Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85561 Τραγούδια, 233329 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μου σπάσανε τον μπαγλαμά - 1960       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας

1.Γρηγόρης Μπιθικώτσης     Φωνητικά: Απόστολος Καλδάρας & Καίτη Γλέρη
2.Πάνος Γαβαλάς
3.Δημήτρης Μητροπάνος

Μου σπάσανε τον μπαγλαμά
κάτι παλιόμαγκες εψές αργά.
Τον σπάσανε και φύγανε,
τα τέλια μ’ απομείνανε.

Ντρίγκι ντρίγκι, ντρίγκι ντρίγκι,
μου ’διωχνε τον πόνο,
ντρίγκι ντρίγκι,
και κυλούσε η παλιοζωή.

Τον είχα σαν μικρό παιδί
και βασιλιά μες στο τσαρδί.
Αυτός με παρηγόραγε,
αυτός με καταλάβαινε.

Ντρίγκι ντρίγκι, ντρίγκι ντρίγκι,
μου ’διωχνε τον πόνο,
ντρίγκι ντρίγκι,
και κυλούσε η παλιοζωή.

Με τις γλυκές του τις πενιές
μου γιάτρευε πολλές πληγές.
Τώρα στο έρμο μου τσαρδί,
αχ ποιος θα με παρηγορεί;

Ντρίγκι ντρίγκι, ντρίγκι ντρίγκι,
μου ’διωχνε τον πόνο,
ντρίγκι ντρίγκι,
και κυλούσε η παλιοζωή.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20327
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Μου σπά...
1960
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[1] Καζαντζίδης Στέλιος,...
2005
[2] Πήρε φωτιά μια καρδι...
1970
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] Τα λαϊκά της νύχτας
1981
[3] Πριν τελειώσει η νύχ...
1989
[3] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   netriofron
29-08-2017 15:35
ΚΑΙ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1972-'73= Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' η ''Τσίλας'') + Ελένη Γεράνη ,Μπουζούκι : Βασίλης Τσιτσάνης --------- στο 2πλο αλμπουμ ''Δυο νύχτες στου Τσιτσάνη'' (1985) (Ζωντανή ηχογράφηση από το κεντρο ''Πανοραμα'' στις Τζιτζιφιες,Αθηνα) -------------- https://youtu.be/cferd9sM9Co

1984 = Άγγελος Διονυσίου + Λευτέρης Πανταζής (= Ελευθέριος Παγκοζίδης) + Άννα Φωτίου ,Ενορχήστρωση : Βασίλης Ηλιάδης -------------- στο 2πλο αλμπουμ ''Μια βραδιά στα μπουζούκια Νο 2''

1986 = Απόστολος Κα(ρ)λδάρας + Χορωδια : Άντρη Κωνσταντίνου, Αργύρης Κούκας, Βάσια Ζήλου, Σταύρος Σακάτος. ---------------- στο 2πλο αλμπουμ ''Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής ‎– Τα τραγούδια μας'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το κεντρο ''Michel'') ----------------- https://youtu.be/25yVtXlcC8Y

ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9C%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B5+%CE%A4%CE%BF+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC&style_exact=La%C3%AFk%C3%B3&type=all ]
   netriofron
14-11-2016 00:59
Μια συμπληρωση :
1η : 1960 [Κυκλοφ. 19 Μαιου] = Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Απόστολος Καλδάρας - Καίτη Γλέρη
Δισκος 78ρης της HMV AO-5648 (OGA 3054) ,που εκδοθηκε και σε 45ρακι HMV ‎(7PG 2705) . Επανεκδοθηκε και το 1969 , HMV (7PG-3840).

   netriofron
13-11-2016 23:56
Αλλος τιτλος ''Ντρίγκι ντρίγκι''

1η : 1959 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Απόστολος Καλδάρας - Καίτη Γλέρη ------ δισκος 78ρης που τυπωθηκε και σε 45ρακι στην HMV (7PG-3840)
1969 = Πανος Γαβαλάς - Ρία Κούρτη ------ 45ρακι στην Sonata (SON - 094)
1970 = Αφοι Κατσαμπα -------- Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα ‎– Ότι τραγουδιέται το '70''
1980 = Τριο Μπελκαντο --------- Αλμπουμ ''Trio Bel Canto ‎– τραγούδια του τόπου μας - No 3''
1981 = Δημήτρης Μητροπάνος
1985 = Ρένα Ντάλμα ------- Αλμπουμ ''Ρένα Ντάλμα ‎– Αφιέρωμα'' ------- https://youtu.be/UpHP2HQ3ohk
2007 = Γιωργος Γερολυματος -------- Αλμπουμ ''Γιώργος Γερολυμάτος ‎– τραγουδά Πάνο Γαβαλά''


Πηγες : Συλλογη ''Απόστολος Καλδάρας ‎– Στον Απόστολο με αγάπη'' (1991) ----- & ------ ''Various ‎– Τα Μεγάλα Ζεϊμπέκικα'' (2014) ---- & ---- ''Γρηγόρης Μπιθικώτσης ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' (2014)
   vbotis
08-09-2010 11:19
Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Καίτη Γλέρη και Απόστολος Καλδάρας σε δίσκο 78 στροφών του 1960.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο