω. Για Πάντα
   Ανώνυμο σχόλιο
13-05-2006
Δεν έπαιζε και σε ομόνυμη σειρά; Μακάρι να την ξαναπροβάλουν στα κρατικά...Ημουν πιτσιρικάκι τότε.
   Ανώνυμο σχόλιο
02-03-2006
Fantastiko tragoudi.... kai i erlineia tis Xaroulas (opos panta) monadiki...
   Ανώνυμο σχόλιο
28-02-2006
Καλό
   Ανώνυμο σχόλιο
27-02-2006
auto t tragoudi irthan k m t tragoudisan katw apo t mpalkoni m k ayrio sto sxoleio(gimnasio aradippou) tha to pexoume ston aulo. einaio poli wraio
   Ανώνυμο σχόλιο
07-02-2006
απο τα πιο γλυκα τραγουδια που αφησαν εποχη
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Σχετικά με το τραγούδι, στο ένθετο του δίσκου (LP) με την Αλεξίου σημειώνεται το εξής: "Λαϊκή καντάδα του Σπ. Περιστέρη. Στίχοι: Μίνως Μάτσας. Κυκλοφόρησε πριν από τον πόλεμο. Πιθανότατα το 1936. Τραγουδισμένο από τον Απ. Χατζηχρήστο, τον Γ. Σταμούλη και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Η εισαγωγή και τα ενδιάμεσα οργανικά μέρη προέρχονται από το περίφημο «Μινόρε του τεκέ» του Ι. Χαλκιά που ηχογραφήθηκε στην Αμερική με μπουζούκι, συνοδεία κιθάρας από τον Σ. Μιχελίδη γύρω στα ’30."


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο