Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222092 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Η πίκρα σήμερα - 1970       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Η πίκρα σήμερα
δεν έχει σύνορα
κι εσύ δεν έπρεπε να μ’ αρνηθείς.
Κάποτε αλίμονο
στο μεσοχείμωνο
τον ήλιο σου `φερα να ζεσταθεί

Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
δεν είναι πια γιορτή.
Έγινε τ’ όνειρο καπνός
πες μου γιατί, γιατί.
Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
μα εσύ καρδιά μην κλαις,
κι όταν χτυπάει ο κεραυνός,
τραγούδι εσύ να λες.

Νύχτωσε, βράδιασε,
ο κόσμος άδειασε,
κρύβω το δάκρυ μου και καρτερώ.
Μα εσύ δεν έρχεσαι,
βρέχει και βρέχεσαι,
ποτήρι μου `δωσες, φαρμακερό.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 17428
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Επιστροφή
1970
[1] Δήμητρα Γαλάνη Νο 1
1971
[1] Δήμητρα Γαλάνη - Αξέ...
1982
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
[2] Μάνος Χατζιδάκις: Η ...
1987
[3] Γιώργος Μαρίνος - Μι...
1970
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Antonio @ 18-06-2003
   takhsa
18-10-2008 09:08
   ΒασίληςΧ
08-12-2006 02:15
Η πρώτη ερμηνεία είναι πράγματι της Γαλάνη, όπως σωστά γράφεται στη δισκογραφία (Επιστροφή). Ο Ηλίας Λιούγκος είναι μαζί με το Βασίλη Λέκκα και την Έλλη Πασπαλά οι τελευταίοι 'επίσημοι' τραγουδιστές του Μάνου και επομένως άψογοι ερμηνευτές των τραγουδιών του. Ωστόσο η ερμηνεία της Γαλάνη είναι σκέτη ανατριχίλα...!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-01-2006
ξυπνάει απίστευτες παιδικές αναμνήσεις...linuxaki
   sofoula-sofaki
18-04-2005
ua symfvnhsv me ton prolalhsanta...
   Ανώνυμο σχόλιο
02-03-2005
H αρχική ερμηνεία είναι όμως πολύ καλύτερη και ανήκει στον Ηλία Λιούγκο!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Υπέροχο!!!   ( Κατερίνα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Akouste to kai ston iperoxo album "Afieroma ston Niko Gkatso"pou kikloforisan i Dimitra mazi me ton Stavro Ksarxako to 2004.Katapliktiko tragoudi!Katapliktiki ermineia!   ( Tomek K. )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο