Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189233 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Ο πασατέμπος - 1946       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Γιαννακόπουλος
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ
Τα παραμύθια σου τ’ ανθίστηκα πια τώρα
Και το κατάλαβα πως ήμουνα για σε
Ο πασατέμπος σου για να περνάς την ώρα

Κάθε σου φίλημα το βρίσκω πιο πικρό
Και τον καημό μου δεν μπορείς να τον γλυκάνεις
Μαζί μου έρχεσαι μπαμπέσικο μικρό
Γιατί γυρεύεις κόνξες σ’ άλλονε να κάνεις

Φύγε λοιπόν αφού το θες αλλού να πας
Άσ’ τις μουρμούρες και τις κλάψες και τις τρίχες
Κι όταν θα σμίξεις με τον μάγκα π’ αγαπάς
Να μην του πεις ότι για πασατέμπο μ’ είχες



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.2%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 42846
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ο πασατ...
1946 PARLOPHONE B.74062
[2] 78 στροφές - Ο πασατ...
1946 HMV AO 2698
[3] 78 στροφές - Ο πασατ...
1946 STANDARD F.9030
[4] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[5] Μανώλης Χιώτης – Μαί...
1989
[6] Ο Τόλης Βοσκόπουλος ...
1984
[7] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   dinjah
04-01-2012 12:13
εμείς στο μέρος μου όταν λέμε κονξες ενοούμε νάζια.. Δηλαδή αυτή μάλλον πήγαινε μαζί του για να ζηλέψει άλλος.
   *{ange}*
22-07-2009 06:19
Οι κόνξες: το σύνολο των συνεχόμενων πεισματικών αντιδράσεων ενός ατόμου, όταν δεν θέλει να κάνει κάτι ή έχει προσβληθεί. Ή, για να εκδικηθεί για κάτι που ήδη έγινε το οποίο δεν ήθελε να γίνει, αλλά το επέβαλλαν άλλοι. Πείσμα, αντίδραση, τσιριμόνιες, νάζια, σκέρτσα, καμώματα, τσαλίμια.

1. - Προσβλήθηκε από αυτά που άκουσε και άρχισε τις κόνξες.

2. - Μην κάνεις κόνξες τώρα (σταμάτα να αντιδράς), θα πας έτσι και αλλιώς!

3. Με την έννοια της δυσλειτουργίας (ή βλάβης) για συσκευές:
«Δεν είχε κουμπώσει καλά το καλώδιο firewire με αποτέλεσμα να κάνει κόνξες η σύνδεση».

slang.gr
   kostas_parta
14-09-2006 03:24
κόξες=κόνγξες=επιδεικτικώς φερόμενη για νεα προκαλεσει ερωτική ζήλια
   BoobisTheMan
16-06-2013 23:21
ο πασατεμπος σου για να περνα η ωρα*
   Αφιερωμένο από koukou - dn 3er0
για angel - nicoia
01-02-2007 11:58
gia sou kardia m!!!!!!
   Αετός51
25-09-2006 13:08
Σ'ευχαριστώ! Δεν μπόρεσα να βρω τη λέξη σε κανένα λεξικό.
   Αετός51
13-09-2006 11:16
Τι θα πει "κόξες"΄;


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο