Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110772 Τραγούδια, 252867 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ο μπουφετζής - 1935       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Μπάτης
Μουσική:  
Γιώργος Μπάτης


Θέλω να γίνω μπουφετζής
σε τούρκικους τεκέδες
Να ‘ρχονται οι χανούμισσες
να πίνουν αργιλέδες

Πήγα κι εγώ κάποια βραδιά
και μπήκα στα μεράκια
Γνώρισα τρεις χανούμισες
τρία σωστά κουκλάκια

Η μια κρατά τον αργιλέ,
κι η άλλη το τσιμπούκι
Κι η τρίτη η μικρότερη
τρελή στο μαστουρλούκι

Ανοίξτε τα παράθυρα
να φύγουν τα ντουμάνια
Για να φουμάρουμε κι εμείς
που είμαστε χαρμάνια



Μπάμπης Τσέρτος:

Θέλω να γίνω μπουφετζής
σε τούρκικους τεκέδες
Να ‘ρχονται οι χανούμισσες
να πίνουν αργιλέδες

Και όταν μπαίνω στον τεκέ
βλέπω τρία μεράκια
τρεις κοπελίτσες έμορφες
να πίνουν τσιμπουκάκια

Η μια βαστά τον αργιλέ
κι η άλλη τον πατάει
κι η τρίτη η μικρότερη
γυρεύει να φουμάρει

Η μια παίζει τον μπαγλαμά
κι η άλλη το μπουζούκι
κι η τρίτη η μικρότερη
τρελή στο μαστουρλούκι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 27365
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ο μπουφ...
1935
[1] Η Ελλάδα του Γιάννη ...
1995
[1] Γιώργος Μπάτης - Συν...
1995
[1] Γιάννης Παπαϊωάννου ...
1997
[3] Τραγούδια με ουσίες
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   Antony Smyrnios
28-05-2020 14:34
Βασισμένο στο αγγλοσαξωνικό τραγούδι της μπυραρίας "How dry I am". Δίσκος HMV AO 2258.
   sekarius
19-12-2016 15:09
https://www.youtube.com/watch?v=6o54VJJ6bUk

Μπάτης
   netriofron
14-03-2013 08:05
ο ΤΣΕΡΤΟΣ το ειπε με τους στιχους του ΜΠΑΤΗ (του 1935)......... Ο ΜΠΑΤΗΣ το ξανατραγουδησε το 1948 με τους στιχους του ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
   alexmavrinf
11-08-2008 11:20
Δε νομίζω ότι είναι οι αυθεντικοί στίχοι.
   vacondios
19-10-2006 01:56
Η αυθεντική μελωδία αυτού του τραγουδιού δεν ανήνκει ούτε στον Μπάτη ούτε στον Παπαϊωάννου. Ο Μπάρμα-Γιάννης δεν θα καπηλέυόταν ποτέ ένα ελληνικό τραγούδι άλλου συνθέτη. Η μελωδία αυτού του τραγουδιού είναι Αγγλική, πρόκειται για τραγούδι της μπυραρίας και έχει τίτλο "How dry I am"
   Ανώνυμο σχόλιο
25-01-2006
το αυθεντικο ειναι απο τον Μπατη
   Ανώνυμο σχόλιο
16-11-2005
όταν θα πω εγώ το αχ
   Ανώνυμο σχόλιο
16-11-2005
ωχ! λάθος παράθυρο..


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο