Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183031 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Ο καραγκιόζης - 1974      
 
Στίχοι:  
Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσική:  
Διονύσης Σαββόπουλος


Κείνο που με τρώει
κείνο που με σώζει
είναι π’ ονειρεύομαι
σαν τον καραγκιόζη

Φίλους και εχθρούς
στις φριχτές μου πλάτες
όμορφα να σήκωνα
σαν να `ταν επιβάτες

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
Βάλε στη σκιά σου
τούτο το παιδί
Που δεν έχει απόψε
πού να πάει πού να πάει

Σαν κουκιά μετρώ
τα λόγια του καμπούρη
πίσω απ’ το λευκό πανί
μέσα στο κιβούρι

Μα όσο κι αν μετρώ
κάτι περισσεύει
Τρύπια ειν’ η αγάπη μας
και δε μας προστατεύει

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Κόκκινα αυγά ή καρναβάλια
μέσα από την κάλπη τη στατιστική
Μας κοιτάζει ο Χάρος
και του τρέχουνε τα σάλια

Σαν σκιές γλιστρούν
λόγια και εικόνες
Κάρα σκουπιδιάρικα,
φεύγουν οι χειμώνες
Αν δε ντρέπεσαι
να καθίσεις πίσω
Έλα Ηπείρου κι Αχαρνών
να σε γιουχαΐσω

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
Βάλε στη σκιά σου
τούτο το παιδί
Που δεν έχει απόψε
πού να πάει πού να πάει



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94%  (65 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 61301
      Σχόλια: 34
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δέκα χρόνια κομμάτια
1975
[1] Είκοσι χρόνια δρόμος
1983
[1] Ο κ. Σαββόπουλος ευχ...
1988
[2] Δυο ζυγιές παιχνίδια
1974
[3] Μεγάλες στιγμές
1984
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   Αφιερωμένο από Ελπίδα - το γραφείο της
για Αθηνούλα - New York
13.01.2005 06:04
΄κεινο που με σώζει... Μήπως τελικά δεν με σώζει τίποτα???? Ελπίζω να περνάς καλά στη New York!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Karagiozi athanate Elina
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το style του Σαβόπουλλου('-)
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
den iparxei kalitero tragoydi
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2005
Βαγγέλης Πρώϊμος = Σαββόπουλος ΝΟ: 2!!! Βαγγέλη το Fame Story 3 σου ανήκει!!! (Γιάννης Διακονικόλας, Ρόδος)
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2005
ΤΕΛΥΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2005
en ka8igitis o an8ropos
   Αθηνά
02-04-2005
Λοιπόν ε αρχίζω και τα παίρνω με τα φέιμ στόρυ και τις αηδίες. ʼκου εκεί Σαββόπουλος 2! Κοίτα το ότι προσπαθεί αποτυχημένα να μιμηθεί κάθε τραγουδιστή που τραγουδάει δε σημαίνει ότι είναι κι αυτός!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-04-2005
Το πρωτο τραγουδι που τραγουδησα :,-)
   Ανώνυμο σχόλιο
23-04-2005
Yperoxo,teleio,fantastiko....to agaphmeno mou tragoudi!
   Ανώνυμο σχόλιο
30-05-2005
SAVOPOYLOS DEN YPARXEI TIPOTE ALLO
   Ανώνυμο σχόλιο
16-08-2005
to tragougousa otan imoun mikri kai m arese...16/8
   Ανώνυμο σχόλιο
12-09-2005
i manoula mou mas epaize auto to tragoudi to 1982 otan eimastan paidakia
   Ανώνυμο σχόλιο
27-10-2005
απο τα πιο παλια και υπεροχα τραγουδια!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
Αφιεριερωμένο σε όλους τους Mainstream.!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
Αλαφροίσκιωτοι του κόσμου αυτού ενωθείτε!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
Χωρίς τρέλα δεν υπάρχει πρόοδος ρεεεεεεεεεε!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
Φοβητσιάρηδες κυριλλέδες!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
08-03-2006
Θα μεινει για παντα στην ιστορια
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2006
popo min sigrinete tetoious ermineutes me ta paidakia to fame eleos eiste
   Ανώνυμο σχόλιο
06-06-2006
ειναι δυνατων το καθε τσουτσεκι να το παιζει καποιος?
   meloupios18
07-06-2006
Υπέροχο κομμάτι.............
   alveolina
28-01-2007 18:48
PAIDIA MIPWS EXEI KANEIS SE CD THN PRWTI EKTELESI?AYTH POU DIABAZOUME EDW, POU ANAFERETAI STA KOUKIA-PSIFOUS.AN NAI EPIKOINWNEISTE SAS PARAKALW MAZI MOU STO smurfaki24@hotmail.com
EYXARISTW.
   MELODY
01-06-2007 07:51
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αγαπημένο μου τραγούδι που το τραγουδάγαμε με το Λευτέρη και με κορόιδευε! Το τραγουδάγαμε και όλη η τάξη και κάναμε τη φάση μας!!!!!!!!!!!!!!!!! Ήταν τέλειο και το τραγούδι είναι και θα είναι τέλειο για πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αφιερωμένο στους φίλους μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΝΤΩΝΗ
12-02-2008 08:56
Να σου πω βρε παιδί μου. Είσαι σίγουρη οτι είναι αυτοί οι στίχοι!!!!!
   tsellaris
01-09-2008 16:39
οι στιχοι του τραγουδιου δεν ειναι αυτοι!!!!!!!
alveolina αν θεσ ακομη την πρωτη εκτελεση του τραγουδιου, στειλε μου στο tsellaris@hotmail.com
   Βόρειος
04-12-2008 08:54
Το είπε και η Μαρίζα Κωχ στις "Δυο ζυγιές παιχνίδια"
   giannis_k21
13-05-2009 08:04
Αφιερωμενο στον Ευγενειο Σπαθαρη.... Όλοι οι φίλοι του Καραγκιόζη θα σε θυμόμαστε για παντα..
   piotita
13-05-2009 10:07
Καλό ταξίδι Ευγένειε...
   dafni!!!!
11-06-2009 00:52
Καλο ταξιδι στον Ευγενειε Σπαθαρη.!!
   ΛΟΦΟΣ
25-09-2009 02:46
   vickyko18
06-11-2011 12:19
   esteban
21-04-2012 13:35
http://www.youtube.com/watch?v=789n5nsQjI0
   emotion
16-06-2012 13:46
Ενα από τα ωραία τραγούδια του Σαββόπουλου. Καλό ταξίδι κι από μένα κύριε Σπαθάρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα σε θυμάμαι πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   emotion
11-09-2012 11:31
Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! η εκτέλεση της Κώχ είναι καταπληκτικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΩΧ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο