Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99383 Τραγούδια, 241228 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μ΄ ένα παράπονο - 1969       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Ήθελα κάτι να σου πω
και στο τραπέζι σου θα `ρθω
μ’ ένα παράπονο
μ’ ένα παράπονο πικρό
να σε καλησπερίσω

Έχεις αφήσει μια ψυχή
στην παγωνιά και στη βροχή
μ’ ένα παράπονο
μ’ ένα παράπονο πικρό
θα σ’ το ξαναθυμίσω

Αν είσαι άντρας με καρδιά
φέρ’ τη μαζί σου μια βραδιά
μ’ ένα χαμόγελο
μ’ ένα χαμόγελο ζεστό
θα σε καλωσορίσω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.2%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 67258
      Σχόλια: 21
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ενας μάγκας στα σαλό...
1969
[1] Μανώλης Μητσιάς - Τα...
2002
[2] Ένα χαμόγελο
1969
[2] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Μια βαθιά υπόκλιση σ...
1997
[3] Από καρδιάς
2002
[4] Το μερακλήδικο πουλί
1999
[5] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[5] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   tzilivak
20-11-2012 14:05
Ο Μήτσιάς είχε πει ότι ο Μούτσης του είχε υποσχεθεί ότι αυτός θα το ελεγε και στο δίσκο αλλά η εταιρία είχε αλλη γνωμη.Τα μισα τραγούδι απο το δίσκο "Ενα χαμόλελο ακούγονταν σαν μελωδίες ή σαν χορωδιακά αλλά και από τον Αλέκο Αναστασιαδη στην ταινία αυτή.Η εταιρία προτιμησε την σίγουρη λύση του Μπιθικώτση και του Κόκοτα...(για το τραγούδι με το Μητσιά αδικα ίσως όχι όμως και για τα αλλα...)
   tzilivak
13-11-2012 18:37
Η π΄ρωτη εκτελεση όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ!!!!
Πρωτοακούστηκε απ'ο το μανολη μητσιά σε μια από τις 6 ταινιές οπου ο Μουστης είχε την μουσική επιμελεια στην "Ενας μαγκας στα σαλόνια" 6 μήνες πριν την η χογραφηση με τον Μπιθικώτση.

http://www.youtube.com/watch?v=SHFdth3uO00
   Viennezos
26-09-2006 20:38
Πρώτη εκτέλεση από τον κύκλο τραγουδιών των Μούτση – Γκάτσο "Ένα χαμόγελο" (1969) που συμπεριλαμβάνει 7 τραγούδια (με τους Μπιθικώτση, Κόκοτα και Γαλάνη) συν 4 ορχηστρικά κομμάτια.

Η εκτέλεση με τον Νταλάρα βρίσκεται στον προσωπικό του δίσκο "Από καρδιάς" (Ζωντανή ηχογράφηση στο Ζυγό) (2002).
   PontiusStef
17-11-2017 10:13
...γιγάντιος Μανώλης Μητσιάς!!!
   emotion
11-09-2013 11:17
Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ANEK LINES
29-04-2011 11:29
   hahis1
01-05-2009 15:07
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ Ο ΣΕΡ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ
   takhsa
31-08-2008 09:26
   takhsa
31-08-2008 09:26
   gary zagg
24-02-2008 09:03
καλο!!!
   Ophelia
11-12-2006 17:44
Νταλάρας????????Στο "Μ'ένα παράπονο"????????
   Dolores
03-08-2006 04:45
Αν υπήρχαν ακόμη όλοι οι μεγάλοι ποιητές κ συνθέτες τι παραπάνω θα είχαν δημιουργήσει?
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2006
Τοσο απλο.... Τοσο μεγάλο...!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2006
sprochni i kardia mou
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2006
Πανέμορφο κομμάτι.Η Μπιθικώτσης το λέει πιο καλά απ'όλους.
   Ανώνυμο σχόλιο
02-02-2006
Ο Μητσιάς το λέει καλλίτερα απ' όλους...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-12-2005
τα τραγουδια μιλανε μονα τους
   Ανώνυμο σχόλιο
10-12-2005
Beautiful song, excellent music
   Αφιερωμένο από Βάσω -
για Τριαντάφυλλο -
24-11-2005 08:47
Είσαι φοβερός!
   Ανώνυμο σχόλιο
24-11-2005
μεγαλείο ψυχής
   margarita paschou
16-10-2005
Αθάνατε Γκάτσο!
   Ανώνυμο σχόλιο
08-04-2005
Καλό ταξίδι κύριε Γρηγόρη...
   Αφιερωμένο από Pantelis - Limassol
για Elena - Nicosia
13-10-2003 07:30
To my wife and son Yiannis!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο