Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101219 Τραγούδια, 244477 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το καράβι - 1959       
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης & Νίκος Βελιώτης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Αργό το βήμα μες στη νύχτα
με την καρδιά βαριά βαδίζω
φύγανε όλοι και μ’ αφήσαν
να περιμένω κάποιο δειλινό

Μόνο για μένανε καράβι
δεν έχει πια να ταξιδέψω
και τα λιμάνια και οι κάβοι
και οι καρδιές μ’ αφήσαν έξω

Σύννεφα σκέπασαν τ’ αστέρια
αργεί πολύ να ξημερώσει
ο κόσμος ρήμαξε για μένα
καθώς απελπισμένα περπατώ

Μόνο για μένανε καράβι
δεν έχει πια να ταξιδέψω
και τα λιμάνια και οι κάβοι
και οι καρδιές μ’ αφήσαν έξω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87%  (20 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31901
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Το καρά...
1959
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] 16 Σπάνιες ηχογραφήσ...
1996
[2] Τα παιδιά από την Πά...
1999
[3] Στου παραδείσου τα μ...
2000
[4] Cine Κεραμεικός
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   netriofron
24-04-2017 13:06
1959 : ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η Μπέμπα Μπλανς ,κατα κοσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου ,γεννήθηκε το 1944 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη». : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B1_%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%82


1η : 1966 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! = Μπέμπα Μπλανς (= Αγγελική Κωνσταντοπούλου) ,[Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Γιώργος Ζαμπέτας] --------- 45ρακι στην Columbia (SCDG 3640) -------- https://youtu.be/BCLW5DtkvT0

1968 [Ιανου.] = ''Duo Nanos'' : Dobrila Čabrić & Lari Nanos : Γιουγ/βικο ντουετο ,στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,και με τιτλο ''To Karavi'' ------- δισκακι ΕΡ στην Γιουγ/βικη Diskos ‎(EDK-3089) και με τιτλο ''Zambetas''

1996 = Λευτέρης Πανταζής (= Λευτέρης Παγκοζίδης) -------- στο CD ''Ο Λευτέρης Πανταζής τραγουδάει Γιώργο Ζαμπέτα'' ------- https://youtu.be/4_T4yL1odZA

1999 = Πόπη Αστεριάδη

2000 = Λένα Αλκαίου + Ρένα Κουμιώτη
2002 = Λιζέττα Καλημέρη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (= Ελισσαβετ Κανατά ,αδελφη της Μελινας Κανα (= Μελινα Κανατά) ------- στο CD ''Cine Κεραμεικός'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ---------- https://youtu.be/i01WEZ4j2T4


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%27%27Saloniki%27%27&type=all ] - - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%81+%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%81+%E2%80%8E%E2%80%93+%D0%9F%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8+%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B0+%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B0%27&type=all ]
   04opocin
28-09-2013 21:18
Δίσκος 45 στροφών του 1966.
   aridaios
21-04-2013 00:30
   danos58
08-03-2012 13:00
Η Μπλανς ειναι μια και μοναδικη
   longieth
17-09-2011 03:24
Αγαπώ πολύ τη Μπέμπα Μπλανς !
   trixordo
14-03-2009 00:47
εξαιρετικό
   sozosfe
26-01-2009 09:09
καλτ τραγουδι η τραγουδιστρια κουκλα
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2005
Thavmasio


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο