Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
64081 Τραγούδια, 212667 Ποιήματα, 26575 Μεταφράσεις, 26562 Αφιερώσεις
 

 Το παράπονο του ξενιτεμένου ( Σαν απόκληρος γυρίζω ) - 1950       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Σαν απόκληρος γυρίζω
στην κακούργα ξενιτιά
Περιπλανώμενος δυστυχισμένος
Μακριά απ’ της μάνας μου την αγκαλιά

Κλαίνε τα πουλιά για αέρα
Και τα δέντρα για νερό
Κλαίω μανούλα μου κι εγώ για σένα
Που έχω χρόνια για να σε ειδώ

Πάρε χάρε την ψυχή μου
Ησυχία για να βρω
Αφού το θέλησε η μαύρη μοίρα
Μες τη ζωή μου να μη χαρώ




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.4%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 57664
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Το παρά...
1950
[1] Τα ρεμπέτικα της Σωτ...
1969
[1] Οι μούσες του Τσιτσά...
1996
[2] Εγώ και το ρεμπέτικο
1975
[2] Ρεμπέτικα πορτρέτα -...
2010
[3] Βασίλης Τσιτσάνης - ...
1970
[4] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
1994
[4] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1996
[4] Η φωνή του όλη
2000
[4] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[5] Οι βετεράνοι του ρεμ...
1993
[6] Μανώλης Μητσιάς - Τα...
2002
[7] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   netriofron
02-09-2016 11:54
1η = 30--11--1950 Σωτηρία Μπέλλου ( HMV AO 2995)
   Johnny GotHisGun
29-09-2015 23:23

Vassilis Tsitsánis
feat: J'erre Comme Un Damne / Yanni Dedes / Babis Mallidis / Heleni Yerani
https://youtu.be/US8q6r4r8Jg
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ1955
23-01-2015 10:20

   cptNemo
21-08-2014 11:00
   gkremistis
25-07-2013 21:22
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Μανώλης Μητσιάς.
   Φτωχομπινές
20-11-2012 03:07
Τραγουδι που κουβαλαει στις πλατες του εναν ολοκληρο λαο!! Και η Μπελλου αξεπεραστη στο κομματι αυτο!
   Μπουζούκι του 94
31-03-2012 16:33
Απο τα καλύτερα κομμάτια!!!
   pavlaras
23-06-2009 18:18
Πωπωπωπω.....

Τί τραγούδι είν'αυτό ρε παιδιά... Τι ύμνος είναι αυτός.. Πολύ ψηλά ανάμεσα στα καλύτερα όλων των εποχών.
   hahis1
11-02-2009 11:00
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΕΞ ΙΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.
   dimionas
25-01-2009 12:23
   geomac
20-12-2006 15:57
Καταπληκτική η πρώτη ερμηνεία της Μπέλλου. Δύσκολα θα μπορούσε να το ερμηνεύσει κάποιος καλύτερα. Το κατάφερε ο Στέλιος. Άλλωστε μόνο αυτός θα μπορούσε. Αξίζει να συγκρίνετε τις ερμηνείες.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο