Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94112 Τραγούδια, 234232 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Εφτά τραγούδια θα σου πω - 1955       
 
Στίχοι:  
Μιχάλης Κακογιάννης
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Βγήκανε τ’ άστρα
κι οι κοπέλες με τ’ άσπρα
κατεβαίνουν στην κάτω γειτονιά.
Τα παλληκάρια
παρατάνε τα ζάρια
κι ανταμώνουν στου δρόμου τη γωνιά.

Στου Παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας,
κι αφού χορέψουμε και πάψει ο σαματάς
εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό,
για να μου πεις, για να σου πω το "Σ’ αγαπώ".




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.8%  (40 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 60082
      Σχόλια: 16
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στέλλα
1955
[2] Μαίρη Λω - Μην τον ρ...
1988
[3] Η Αλεξάνδρα στα λαϊκ...
1980
[4] Πάμε μια βόλτα στο φ...
1984
[5] Σταμάτης Κόκοτας - Μ...
2003
[6] Λεωφόρος Α
1987
[7] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Antonio @ 18-06-2003
   netriofron
11-11-2017 15:29

ΑΚΟΜΗ :


1964 = ''Αττικό Τρίο'' : Φανης Καρβουνακης ,Γιαννης Βαρλας και Γιαννης Κωνσταντινιδης .---------------- Αλμπουμ ''The Trio Attiko ‎– Popular Greek Songs'' στην Αμερικανικη Monitor Records (MFS - 415) ---------------- https://youtu.be/gB9hUe8VrlU

1965 = ''Trio Hellenique'' [1963 - 1997] : Πωλης Ευθυμιάδης, Βασίλης Νικολαΐδης και Denis Καβαλιεράτος ,με μεγαλη καριερα και δισκογραφια στην Ολλανδια . ,συνοδεια πιανου με τον Νικόλα Ελευθεριάδη ,-------------------- 45ρακι στην Ολλανδικη CNR ‎– UH 9814 και σε δισκακι ΕΡ στην Ολλανδικη CNR ‎ (HX - 1336) (1965) & αλμπουμ ''Spotlight On Trio Hellenique'' (1966) ------------------- https://youtu.be/lz6-SWi_BFQ

1968 = ''The Athenians'' ή ''Les Athéniens'' ή ''Οι Αθηναίοι'' [1961 - 1975] : Γεώργιος Πετσίλας (1960 '77 : συζυγος της Μουσχουρη !!!!) , Φιλιππος Παπαθεοδωρου ,Κωστας Τρούπτσιος και Κλεάνθης Μανταμόπουλος (Σπ‎ύρος Λιβιεράτος) .---------------- Αλμπουμ ''The Athenians'' στην Philips ‎ (PHI - 428) Αμερικης & αλμπουμ ''Les Athéniens ‎– "Au Jardin Du Souvenir" (1970)

1971 = ''The Athenians'' ή ''Les Athéniens'' ή ''Οι Αθηναίοι'' [1961 - 1975] : Γεώργιος Πετσίλας (1960 '77 : συζυγος της Μουσχουρη !!!!) , Φιλιππος Παπαθεοδωρου ,Κωστας Τρούπτσιος και Κλεάνθης Μανταμόπουλος (Σπ‎ύρος Λιβιεράτος) . ---------------- Αλμπουμ ''An International Evening With The Athenians'' (Ζωντανή ηχογράφηση)


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Efta+Tragoudia&type=all ] - - - [ https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=nl&u=https://nl.wikipedia.org/wiki/Trio_Hellenique&prev=search ]
   Περιγραφικός
03-03-2017 11:15
Σε ευχαριστούμε netriofron, οι πληροφορίες σου υπήρξαν σημαντικότατες.
   netriofron
26-10-2016 13:59
Ακούστηκε για πρώτη φορά το 1955 στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη "Στέλλα", αρχικά από την Βούλα Ζουμπουλάκη και στη συνέχεια από την Μελίνα Μερκούρη.
Βούλα Ζουμπουλάκη (απο την ταινια) ------ https://youtu.be/LD2NamE904U
Μελίνα Μερκούρη (απο την ταινια) ---- https://youtu.be/YcLCbpFpmcM

1959 = [ ηχογρ. 29 Οκτωβριου] , Σώτος Παναγόπουλος ---- 45ρακι στην FIDELITY-7042 ---- https://youtu.be/-UbLB4Q4rTM
1959 = [ ηχογρ. Νοεμβριο ] , Μαιρη Λω ---- 45ρακι στην FIDELITY-7054 (Μπουζούκι ο Ζαμπέτας !!!!) [ Δεύτερη έκδοση (Δεκέμβριος 1959): Δίσκoς Εxtended Ρlay 45 στρoφώv (Fidelity: EP 8012) ] --- https://youtu.be/Lpw0Xs7wHqo
1980 = Αλεξάνδρα
1984 = Σταμάτης Κόκοτας ---- Αλμπουμ ''Σταμάτης Κόκοτας ‎– Τα μεγάλα τραγούδια''
1987 = Αλκηστις Πρωτοψάλτη - Κώστας Γανωτής ----- https://youtu.be/bYC7hock9PE
1993 = Ελευθερία Αρβανιτάκη ----- https://youtu.be/q8b2JrIM0NY

ΠΗΓΕΣ = [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ] - & - [ ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ] - & - [ ''Μάνος Χατζιδάκις* ‎– 30 Σπάνιες Ερμηνείες 1955-1965 Νο 1'' (1983)] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
08-07-2016 21:31
1959=ΜΑΙΡΗ ΛΩ ------ https://youtu.be/Lpw0Xs7wHqo
   emotion
01-06-2012 07:15
Μ' αρέσει αυτό το τραγούδι . Το χει πεί και η Αλεξάνδρα νομίζω . Οποιος ξέρει να μου πεί .
ΤΗΑΝΚS.
   Νέφος
08-02-2012 20:14
   ALIROS
19-03-2011 15:29
http://www.youtube.com/watch?v=_KaiItciJCM
   necro12
24-06-2008 03:33
Ακούστηκε για πρώτη φορά το 1955 στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη "Στέλλα", αρχικά από την Βούλα Ζουμπουλάκη και στη συνέχεια από την Μελίνα Μερκούρη.
   KONTHOM
21-08-2007 03:08
στη στεφανια μου
   zouzouzi
30-07-2007 15:14
υπεροχο...
   ORLANDINA
23-02-2007 10:37
   Τελώνιο
01-01-2006
Έλα μου ντε... σε λίγο θα μας πουν ότι τα έχει τραγουδήσει η... Αποστολία Ζώη!
   Ανώνυμο σχόλιο
03-07-2005
to n'agapas den einai tpt to na agapas kai na s'agapoun einai to pan 3/7
   Ανώνυμο σχόλιο
22-04-2005
καλά αυτό δεν είναι τραγούδι του 60? ποιά Γλυκερία και ποιά Ελευθερίτσα?
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
super! μπραβο γλυκερια
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
αγαπημένο...   ( Αχιλλέας )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο